Powered by Blogger.

Himpunan Hijau tak boleh lawan himpunan umno beb- Menteri KDN

>> Sunday, 3 June 2012


Himpunan Hijau Tindak Balas Terhadap Gelombang Merah - Hishammuddin

Add caption
Takde modal nak serang agaknya

JITRA: Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein menyifatkan Himpunan Hijau Menuju Putrajaya di Stadium Darul Aman dekat sini pada Jumaat malam, sebagai tindak balas terhadap 'gelombang merah' yang melanda Stadium Nasional Bukit Jalil pada 11 Mei lepas.

budak sekolah pun dipaksa berpolitik oleh umno

"Ini adalah tindak balas kepada apa yang mereka lihat sebagai satu gelombang dan kesedaran orang ramai terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN).

"Cara kaedah kempen mereka gunakan (iaitu tema) warna hijau, perhimpunan yang ada unsur-unsur program dengan yang muda, apa bezanya dengan program yang kita dah buat?" katanya kepada pemberita selepas program BN Pilihan Orang Muda di sini.

twitter beliau

Perhimpunan 11 Mei lepas menyaksikan lebih 100,000 anggota Umno berpakaian merah berhimpun bagi sambutan ulang tahun ke-66 parti itu.

100 ribu dimaksudkan oleh hisamuddin

Hishammuddin, yang juga Naib Presiden Umno, berkata PAS juga sudah tidak mempunyai modal kerana terpaksa mengikut kaedah serta ciri program anjuran B Nuntuk mendekati golongan muda.

"Kita tengoklah siapa yang sebenarnya ikhlas dan yang betul-betul berjuang untuk orang ramai," katanya.

Mengulas program BN di Institut Pendidikan Guru Kampus Darulaman hari ini, beliau berkata semangat dan gelombang yang ditunjukkan golongan muda cukup membanggakan.

Beliau berkata semangat itu harus diteruskan dan diperluas bukan sekadar melibatkan anggota BN malah mendekati golongan muda lain.

Ini yang dimaksudkan beliau suntikkan semangat
Katanya, pendekatan itu sangat membina selain menyuntik nilai mulia dan murni dalam meniti arus perubahan yang dibawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melalui program transformasi. BERNAMA

p/s: Apakah hishamuddin dah buta otak malah ilmu hisab? perhimpunan hijau di Kodah bukan nak berbanding bilangan mana sikit mana lebih besar? tapi rakyat yang matang melihat mesej yang disampaikan hasil perhimpunan itu. ANTARA PROGRAM MAKSIAT VERSI UMNO ATAUPUN MAJLIS ILMU ALA PAS? BERUK BOLEH MIKIR KAHKAHKAH.

1 comments:

TINTA GERIMIS Sunday, June 03, 2012  

assalamualaikum jkkk..
HEHEHE..biasalah dah berusia ni kan....pemikiran semakin tergelincir mereka ni..kene selalu baca al-Quran tu..bagi jauh sikit penyakit NYANYUK tu..ehhe..

yang pasti rakyat belum nyanyuk lagi... =)

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER