Powered by Blogger.

PROJEK KASUT BUAT ROSMAH JUTA BEB

>> Wednesday, 14 April 2010

Oleh:Ketuapolis

note:-
kehkehkeh...lagi projek pembaziran duit...melantik sebuah kompeni rm2 sebagai ali baba...wow dapat tender juta bang...mesin tebu harga juta...ini projek anak beranak...ini projek membuncitkan perut bik mama...ke dia mengandung...woi3 dia monopos la...bijan pun dah mati pucuk...itu pasal bijan mau cari pasal supaya tidak bersama isteri puaka itu lagi...isteri projek,isteri pertama menjadi perdana menteri menang tanpa bertanding...isteri isteri bekas isteri orang...kehkehkeh
KUALA LUMPUR : Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua membangkitkan persoalan berhubung kontrak membekal dan menghantar kasut kulit wanita kepada kakitangan awam di Kementerian Pertahanan bernilai RM27.5 juta yang diberikan kepada syarikat Visi Footwear Sdn Bhd.

Sambil merujuk kepada isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, Pua berkata,"kita tahu isteri Perdana Menteri bercita-cita menjadikan Malaysia 'pusat kasut di Timur' tetapi pembelian RM27.5 juta kasut wanita untuk kakitangan awam bukan cara mencapai hasrat itu.

"Saya menggesa kementerian terbabit menjelaskan pembelian luar biasa bagi kasut wanita untuk kegunaan mereka", kata Pua.

Pua juga hari ini mendedahkan lebih banyak kesilapan dan kontrak yang dipertikaikan di dalam portal 'MyProcurement' yang menyenaraikan projek-projek kerajaan.

Beliau juga merujuk kepada data baru yang dikemaskini pada Khamis lalu di portal itu yang membabitkan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna.

Ia merupakan data pertama yang dimuatkan oleh kementerian itu dalam MyProcurement dan juga merupakan kontrak tunggalnya.

"Apa yang dipersoalkan ialah kementerian itu hanya menganugerahkan satu kontrak sejak Jun 2009 dan yang lebih memeranjatkan ialah kontrak untuk menaiktaraf keselamatan teknologi maklumat dan komunikasi bernilai RM3.6 bilion yang diberikan kepada Business Information.

"Jika kesilapan kali ini berpunca daripada kesalahan titik perpuluhan seperti yang dijangkakan, ini membuktikan bahawa kerajaan tidak serius dengan portal "MyProcurement" yang kononnya dilaksanakan bagi mewujudkan ketelusan dan keterbukaan dalam memberi projek," ujar Pua lagi.

Sebelum ini, Pua mendedahkan kepada media beberapa siri kesilapan kerajaan di dalam portal "MyProcurement" menunjukkan data yang dimasukkan mempunyai kesilapan seperti maklumat tidak lengkap dan tidak tepat serta mempunyai kekurangan seperti spefisikasi tender, tarikh tender, kuantiti dan maklumat berkaitan yang lain.


!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!

1 comments:

Anonymous,  Wednesday, April 14, 2010  

Saya pernah berfikir semasa Pak Lah mula2 naik jadi PM dulu. Orang yang akan menjatuhkan beliau ialah menantunya sendiri. Ternyata itulah yang telah berlaku. Sekarang berdepan pula dengan PM baru. Isterinyalah yang akan menjatuhkannya, bukan orang lain. Mungkin lebih awal dari yang dijangka. Sama2 tunggu dan lihat.

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER