Powered by Blogger.

SPR Memang joker la wehhhh...!!!

>> Thursday, 17 May 2012


Weh selagi UMNO dan rejim Barisan Nsional tak tumbang jangan kata nombor ic boleh dirembat malah lebih hebat dari itu umno boleh buat.saper tak kenal umno?  saper tak kenal yahudi? ermmmm dua kali lima...!!!BATU GAJAH: Seorang wanita mendakwa dirinya hilang kelayakan mengundi apabila semakan di web Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia menunjukkan nombor kad pengenalannya dimiliki pihak lain.

Ketika membuat semakan, Puan Tamil Malar yang memiliki no kad pengenalan biru 750516-08-5360 terkejut apabila namanya tidak keluar tetapi yang dipapar adalah nama seorang lelaki Mansor Bin Jali.

Puan Tamil Malar menetap di DUN Tronoh, Parlimen Batu Gajah, Perak namun dalam semakan menggunakan no kad pengenalannya itu memaparkan beliu adalah pengundi di DUN Ayer Limau, Parlimen Masjid Tanah, Melaka.

Sementara itu, Adun Tronoh V.Sivakumar berkata, pihaknya hairan dengan kes yang berlaku itu sedangkan daftar pemilih dibuat Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu disemak dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Terbukti  ada unsur-unsur  penipuan dalam pendaftaran pemilih."Saya memohon kepada Pengerusi SPR Malaysia untuk memberi penjelasan mengenai hal ini dengan segera," katanya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

Menurut Sivakumar lagi, pihaknya kini sedang giat megesan 'pengundi hantu' yang mungkin wujud di Dun itu.

"Kami sedang membuat operasi  ‘Ghost Busters’ di DUN Tronoh dan dalam operasi ini kami berjaya megesan satu kes penipuan yang sangat nyata," katanya merujuk kepada kes Puan Tamil Malar itu. sini

2 comments:

Anonymous,  Thursday, May 17, 2012  

Aku ni org masjid tanah jugek. tak pernah dengau plak kg sg siput.. jahatnye la spr. nak kasi menang ke Abu Seman je. (Abu Seman ni yb parlimen Masjid Tanah. Skang Timbalan Menteri Dalam Negeri kalo tak salah)

Anonymous,  Friday, May 18, 2012  

kalau ye pun xyah lah smpi nk samekn dgn yahudi..politik nye hal pun nk samekn dgn yahudi..pk lah sendiri..sempurna sgt kah organisasi kita??

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER