Powered by Blogger.

Kurang ajar cina, mana pergi perkasa, jati dan pemuda umno

>> Monday, 21 May 2012Selamba jek sound peniaga2 


Parti GERAKAN menggesa kumpulan penjaja yang merancang untuk membuka gerai di depan kediaman pengerusi bersama BERSIH Datuk S Ambiga supaya membatalkan rancangan tersebut.

Naib presiden Mah Siew Keong berkata tindakan mengadakan demonstrasi di hadapan kediaman peribadi "perlu dihentikan kerana ia bukan sebahagian daripada budaya Malaysia."

"Jika amalan ini diteruskan, kita mungkin ada protes di seluruh negara di hadapan rumah seseorang setiap minggu," katanya dalam satu kenyataan.

Katanya, beliau juga gembira kerana "protes tosai" di hadapan rumah timbalan ketua polis negara juga dibatalkan.

Rumah Ambiga sebelum ini menjadi sasaran, bermula dengan tindakan sekumpulan peniaga membuka gerai pada 10 Mei lalu, diikuti demonstrasi oleh sekumpulan bekas tentera, lima hari kemudian.

Pada Khamis dan Jumaat ini pula, sekumpulan 60 peniaga merancang untuk berniaga di lokasi sama dalam kempen yang dinamakan mereka "Bersih 4.0 - Mencucikan Bersih 1,2,3."

Tindakan itu dirancang atas alasan untuk menampung kerugian mereka akibat perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April di ibu negara.
p/s: Kahkahkah bila cina bersuara mesti melayu umno takut, kalau cina buka mulut mesti najib dengar, bila cina bersuara mesti ada benda umno buat kerja bodoh. adakah musim cina bersuara skang? eh kenapa ni bhai, cina tak takut ker kena flying kick dgn si brahim Ali? jejaga beb, jgn umno mencetuskan lagi peristiwa berdarah 13 mei walaupun tarikh tu dah lepas. 
Pasni mesti Anak ali jawab,mamat tu bukan boleh kalau cina2 main sound kat melayu, melayukan tuan tanah.  mesti nak tunjuk kemelayuannya sini dan sini

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER