Powered by Blogger.

WOI UMNOK ADA BERANNI KA?

>> Sunday, 7 February 2010

Pas sedia berbincang dengan UMNO - Hadi

TAKKAN DAPAT MINYAK BERCAMPUR DENGAN AYAQ

KUCHING 7 Feb. - Pas bersedia untuk berbincang dengan UMNO dalam perkara yang parti pembangkang tersebut dapat bekerjasama, termasuk isu yang berkaitan dengan keselamatan negara, ekonomi, agama dan politik, kata Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Beliau berkata, amalan tersebut telah menjadi dasar Pas, yang berpanjangan secara praktikal, di mana kepimpinan parti mengemukakan pandangan serta pendirian mereka terhadap sesuatu isu.

"Kita tidak berperang. Kita berhujah, berdebat dan berbincang namum kita akan tegur kerajaan dalam perkara yang kita tidak bekerjasama,” katanya pada sidang media sempena lawatan beliau ke Sarawak untuk meninjau persediaan Pas dalam menghadapi pilihan raya negeri yang akan datang, di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas kenyataan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat yang mahu UMNO dan Pas menghentikan pertelagahan mengenai politik, sebaliknya duduk semeja bagi membincangkan isu-isu berkaitan agama Islam. - Bernama

note:-
aku dah cakap tak yah mimpi lah nak islam kan umno...sebab umno akan cakap saya islam juga...kahkahkah entah islam awang liku kot...pertama sekali ajarkan kepada semua ahli umno mengucap dua kalimah syahadah...pas tu ajarkan rukun islam...kahkahkah pendek kata ajar kan dulu fardu ain sebab umno baru nak islam...kahkahkah

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER