Powered by Blogger.

MALAYSIA HARI-HARI

>> Sunday, 7 February 2010

Kerajaan cadang anjur Hari Tunku Abdul Rahman – Rais

JANGAN LUPA HARI KOJOL


ALOR SETAR 7 Feb. – Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan merancang penganjuran Hari Tunku Abdul Rahman sebagai usaha menghayati jasa dan perjuangan Almarhum Perdana Menteri pertama itu.

Menterinya, Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata, penganjuran hari seumpama itu adalah penting kerana masih ramai yang tidak memahami dan menghayati fahaman dan keistimewaan Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra dalam sejarah tanah air.

Katanya, antara pengisian Hari Tunku Abdul Rahman itu termasuklah menganjurkan kuiz, pertandingan esei, pameran dan sebagainya yang berkaitan dengan kehidupan dan perjuangan Almarhum Tunku Abdul Rahman membentuk negara ini.

"Terdapat 15 agensi di bawah kementerian dan daripada itu sebanyak lima agensi adalah yang berkaitan dengan artifak dan sejarah.

“Kita akan garap kemahiran kelima-lima agensi ini untuk mencari idea (menganjurkan Hari Tunku Abdul Rahman),” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Pameran Bergerak Koleksi Khas dan Katalog Khas Tunku Abdul Rahman Putra di sini hari ini.

Beliau berkata, Hari Tunku Abdul Rahman itu akan diadakan sempena tarikh kemangkatan Almarhum Tunku Abdul Rahman iaitu pada 6 Disember setiap tahun mulai tahun ini. – Bernama


note:-
jangan lupa mengigati hari madey menangis...jangan lupa mengingati hari merampas perak...jangan lupa mengingat hari pembunuhan al-tantuya...jangan lupa mengingati hari kehilangan enjin  F-5E...kahkahkah dan jangan lupa mengingati hari suruhanjaya di raja...malaysia kaya dengan suruhanjaya di raja...dan jangan lupa mengingati hari hari gerombolan menipu rakyat..huhuhuhuhuhu

3 comments:

Tan Loo Ley Sunday, February 07, 2010  

Cadangan supaya Dr.Rais Yatim jangan lupakan satu soalan cepumas di dalam pertandingan kuiz itu nanti;iaitu:

Apakah komen Allahyarham Tungku Abdul Rahman terhadap UMNO di akhir-akhir usia beliau

AbgTuah Sunday, February 07, 2010  

hangat..nik ajis dan kelate ado hok nikmati royalte..

http://abangtuah.blogspot.com/2010/02/penulis-mengaku-nik-ajis-memong-ado-hok.html

AbgTuah Sunday, February 07, 2010  

hangat..nik ajis dan kelate ado hok nikmati royalte..

http://abangtuah.blogspot.com/2010/02/penulis-mengaku-nik-ajis-memong-ado-hok.html

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER