Powered by Blogger.

DAP bakal perdana Menteri, Pakatan Rakyat cari penyakit

>> Monday, 11 June 2012


HIDUP UMNO kali neh UNDILAH UMNO


Kahkahkah memang sah cari penyakit Pakatan Rakyat, memang sah undi melayu akan cabut lari daripada undi Pakatan rakyat, undi melayu banyak beralih arah kepada UMNUUUUUUU Barisan nasional.

Abang k sdiri takkan undi PR kali neh disebabkan DAP konsisten nak jadi perdana Menteri sekiranya Pakatan Rakyat berjaya menawan putrajaya, tak caya baca bawah neh.

KUALA LUMPUR - DAP menegaskan bahawa mereka tidak akan merebut jawatan Perdana Menteri, sebaliknya menyerahkan kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, Paktan Rakyat konsisten dengan kenyataan sebelum ini bahawa sekiranya Putrajaya berjaya ditawan, yang mana hanya seorang sahaja layak sebagai Perdana Menteri iaitu Anwar sendiri.

Ketua Menteri Pulau Pinang itu berkata, secara peribadi beliau tidak layak dan tidak berminat untuk menjawat jawatan tersebut.

"Ada ramai yang lebih layak dan berpengalaman untuk meneraju negara dan menjadi Perdana Menteri. Saya akan bertanya beliau apa jawatan atau kuasa yang akan diberikan kepada saya," katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Presiden Jalur Tiga (Jati), Datuk Dr Hasan Mohd Ali minggu lalu, yang menyatakan bahawa Anwar akan melepaskan jawatan dalam tempoh tiga bulan selepas memenangi pilihan raya bagi memberi lalu kepada Guan Eng untuk dilantik sebagai Perdana Menteri.-sh


p/s: Assan aqidah calon umno cadangan abang k, guaner?

1 comments:

abumikail Tuesday, June 12, 2012  

Aku akan tetap sokong Umno walau apapun berlaku.Anuarker PM Guang Eng ker pM...atau Najib ker Pm...aku x dapat aper2 pun...janji sokong umno sebab sejak lahir sampai sekarang umno yg memerintah.

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER