Powered by Blogger.

Malaysia akan mundur sekiranya PR memerintah

>> Sunday, 13 May 2012

Kata Menteri bukan kelas jkk pemikiran macam giniMana-mana yang terbaca berita ni wajib percaya wajib sebarkan dan paksa kawa-sekelas kawan sekuliah sahabat2 masjib percaya akan hal demikian, sebab apa kena percaya sebab hak ini dikeliarkan oleh mulut dari pimpinan Barisan Nsional, kerana ianya dikeluarkan oleh manusia yang dipilih oleh rakyat majoriti pru lepas. 

Sampai tahap macam gini keluar isunya agaknya depa ni dah kedekut idea nak menyakinkan rakyat bahawa PR adalah kerajaan yang bankrap.

Ini menteri bukan kelas menteri, Pemikiran menteri ni lebih teruk dari tukang kebun, 

And then kamu semua kena dan wajib percaya sekiranya pr ambil alih putrajaya negara akan berlaku krisis:-

--->Pakatan Rakyat akan melaksanakan reformasi menyeluruh dalam semua aspek pengurusan negara, ekonomi, pendidikan dan sebagainya berdasarkan prinsip yang digariskan di dalam Dasar Bersama.

--->Sebagai permulaan kepada reformasi tersebut, dalam 100 hari kami mendapat mandat rakyat, kami akan melaksanakan program berikut:

--->Mereformasikan insititusi-institusi penting negara seperti SPR, SPRM, Pejabat Peguam Negara dan PDRM untuk mengembalikan kewibawaan kepada sistem pentadbiran kerajaan.

--->Memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

--->Mengarahkan Khazanah Berhad, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan lain-lain badan milik kerajaan yang memiliki konsesi lebuhraya untuk menyempurnakan ambil alih aset lebuhraya oleh kerajaaan dengan tujuan menghapuskan tol.

--->Merombak struktur subsidi negara bagi mengurangkan subsidi kepada pihak swasta (seperti subsidi gas sebanyak RM19 bilion kepada penjana bebas) dengan memindahkannya bagi menampung perbelanjaan subsidi rakyat.

--->Mengiktiraf peranan dan jasa kakitangan awam dengan mengkaji semula struktur gaji bermula dengan menaikkan imbuhan perguruan sebanyak RM500 sebulan setiap seorang guru sebagai penghargaan guru pendidik bangsa.

--->Menjadikan air sebagai hak rakyat dengan mengembalikan semua konsesi pengurusan air yang diuruskan swasta kepada kerajaan.

--->Menyediakan perkhidmatan internet Wi-Fi percuma kepada semua rakyat di kawasan bandar dan separa bandar.

--->Membatalkan Felda Plantations bagi tujuan membuka ladang-ladang yang kini diuruskannya kepada generasi kedua dan ketiga Felda.

--->Menaikkan royalti minyak kepada Sabah, Sarawak, Terengganu dan Kelantan kepada 20%.

--->Menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyelesaikan kemelut pendatang tanpa izin dan kerakyatan di negeri Sabah.

Layan video Jihad 


Inilah Jihad UMNO, inilah pengertian Islam kepada UMNO, inilah parti yang bersih dari segala kekotoran, mempertahankan umno itu adalah jihad yang paling besar agar acara sedemikian dapat diteruskan dimasa-masa akan datang. 

Anda lihatlah sendiri, salah satu acara sambutan Ulang Tahun 66(?) Tahun Umno di Bukit Jalil.


1 comments:

Anonymous,  Monday, May 14, 2012  

dah macam jihad cara shiah dah aku tgk..

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER