Powered by Blogger.

KENAPA ANWAR KENA,NAJIB TAK KENA...MANA ACI

>> Tuesday, 23 March 2010

note:-
kehkehkeh...takut juga kemarahan rakyat...takut rakyat bangkit melawan ke bhai kuk...zahrain buat pendedahan 16 september ...anwar kena dakwa....kehkehkeh hoi low or the jungle...kenapa najib tak di dakwa setelah puchong menuduh beliau ada kaitan pembunuhan al-tantuya...undang-undang jakun ni...kahkahkah undang al malauonnnnnnnnn...kenapa tak mendakwa mp gombak tentang bukti pembakaran gereja...kenapa,kenapa,kenapa.... polis penyelamat umno...talian hayat terakhir umno polis raja kat malaysia...kahkahkah


KUALA LUMPUR : Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim diberi masa tujuh hari untuk memberi penjelasan berhubung isu 'Satu Israel' dan kaitannya kepada 'Satu Malaysia' kepada Dewan Rakyat.

Kelab Penyokong BN di Parlimen, melalui Ahli Parlimen Kota Belud Datuk Abdul Rahman Dahlan, menggerakkan usul tersebut dibawah Aturan Parlimen 37 1(A).

Anwar mengundang kemarahan wakil-wakil rakyat BN selepas beliau mendedahkan syarikat perunding Apco Worldwide yang dilantik Perdana Menteri Mohd Najib Abdul Razak untuk menaja konsep 1Malaysia yang dikatakan ada persamaannya dengan kempen 'Satu Israel' daripada Perdana Menteri Israel Ehud Barak.

"Jika ini tidak dihalang, ia akan digunakan oleh pembangkang dalam ceramah-ceramah mereka," tambah beliau.

Usul ini dibantah keras oleh Ahli Parlimen Ipoh Timur Lim Kit Siang, namun Timbalan Speaker Datuk Ronald Kiandee telah mengizinkan BN menggerakkan usul tersebut.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz melahirkan sokongan kepada usul merujuk Anwar ke jawatankuasa parlimen.

Pakatan Rakyat (PR) bagaimanapun berhujah bahawa pihak speaker tidak konsisten dan berat-sebelah kerana membenarkan BN bertindak ke atas pemimpin PR walhal wakil rakyat BN yang membuat kesalahan sebelum ini, telah bebas daripada sebarang tindakan.

2 comments:

Idda Hashim Tuesday, March 23, 2010  

BENCI DAN MENYAMPAH BILA CITE PASAL POLITIK, SMUE KOTOR. PSL ISRAEL, BAGUS LAH DOK SOKONG ISRAEL, TAK TAU KE BAGAIMANA DIA PERLAKUKAN RAKYAT PALESTINE. TUNGGU JEK BALASAN ALLAH KE ATAS ISRAEL.

Idda Hashim Tuesday, March 23, 2010  
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER