Powered by Blogger.

LU MEMANG CAKAP TAK SERUPA BIKIN

>> Wednesday, 21 October 2009

PR KAKI PUKUL

Kenyataan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak pada 18 Oktober lalu disangkal ahli parlimen Bukit Gantang, Dato' Seri Nizar Jamaluddin dan menganggap ia cubaan untuk memburuk-burukkan imej Adun Pakatan Rakyat.

Menteri Besar Pakatan Rakyat Perak itu berkata, kenyataan Presiden Umno itu seolah-olah menggambarkan Adun Pakatan Rakyat adalah kaki pukul dan samseng.

"Tuduhan ini tidak berasas dan cuba memburukkan imej pakatan perak. Najib tidak sepatutnya membuat tuduhan seada 19 Oktober lalu.

Najib menurutnya wajar melihat insiden pada persidangan Dun Perak 7 Mei lalu, di mana kekecohan dimulakan Adun BN apabila merampas kerusi speaker V.Sivakumar secara paksa dan melantik R.Ganesan.Persidangan itu juga katanya menjadi bukti bahawa yang mengganggu persidangan adalah Adun dari BN bukannya Pakatan.

"Apa yang saya boleh gambarkan, pada 7 Mei lalu, yang buat kacau seawal jam 9.30 pagi adalah BN, kerana tidak menghormati speaker yang sah," jelasnya lagi.

Beliau juga sekali lagi menegaskan akan hadir persidangan Dun 28 Oktober ini berdasarkan notis panggilan yang dikeluarkan Speaker Pakatan Rakyat, Sivakumar bukan Ganesan.Adun Pakatan Perak katanya tidak pernah sesekali mengiktiraf Ganesan sebagai Speaker Perak dan masih berpegang Sivakumar adalah speaker yang sah.

Sehubungan itu katanya, notis panggilan sidang Dun yang dikeluarkan Ganesan adalah tidak sah.

"Kita akan lihat bagaimana keadaan nanti, kami akan bagitahu Ganesan bahawa dia bukan speaker yang sah," katanya.

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER