Powered by Blogger.

Subtitle Video Nizar di Tualang Sekah

>> Tuesday, 15 May 2012


"Buatkan satu ceramah tajuknya 'Pembohongan Nizar Pembohong Bersiri'. lantak dorang la.


jadi saya pergi menunggu kat sana tu. naik motor yob.saya xda masa Mat Raie cakap tadi saya dengar mereka (umno) cakap duduk depan.saya jangka kira2 saya ada tadi dalam 76 orang dan saya tgk ada ke rupa orang tualang Sekah.


Tak nampak. ada ke rupa orang Kampung Kota. nampak2 Wan tu budak Kampung Batu Berangkai. lepas tu dengar suara belakang 'balik la tan, katanya', orang air hitam labu.lpas tu tepi dia org changkat badak.tau changkat badak? changkat badak pun tak tahu.


orang bukit pekan ada dua orang.ate mane org tualang sekah? yang sedang bercakap masa saya sampai berapi pakai baju merah hanafiah man dia tgh bantai saya tak sedor saya merangkak belakang dia.perlahan2 saya duduk belakang datuk radzi manan. pucat muka dia.


oh awak ke katanya. hanafiah man bila tgk muka saya udah rupe burung cekik jering tau. lepas tu dia tukar terus cerita pasal ambiga.


takkan saya tak boleh dengar ceramah yang membantai saya. datuk radzi manan bisik2 sebelah kata datuk balik la. ape salah dengar. kata dia kalau kami pergi sana dengar dorg bagi tak? dorang bagi saya jawab, lantak la.


lepas tu ada sorang saya kenal nama dia norodin. norodin ni saya kenal sebab dia kawin dengan anak saudara saya nak dijadikan cerita. sempat menyapa dia. mereka cuk cap menangkap gambar


nampak gayanya kalau mereka ingin bercerita mengenai pembohongan saya dihadapan saya lagi la patutt saya diraikan. betul tak?


mereka menyuruh saya keluar. jadi maknanya dalam tu ada benda yang suruh saya keluar. mereka tukar topik pasal ambiga, anwar ibrahim, azmin ali. cerita pasal benda ni.


jadi norodin ni walaupun kuat oleh kerana saya datang dengan sifat ingin dengar dia melayan saya lebih dari dia orang. dah nak kumbah (balik) dia hantar saya naik moto. insya Allah malam ini kita berdoa esok dia keluar Umno.


*Kalau kampung tualang sekah pun bawak org luar, memang MAMPOS la UMNO pasni..

video rujuk Sini

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER