Powered by Blogger.

Pengarah jsj bakri zini mengamuk pasal facebook

>> Tuesday, 22 May 2012


Facebook punya cerita 


KUALA LUMPUR- Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin mengecam individu yang menyamar sebagai beliau melalui akaun Facebook palsu.

Dalam kenyataan, Isnin, Mohd Bakri menjelaskan bahawa beliau tidak mempunyai akaun Facebook sama ada secara peribadi atau atas kedudukannya sebagai pengarah jabatan itu.

"Saya mendapat tahu ada individu tidak bertangggungjawab mencipta akaun paslu Facebook atas nama saya dan menampalkan status palsu," katanya dalam kenyataan yang ditampalkan pada laman Facebook Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Semakan terhadap rangkaian sosial itu menemui satu akaun Facebook yang menyamar sebagai milik Mohd Bakri Mohd Zinin dengan menggunakan kata-kata kasar dalam maklumat profil serta dindingnya dengan tujuan mencemarkan imej polis.

Berdasdarkan catatan log, akaun palsu itu dicipta Jumaat lepas dan setakat ini mempunyai 14 rakan yang disahkan.

Melalui kenyataan itu, Mohd Bakri juga mengingatkan orang ramai bahawa seseorang yang mencipta profil Facebook palsu untuk menyamar sebagai orang lain dan menimbulkan kemarahan orang berkenaan, boleh dikenakan tindakan kerana menyalahgunakan kemudahan atau perkhidmatan rangkaian mengikut Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia 1998.- BERNAMA

p/s: Hahahaha pasal facebook pun nak kecoh, Akaun menghina islam , gay akaun berbaur kemaksiatan , mengajak ke arah murtad asal tak melenting. alasan takde orang report? buang lah pangkat sekejap buang lah ego, belajar jadi orang awam  tengok dunia cyber skang apa jadi. facebook macam talipon skang tau. buat malu jek pegawai buta IT.

Plissss takut dgn akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia 1998, akta ini penyelamat cybertrooper umno. seperti auku<--- jangan nak auta, fakta dah bersepah.

Baru aku tahu rupanya pengarah jsj takde akaun fb, weh jangan buat malu seorang pegawai tinggilah. patut la siri pendedahan dalam  segala isu terutamanya BERSIH 3 polis tak alert. ermmm babi pun ada fb

ermmmm... kalau umno tumbang sila salahkan pengarah ini sebab bodoh dalam it dan tak membantu BN dalam dunia fb.

1 comments:

Izwan Tozwan Tuesday, May 22, 2012  

tah pape tah sape yang tulis blog nih..
suke hati dia lah dia nak ada FB ke x..
sekurang2 dia x de lah mcm korang... senang2 nak ngumpat sana sini...wat dosa jer...

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER