Powered by Blogger.

[video Inside] Demo membantah LGBT di Masjid negara Tadi

>> Friday, 2 March 2012KUALA LUMPUR: Pertubuhan Pembela Islam (Pembela) menggesa kerajaan menolak resolusi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mengiktiraf golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

Malaysia dijangka akan menyertai Persidangan Sesi Ke-19 Majlis Hak Asasi Manusia PBB yang akan berlangsung mulai 5 Mac 2012 di Geneva, Switzerland.


Pengerusi Pembela Amiruddin Yahya berkata pihaknya khuatir tunduk terhadap tuntutan PBB yang mahu Malaysia mengiktiraf hak LGBT.


Sekaligus membenarkan aktiviti LGBT terus berleluasa di negara sedangkan Malaysia adalah negara Islam.

“NGO yang kononnya memperjuangkan hak asasi manusia akan mengambil kesempatan mengelirukan masyarakat dengan menekan kerajaan supaya tunduk kepada dikatakan “international standards and laws” untuk membenarkan seksual songsang diamalkan di negara kita.

“Kami juga mendesak masyarakat Malaysia agar membantah sekeras-kerasnya bukan sahaja terhadap resolusi PBB tersebut, tetapi juga terhadap sebarang usaha untuk mengenengahkan orientasi songsang LGBT ini sebagai suatu cara hidup masyarakat Malaysia,” katanya di perkarangan Masjid Negara.
Salah pemimpin Islam

Katanya, Pembela dan 46 NGO Islam lain bertegas dalam isu ini mempertahankan Islam sebagai agama Persekutuan yang tidak menghalalkan amalan songsang.


Beliau turut mengajak semua masyarakat lain menentang LGBT memandangkan amalan songsang ini turut tidak diterima oleh mana-mana agama lain selain Islam.


Sementara itu, Setiausaha Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) Syed Hassan Syed Ali berkata masalah ini berpunca daripada pemimpin Islam sendiri yang menyokong polarisme.


“Kalau amalan ini diamalkan maknanya umat Islam salah pilih pemimpin,” tegasnya.

Sebelum itu, kira-kira 50 penyokong Pembela dan Perkasa sebelum itu berdemo diperkarangan Masjid Negara selepas solat Zuhur membawa sepanduk ‘tunduk pada Allah bukan PBB’ dan ‘say no to LGBT’.
sumber: jkk

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER