Powered by Blogger.

[Vidoe Inside]Terbongkarnya isu banjir di Kajang yang dipolitikkan blogger UMNO

>> Sunday, 4 December 2011

Kenyataan blogger umno yang BERIMAN

Yang dipolitikan oleh blogger umno memakan diri

Segala-galanya nak dipolitikkan, bahkan isu banjir jumaat lepas di kajang pun nak dipolitikkan oleh umno kononya akibat banjir itu berpunca daripada kerajaan PR Selangor. kepada blogger2 umno yang suka membuat tuduhan liar apo salahnya off topic tuduhan ekau tu reramai segerombolan poei nolong mangsa banjir, daripado ekau menulis yang mengarut tak berfakta,silap2 jadi fitnah.

kerja hentam menghentam di kalangan United Musyyrikin national Organisation memang dah terkonal. so bagi mereka yang duk dalam dunia politik memang tak menjadi kehairanan. lebih dari itu gerombolan boleh buat tanpa takut pado dosa.Kerja2 pembersihan dilakukan

KAJANG 3 DIS : Kejadian banjir kilat terburuk di sini semalam dipercayai berpunca daripada aktiviti penerokaan tanah Hutan Simpan Hulu Sungai Jeluk yang berlaku dalam tempoh beberapa tahun lalu sebelum Kerajaan Negeri Selangor ditadbir Pakatan Rakyat (PR).
  
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang, Lee Kim Sin berkata selain itu hujan lebat hampir tiga jam yang berlaku di kawasan bandar itu selain kegiatan penerokaan hutan Simpan Hulu Sungai Jeluk antara punca banjir besar tersebut

Sebelum kita (PR) masuk menjadi kerajaan, keseluruhan hutan sebanyak 200 hektar sudah ditebang tebas, seluruh bukit memang sudah botak, tidak ada pokok yang dapat menyerap air. Mereka (peneroka) telah tebang tebas dan air hujan yang melimpah sebanyak ini memang tak dapat ditampung oleh hutan. Semuanya merupakan air larian atas permukaan dan masuk ke Sungai Jeluk.

"Ini semua telah dibawa dalam mesyuarat PAC iaitu Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam dan Kerajaan Negeri sudah meneliti.

Oleh kerana pajakan sudah diberi kepada penanam peladang getah, jadi kita masih dalam proses kaji bagaimana Kerajaan Negeri boleh mengambilalih dan kita boleh tanam (semula) dengan pokok semulajadi di hutan supaya hutan simpan ini dapat kembali tumbuh dan menyimpan air hujan yang merupakan satu sumber air juga," katanya kepada media selepas mengadakan lawatan di sekitar bandar itu di sini hari ini.[tvs]

Kerugian anggaran kasar keseluruhannya RM 3j

Jawapan buat blogger umnoadmin: Berbohong memfitnah dan menjadi darah dading

3 comments:

John,  Sunday, December 04, 2011  

Sebelum buat conclusion kena selidik dulu jangan main taram jer. Kalau tidak kau sama macam bloggers pro - umno jugak.

Y.B Lee ni bercakap makna FAKTANYA. Bercakap semua orang bercakap. But you need to get an expert opinion. Jangan jadi mcm Mat Sabu x tahu apa dia cakap, hentam keromo. Y.B Lee ni cikgu bukanya expert dalam flood.

Kita patut tunggu apa komen dari JPS hasil kaji selidik diorang. Baru boleh settle masalah. Tuduh menuduh takkan selesaikan masalah. Kalau lah Y.B ni dah tahu problem kenapa x settle kan sebelum ni. Mcm - mcm boleh settle kan flood ni bukan hanya tanam pokok saja.

malaysiandotcom Sunday, December 04, 2011  

takkan masa buat lawatan nak bawa dokumen nakhentam umno.dia turn membantu nak meninjau malasah rakyat mana na prepair benda tu semua.kalau nak lebih detail ekau rajin2 la surf yer,try tgk kat blog baginda reformasi

ANAK WAWASAN Sunday, December 04, 2011  

blogers ni macam tabloid ler lebih kurang create and creator..isu isu dan menjadi bahan untuk menyedapkan pembaca..dulu kita disajikan dgn tabloid kini bloggers..bullshit lah bloggers..

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER