Powered by Blogger.

{Video Inside} Kekalahan Malaysia 0-2 kepada Syria (Olympic 2012)

>> Thursday, 24 November 2011

Fakri Saarani striker yang tiada finishing

Ahmad Fakri Saarani (lahir pada 8 Julai 1989 di Kota Bharu), merupakan pemain bola sepak Malaysia yang bermain untuk pasukan Negeri Sembilan dalam Liga Super Malaysia. Beliau berkebolehan menjadi penyerang dan sayap kanan.

Fakri lahir di Kota Bahru tetapi membesar di Batu Gajah, beliau membuat penampilan pertama untuk Perak dalam perlawanan Liga Super Malaysia menentang Negeri Sembilan pada 24 Mac 2007. Di dalam perlawanan ini, beliau menjaringkan hattrick dan satu assist dengan berkesudahan pasukan beliau menang dengan 5-1.

Fakri telah dinaikkan taraf ke dalam pasukan pertama daripada pasukan Piala Presiden (pasukan simpanan) kerana penyerang pasukan senior, R. Surendran telah bersama dengan pasukan senior Malaysia pada satu lawatan permainan ke Sri Lanka. Jurulatih Perak, Steve Darby telah berkata mengenai keputusannya untuk memberikan Fakri satu peluang


Malaysia 0-1 Syria Jaringan Solaiman solaimanMalaysia 0-2 syria jaringanUlasan admin:-
Tahniah buat players team harimau muda yang bertungkus lumus memenangkan pasukan negara.mungkin kepenatan belum hilang tempoh hari melawan Indonesia di sea games. Cuma sedikit ketidakpuasan hati ramai penyokong kenapa coach begitu amat sayang sekali menukarkan kan jersi no 9 iaitu fakri.pemerhati di kalangan penonton tanah air begitu kecewa dan menjadi tanda tanya kenapa Fakri masih bertahan di kesebelasan utama.Tahniah harimau muda.

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER