Powered by Blogger.

Belanjo umat malaysia terjejas lagi

>> Friday, 1 April 2011

Duit kehabisan untuk pilihanraya Sarawak.mako?


Itulah den raso  malam ni.bila terbaca utusan online,berberok-berok terkojut dengan pengumuman di buat oleh pencacai najib.citer panjang tak guna bhai banyak blogger dah hurai ,hentam kutuk dan kahkahkah.Tv3 memang hebat pandai bermain wayang mengalih perhatian rakyat dengan tayangan bidio seks anwar dengan disahkan oleh IGP.lansung tiado berito kenaikan minyak ron 97,celakoooooooooooooo.


So apo ekai nak kato beb, pemimpin Bn memang bijak, dekat2 dengan PRU sarawak dengan gentleman nya najib buatkerja gilo.ini menunjukkan rakyat sarawak dan malaysia ni bodoh lagi benggap.


Berapa kali dah minyak naik semenjak PRU12 baru2 ni? datang PRK Umno Be End juga monang, pastu minyak naik lagi.so ekau nak suruh den cakap rakyat malaysia ni cerdik? Syabas umno ekau memang bijak berpolitik walaupun politik ekau memang menyusahkan den dan dan satu Malaysia.


Poket den koyak rabak duit terburai


p/s
tak payah nak melalak lah.dengan alasan2 yang memang bodoh.sebab rakyat malaysia tak sebodoh umat perkampungan pendalaman,hulu-hulu,tak sebenggap peneroka2 felda kerdau dan Tenang.Kami hidup di alaf serbo canggih, maklumat dihujung jari.ekau tipu den kul 7.00....7.01 saat dah dapat maklumat betul.

Tak best siot dengan cerita minyak ni ,sebab rakyat marah malam ni je beb,esok lusa hilang lah.yang kekal kes seks seks seks anwar.itulah politik melayu al haprak...kahkahkah.

4 comments:

Matt Saturday, April 02, 2011  

Kamu memang bodoh..

Kerajaan hanya subsidi RON95. RON95 harganya tk berubah, ianya utk rakyat..

Petrol RON97 ialah barang mewah, standard lebih kurang mcm Shell Vpower tu. Petrol ni utk org kaya jd kerajaan tk bagi subsidi.

Harga RON97 ni di'float'kan oleh kerajaan atau dlm BMnya diapungkan..

Bila kerajaan tk subsidi RON97 harganya mengikut harga pasaran minyak dunia..

Siapa yg mampu dan sukanya minyak power belial RON97, tkde pulak kerajaan paksa beli RON97..

tulisan kamu ni salah dan menyesatkan ramai org, berdosa tau tak..

belajar la ilmu akhlak..

MunafiqinSharpshooter Saturday, April 02, 2011  

Petrol RON97 ialah barang mewah, standard lebih kurang mcm Shell Vpower tu. Petrol ni utk org kaya jd kerajaan tk bagi subsidi
======================================
muahahahaha statement tk leh nak lari,sepatutnya kerajaan melarang org miskin beli minyak ron97...kahkahkah.macam pundek lu punya alasan sama cm menteri lu jg....kahkahkha

Matt Saturday, April 02, 2011  

muahahahaha statement tk leh nak lari,sepatutnya kerajaan melarang org miskin beli minyak ron97...kahkahkah.macam pundek lu punya alasan sama cm menteri lu jg....kahkahkha
=================================

tak payah kerajaan nak larang la sayang oi..

dh org miskin takde duit beli la RON95 sbb harganya rendah da kualitinya biasa..

pandai2 sendiri la, takkan tu pun kerajaan nk bgtau..

kalau tk faham tk payah komen, ni tak faham pun nk komplen..

MunafiqinSharpshooter Saturday, April 02, 2011  

muahahahha kesian pembela umno yang penipu.menteri menipu pencacai cm lu tukang belo,esok2 dio golak jo kat ekau .akal org gilo tk leh nak trimo beb negaro pengeluar minyak tp mahal.rakyat mesia ramai lagi cerdik so jgn la nk tipu,kakhkahkahkha

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER