Powered by Blogger.

ANAK DIDIK UMNO KENA TANGKAP

>> Friday, 2 April 2010

note:-
kehkehkeh...kenapa bangsat sangat ni...tak cukup lagi kerajaan united malaysian nasional organisation naik gaji...ini duit apa pulak lu makan...habaq mai skir...kami orang kijal tak tahu macamana besi buruk boleh makan...cincah dengan sos apa...atau besi celuk tepung dan di goreng...ini ha wa rasa la...mesti kasi perlindungan la...kehkehkeh.

KUALA TERENGGANU – Enam anggota polis adalah antara 10 pegawai kerajaan dalam dua serbuan berasingan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini dan Kemaman semalam.

Manakala tiga lagi yang ditahan adalah dari Jabatan Alam Sekitar (JAS), sementara seorang lagi belum dikenalpasti. 

Penangkapan tersebut dilakukan setelah mendapat maklumat berkaitan satu sindiket yang memeras ugut wang dari pembeli besi buruk di daerah Kemaman.

Para pegawai terbabit didakwa mendapat habuan ‘makan suap duit besi buruk’ dengan pulangan, membiarkan operasi perdagangan besi buruk tanpa sebarang gangguan dari pihak penguatkuasa.
Pengarah Penyiasatan SPRM Mustafar Ali berkata, kesemua mereka yang ditahan meminta duit rasuah diantara RM500 hingga RM5000 dari pembeli besi buruk.
”Kesemua mereka ditahan untuk siasatan,”katanya yang tidak menolak kemungkinan lebih ramai lagi yang akan ditahan terbabit kegiatan berkenaan.

2 comments:

best1of4's blog Friday, April 02, 2010  

Beres Bro...dah link kan. Tq link kan blog sy disini.

Anonymous,  Saturday, April 03, 2010  

aik...gaji dah naik pun nak mengketedarah rasuah..jijik sungguh manusia ini..di dunia hina..di akhirat akan mendapat azab dan penghinaan lagi..

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER