Powered by Blogger.

WANG MALAYSIA SLOGAN BODOH LAGI MENIPU

>> Tuesday, 16 March 2010

Kata orang… kerajaan BN adalah kerajaan slogan. Lepas seorang demi seorang pemimpin UMNO menyambut baton pemerintahan dan pentadbiran…. telah memperkenalkan segala macam slogan. Entah apa-apa… Malas aku nak soreh lebih-lebih.


Najib tak terkecuali. Naik saja dia sebagai Perdana Menteri Malaysia… kita diperkenalkan dengan slogan copy-cat, Satu Malaysia!! Satu Malaysia cuba membaikpulih imej Najib yang pernah tercemar dengan…. kata-kata rasisnya terhadap kaum Cina semasa dia menjadi Ketua Pemuda UMNO sehingga kerajaan melancarkan Operasi Lalang. Para pemimpin UMNO dan MCA yang bertelagah…. para pemimpin pembangkang pulak yang diISAkan. Dia menghilangkan diri, bertapa di Indonesia…. senyap sunyi… sepi, tak dengar suara. Apabila keadaan dah reda, baru nampak muka dia semula.

Penakut!! Pengecut!! Not accountable!! Apakah ini kualiti  Piem Satu Malaysia kita??
Alamak… susahlah macam ni!! Piem mesti ada kualiti terpuji. Baru lah rakyat dan dunia boleh respek. Tapi… Piem kita?

Kerana pulut santan binasa, kerana mulut imej tercela. Kata-kata yang hamburkannya terhadap kaum Cina, masih lekat dalam ingatan mereka. Kaum Cina, bukan macam kaum Melayu yang mudah lupa. Bukan aku kata… tetapi Che Det, mentor dia yang kata. Lantaran itu, imej Najib masih tercemar pada pandangan mata kaum Cina, khususnya.Read more

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER