Powered by Blogger.

DEMONSTRASI YANG DI PUJI

>> Monday, 11 January 2010

BEBERAPA orang memakai pakaian dalam di Lapangan Terbang Tegal di Berlin.

BERLIN - Dengan cuma memakai pakaian dalam, sekumpulan aktivis mengadakan demonstrasi aman di Lapangan Terbang Tegal di sini semalam bagi membantah penggunaan mesin pengimbas badan yang akan ditempatkan di semua lapangan terbang di Jerman tidak lama lagi.

Langkah menempatkan mesin pengimbas itu dibuat ekoran terdapat percubaan untuk meletupkan sebuah pesawat Amerika Syarikat (AS) di Detroit pada 25 Disember lalu oleh seorang warga Nigeria.
Mesin pengimbas itu mencetuskan kontroversi kerana ia mampu mendedahkan rupa bentuk tubuh seseorang penumpang bagi mengesan objek tersembunyi.

Beberapa pegawai pentadbiran Jerman menyatakan, mesin pengimbas itu akan diuji di semua lapangan terbang negara tersebut seawal pertengahan tahun ini.

"Kami sedang menguji teknologi baru itu secara menyeluruh dan bukan terburu-buru," kata Setiausaha Dalam Negeri, Klaus-Dieter Fritsche semalam.

Menurutnya, alat tersebut kini sedang diuji di beberapa buah makmal berdasarkan beberapa kriteria utama sebelum ia digunakan.

Antara kriteria itu ialah penggunaan mesin itu akan meningkatkan tahap keselamatan sedia ada selain selamat digunakan ke atas manusia. - Agensi 


note:-
agak2 nya macam ni malaysia  buat demonstrasi baru kerajaan ada akal...!!!
dulu gerombolan nak buat demo telanjang tapi indah khabar dari rupa...!!!
kalau betul2 jadi isa dah lama tutup,harga barang sampai kiamat tak naik...!!!
demo budaya malaysia rasuah budaya umno huhuhuhu...!!!

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER