Powered by Blogger.

WALA',TAAT,THIQAH DIMUSUHI REFORM

>> Tuesday, 2 March 2010

Mana tidaknya setiap kenyataan tuan guru atau mana-mana pimpinan mengeluarkan kenyataan...dan disokong oleh ahli pas akan dilabelkan sebagai pro UG atau lembu cucuk hidung...padahal lu wahai ahli pas bukan kah lu telah di bai'ah semasa mengisi borang keahlian pas.


Letih la gua main dengan pro reform ni...masih tak faham-faham...oklah...gua salah k...kita berdamai...kehkehkeh...tapi lu baca sini sebelum lu nak terajang gua k...tapi lu baca lah dengan perasaan hati yang tebuka jangan asyik berprasangka yang tu salah yang ni salah...sedangkan yang lu benci tu ahli pas juga...pimpinan lu juga...kata nak perjuang islam...masuk umno lah...kehkehkeh.


Gua rasa jelah,tajuk kat atas memang tak der pada diri lu olang semua kan...sebab lu join pas pun baru lagi selepas era reformasi je...lu mana tahu adab2 berjemaah...16 september lu tak bising pulak kenapa tak jadi...kejar sampai taiwan...bukan ker anwar telah tipu lu semua...yang pasal jumpa dalam gelap dengan umno (sumber belum di pasti) lu kecoh macam esok nak kiamat...yang dah terang pakai metal highlight...kenapa lu pro reform tak mengatur strategik peperangan menyerang anwar...ooppppps lupa, lu memang wala' pada anwar dari pemimpin sendiri kan...inilah pengkhianat dalam pas...tidak taat pada pemimpin sendiri.


Inilah pembawa kerosakan pada parti dan agama...lu pro reform belajarlah erti bersabar dan berprasangka baik... gua chow 
Read more >>

Read more...

KENAPA PERLU MASUK PKR,KENAPA TIDAK PAS?

Oleh:KetuaPolis

Asal lari dari umno atau parti barisan najib je mesti lompat ke pKR...kehkehkeh maka tersenyum lebarlah saudara anwar dan para penyokong mereka..."kini ramai pimpimnan barisan nasional bersama kita...dan kini rakyat tak kira melayu ,cina,,india sudah cerdik memilih parti untuk bersama ikita"

Begitulah ungkapan setiap kali ahli umno tau BN terjun ke lubuk anwar...kini siapa sangka semua ini adalah perangkap pemusnah pakatan rakyat hasil ideologi pak besan sami vellu...lu jangan main2 dengan orang tua tu bhai...kepala bana tu banyak cerdik maaa...pemikiran dia bukan macam geng reform maa.


Kini pengaruh anwar semakin hari semakin tipis umpama kulit bawang merah...mana tidaknya dengan kekuatan beliau sehingga dilantik menjadi ketua pembangkang...bertambah celaru dengan kekalutan mp2 dan adun beliau cabut tanpa berfikir panjang.


Inilah hasil didikan umno yang tidak di tarbiyah dengan didikan agama...sama juga bila terjun ke lubuk pkr benda ini semua tidak ada dalam parti beliau...tidak pernah belajar seperti mana perjuangan rasullulah...tidak pernah menghayati kitab sirah nabawiyah...belajar2 lah baca kitab tafsir.

jawabnya pkr=umno...maka tidak pelik bagi gua bila ahli2 pkr yang kononya memperjuangkan untuk rakyat keluar parti begitu senang sekali...umpama tukar baju...tionaseng.


Kepada ahli2 umno dan barisan cukup2 lah serai pkr...kini gua nak jemput lu umno join masuk pas...lu buat macamana lu buat dekat pkr...gua cabar lu umno...dengan pkr boleh la sebab gua rasa parti tu serpihan umno juga....tertubuhnya pkr hasil daripada ke tidak puasan hati ahli2 umno terhadap madey kutty...so perjuangan pkr ni tidak konsisten...untuk pkr...first,lu check apa nawaitu lu...kalau nawaitu lu tarak betul munya...gua cadang kan lu join je masuk umno...kehkehekh...pkr pun perlu reform...kehkehkeh

!!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala otak
...!!!
Read more >>

Read more...

TAMPARAN HEBAT BUAT ANWAR

 Oleh:KetuaPolis

Dengan masalah  kes liwat yang cukup megaibkan diri beliau yang kini dalam pembicaraan belum selesai...kini pelbagai isu timbul dalam parti baru itu...mana tak  sakit kepalanya dengan melayan haram jaddah yang suka mencari masaalah dalam parti untuk menidakkan bersama parti itu.

Bagi gua itulah salah satu kifarah yang allah turunkan kat anwar mungkin selama ini semasa bersama umno dosa beliau dengan rakyat malaysia terlalu banyak...opsss sori lah kalau terasa mana kat luar tu...gua tembak apa saje.


Dengan kehebatan jentera2 kerajaan yang ada...mereka membuat apa saje untuk membunuh karier politik mp permatang pauh itu...namun gua kagum juga lah dengan kekentalan jiwa anwar ini menepis segala tohmahan dari parti pengkhianat itu.


Dalam perbicaraan kes liwat beliau...datang dengan isu permasalaahan baru dari parti pimpinan beliau dengan mp2 dan penyokong2 yang bermasaalah...ahli pkr yang terkenal dengan acara lompat galah...mp2 yang main tangkap muat semasa pru12 baru2 ini...mp2 entah datang dari background mana yang merasa simpati kepada beliau terus di angkat jadi calon...oooo biasalah parti baru...itulah alasan apabila di ajukan kepada ahli2 pkr.


Ini mungkin satu strategik umno semasa zaman paklah...penasihat dari kubang pasu terhasil hari ini...ahli2 umno yang sengaja keluar parti umno lompat masuk pkr lepas tu...tengoklah hari ini apa terjadi dengan parti itu...parti pkr hanyalah transit buat umno.

Kepada pkr lu jangan tunggu lama-lama...selidiki mana2 musuhmu dalam parti itu...bagi gua mereka inilah penjahanam,nak kata pengkhianat tk juga sebab mereka ini memang umno...berlakon masuk pkr lepas tu lompat... sebenarnya mereka2 ini bukan resign pun dari menjadi ahli umno...bagi gua mereka ini menjadi ahli dua parti...kehkehkeh alahai pkr hari2 kena tipu.

!!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala otak
...!!!


Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER