Powered by Blogger.

{Video Inside} Malaysia 1-1 Indonesia [Final sea game 2011]

>> Tuesday 22 November 2011

Tahniah pasukan Harimau muda


Malaysia 0-1 Indonesia jaringan oleh Gunawan


Malaysia 1-1 Indonesia jaringan Asrarudin putra omar


Malaysia 4-3 Indonesia Sepakan penalti

Read more >>

Read more...

{Video Inside} Dua penyokong Indonesia mati di Stadium Gelora Bung Karno

 Halaman Stadium Gelora Bung Karno seperti lautan manusia kerana banyak penyokong yang tak dapat masuk pada final Sea Games antara Indonesia vs Malaysia, Isnin (21/11/2011).

JAKARTA, KOMPAS.com — Dua orang dipastikan meninggal dunia saat desak-desakan penyokong di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta, Senin (21/11/2011) malam. Kedua korban berkelamin laki-laki telah dibawa ke Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo.

Salah satu korban bernama Reno Alvino (21), warga Cililitan, Jakarta Timur. Reno Alvino adalah additional player band DOT yang dibentuk dua bersaudara Ezza Yayang dan Adam Yayang. Di band tersebut, Reno biasa bermain sebagai drummer. Sementara satu korban lainnya belum diketahui identitinya. Keduanya meninggal saat terjadi keriuhan di sektor 7 sekitar pukul 19.00.

"Kita datang rombongan. Semua pegang tiket. Yang tak punya tiket masuk jadi berasak-asak, jatuh, dipijak. Dan dengar-dengar, saya cari2 dah tak ada. Tahu-tahu ada dua korban  desak-desakan. Saya cek ternyata Reno. Dia udah enggak ada," kata saudara sepupu Reno, Helmi (25), kepada Kompas.com.

Jenazah kedua korban sempat tertahan di dalam ambulans dengan nomor polisi B 7853 EQ sekitar satu jam. Kedua jenazah baru dibawa ke RSCM sekitar pukul 20.00 menggunakan ambulans yang dikirim dari Dinas Kesehatan DKI Jakarta.

"Ambulans bukan peruntukannya. Kami menunggu ambulans yang lebih memadai. Tadi terjebak macet," kata Kartiko, petugas Dinkes DKI menjelaskan mengapa korban tidak langsung dievakuasi dengan ambulans yang ada. Sebelumnya sempat beredar informasi kalau ambulans yang ada di tempat tidak digunakan kerana kuncinya hilang.

Selain petugas Dinkes DKI, petugas polis juga mendatangkan Tim Pusdokkes Polda Metro Jaya. Selain korban tewas, desak-desakan penonton di luar stadium yang memaksa masuk juga menyebabkan setidaknya sembilan penyokong pengsan.

Dalam liga final sepak bola SEA Games Indonesia vs Malaysia, kedua team dipaksa bermain maksimal sehingga harus berhadapan hingga penalti. Kedua team bermain seri 1-1 hingga perpanjangan waktu dan Indonesia kalah dalam tendangan pinalti 4-3. Indonesia akhirnya harus mengakui keunggulan Malaysia dengan skor 5-4.Ulasan admin:-
Bila lah penyokong asia khsusnya malaysia dan Indonesia nak maju.klik untuk melihat video
Read more >>

Read more...

Lelaki lembut hampir kena liwat

Hampir kena liwat atau saja cari penyakit?


KUALA LUMPUR – Seorang lelaki lembut, Faizal (bukan nama sebenar) berhadapan saat paling perit dan aib dalam hidupnya apabila cuba diliwat sekumpulan lapan lelaki di banglo milik kerajaan sebuah negeri di sini, kira-kira jam 4 pagi Sabtu lalu.

Bukan itu sahaja, adik angkat Faizal, Ecah (bukan nama sebenar), seorang gadis berusia 20 tahun juga cuba dirogol kumpulan berkenaan.

“Kami dikurung kira-kira 10 jam dalam bilik rumah itu,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Datuk Senu, Sentul di sini, semalam.

Menurut Faizal, dia pergi ke rumah itu setelah diajak seorang kenalannya yang dikenali sebagai Miji, dipercayai ahli keluarga penjaga rumah rasmi itu.

“Apabila tiba di sana, kami diajak melepak dalam sebuah bilik. Di situ, kami dipaksa mengambil dadah jenis syabu. Bersama Miji ketika itu ada tujuh lelaki lain dan kami diugut akan dicederakan jika tidak ikut arahan mereka,” katanya.

Ketika itulah kata Faizal, dia dan Ecah diraba dan digomol oleh kumpulan lelaki itu.

“Kami cuba melawan meskipun dalam keadaan khayal kerana dipaksa ambil dadah,” katanya.

Faizal berkata, dia mengugut kumpulan itu, akan buat laporan polis jika mereka terus berkelakuan tidak senonoh terhadap dirinya dan adik angkatnya.

“Mereka keluar dari bilik itu dan mengurung kami, tidak memberikan kami makanan melainkan hanya secawan air. Saya juga ada terdengar kata-kata, mereka nak bawa kami ke Sungai Buloh dan kurung kami di sebuah rumah di sana,” katanya

Namun kata Faizal, apa yang dirancang kumpulan dipercayai berusia antara 25 hingga 30 tahun itu tidak jadi kenyataan.

“Kami dibebaskan setelah penjaga rumah itu datang kira-kira jam 5 petang,” katanya.

Dia dan adik angkatnya kemudian ditinggalkan di Bukit Bintang di sini. Telefon bimbitnya dirampas.

Mereka kemudian membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini kira-kira jam 1 pagi.{sinar}


Ulasan Admin:-
Semua cari penyakit,kadang-kadang sukarela dikatakan dipaksa,sama juga kes gadis bawah umur bila bermain sesama suka di tuduh merogol.hakikatnya undang2 Malaysia dah macam itu,terima jelah.bising2 pun tak guno ubah dalam PRU mano satu parti ekau suko.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER