Powered by Blogger.

TAHAN JERUNG DAPAT TAMBANG

>> Thursday 10 December 2009


KLANG: Bekas Pengurus Besar lembaga Pelabuhan Klang (LPK), Datin Paduka OC Phang hari ini dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini atas tiga pertuduhan pecah amanah melibatkan wang berjumlah RM254 juta berhubung skandal pembinaan Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ).
Beliau bagaimanapun tidak mengaku bersalah di atas ketiga-tiga pertuduhan tersebut dan minta dibicarakan.


Hakim Yong Zarida Sazali membenarkan Phang dibebaskan dengan ikat jamin RM350,000. Mahkamah juga memberikan kebenaran agar paspotnya hanya disita mulai 12 Januari sekembalinya dari Amerika Syarikat.

nota;-
bagus-bagus sprm ni buat kerja,
penerima komisyen scorpene tak dapat lagi ker,
kontraktor kuala dipang dah siasat ker,
ikat jamin 350k mana dapat,
jangan lupa siasat skali,
alahai bila la perasusah terbesar di malaysia 
nak ditangkap.

Read more >>

Read more...

MASJID PUN POLITIK

KUALA LUMPUR: Pembinaan 611 buah masjid dengan peruntukan sebanyak RM748 juta bagi tempoh 2000 hingga tahun lalu tidak patut diungkit dan dipersoalkan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Mej Jen (B), Datuk Jamil Khir Baharom.


Beliau berkata, bajet pembinaan masjid berkenaan di seluruh negara jelas diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan serta melalui saluran yang sah.p/s 
kata ngaji agama hebat,
mana tahu duit komisyen dari sumber kotor,
mana tahu dari komisyen scorpene,
mana tahu dari komisyen PKFZ,
mana tahu dari kontraktor jambatan,
tempat solat kena bersih,
jauh dari komisyen(untuk gerombolan),
rasuah(untuk rakyat)
datuk khir kena ambik berat dalam hal agama k,
jangan jadi syaitan bisu sudah la.
Read more >>

Read more...

PERHATIAN.....!!!APA MENATANG NI


Adun Ngemah sertai Parti Cinta Malaysia


KUALA LUMPUR: Gabriel Adit Demong, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ngemah di Sarawak, hari ini menyertai Parti Cinta Malaysia (PCM) yang baru didaftarkan.

Adit yang pernah mewakili Barisan Nasional (BN) bagi tiga penggal sebelum menjadi Adun Bebas, mengumumkan keputusannya pada sidang akhbar di sini yang dihadiri Pengerusi Kebangsaan PCM, Tang Weng Chew.

Tang, 38, ahli perniagaan dari Pulau Pinang, mengumumkan pelantikan Adit sebagai pengerusi PCM Sarawak


nota;-
masuk parti ni syarat utama mesti ada awek k...!!!

Parti ni khas untuk gerombolan bagus la...!!!
nazri aziz tunggu apa lagi masuk je...!!!
untuk adun behrang...!!!
untuk adun changkat jering...!!!
untuk adun jelapang...!!!
untuk adun p.klang...!!!
untuk adun kat kedah tu,sape nama yang pelak tu...!!!
hampa lebih bermaruah dari masuk geromabolan ala2 bebas...!!!


Read more >>

Read more...

KERUSI MB TERENGGANU PANASKUALA TERENGGANU – Khabar tentang Menteri Besar (MB) Terengganu, Dato’ Ahmad Said, akan diturunkan dari Tingkat 16 Wisma Darul Iman tidak pernah berhenti.
http://buletinonline.net/images/stories/berita16/madsaidhaji.jpgSejak menjawat jawatan politik tertinggi Terengganu melalui pilihan istana pada Mac tahun lalu, Ahmad sentiasa diserang,(Gambar - Ahmad Said berkupiah putih ketika berucap sebelum berangkat ke Mekah)


Terutamanya oleh kumpulan yang menyokong bekas Menteri Besar, Dato’ Seri Idris Jusoh.

Mungkin silap beliau sendiri, yang membuat kenyataan awal, bahawa perlantikannya sebagai MB tidak akan bertahan lama.

Justeru, berita baru yang tersebar lebih panas dan sensasi, kerana pada kali ini ia bukan serangan yang datang dari kem Idris.

Bekas Setiausaha Perhubungan Umno Terengganu, Dato’ Rosol Wahid dikatakan sudah berdiam diri, mungkin mengadakan ‘gencatan senjata’.

Ia berikutan persetujuan beliau dilantik semula sebagai penyelaras DUN Ajil sebagaimana dilaporkan akhbar media perdana 13 November, 2009.

Oleg itu, berita Ahmad Said akan diturunkan dari kerusi Menteri Besar bukan sahaja memanaskan musim Monsun di Terengganu, malah sudah menjalar hingga ke Putrajaya.

Ia bermula dengan kedatangan Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Razak bagi menutup kejohanan perahu layar piala monsun pada 6 Disember, minggu lalu.

Percakapan berkenaan ‘agenda besar’ itu dilaporkan menjadi topik perbualan beberapa ADUN ketika Najib menyampaikan sumbangan bantuan bajir di Mengabang Telipot.

Sumber Buletinonline mengesahkan khabar tentang MB Terengganu akan ditukarkan telah kedengaran di Kementerian Kewangan beberapa hari lalu.

Ahmad Said pada 19 November lalu telah berangkat menunaikan haji, akan pualang pada 9 Disember dan dijangka memulakan tugas pada pertengahan Disember.   buletinonline
Read more >>

Read more...

BERITA BAIK


KUALA LUMPUR: Kerajaan akan meneliti cadangan supaya peluang diberi kepada kontraktor yang berkemampuan tetapi tidak berpengalaman untuk memperolehi tender kerajaan, kata Timbalan Menteri Kewangan, Senator Datuk Dr Awang Adek Hussein.

Beliau berkata, antara dua kriteria utama yang diambil kira dalam pemberian tender ialah keupayaan menawarkan harga dan kemampuan teknikal para kontraktor.

nota:-
Moh kiter buka company ramai2 sebelum ditutup,
jangan bimbang tak dak kualiti janji siap.
kalau runtuh tak ditangkap...
habis2 pun mat indon je masuk lokap,
habis2 arkitek je masuk pudu jail.
Hai pak menteri tak dikena kan syarat2 ke?mana tahu sekurang2 nya ahli umno.
Ini mesti kes cari dana pilihanraya ni.
ini mesti kes nak tutup kes jambatan runtuh ni,
ini mesti kes nk tutup PKFZ.
Apa2 pun kita pegang janji 2 sibadut ni........!!!!!!
Read more >>

Read more...

TAK MUNGKIN BERLAKU DI MALAYSIA DARUL SEKULAR

ROM: Pihak berkuasa farmasutikal Itali (AIFA) semalam membenarkan penjualan terbuka pil pengguguran janin RU486 meskipun ditentang keras anggota kerajaan dan Vatikan.

AIFA sebelum itu membenarkan penggunaan pil RU486 sebagai alternatif kepada pengguguran bayi pada 31 Julai lalu tetapi diarah oleh Jawatankuasa Senat supaya mengkaji semula keputusan itu. 
 

Mahu tak nya kondom dan jarum dah diberi percuma bagi menjadi umat maksiat dan dilaknat.Dan mungkin skit lagi adalah menteri2 benggong mengesyorkan jual pil gugur janin.Maka ramai la anak haram jadah yg tak berdosa mati dibunuh secara halus.Berjayanya yahudi di tanah Arab bermain dgn agenda mereka.Dan yahudi ala malaysia pun apa lagi,untuk mencari publisiti semata2 walaupun rakyat mampus.Dah la dihujani beban kenaikan barang dan minyak yang belum reda.Kepada Pak2 Menteri  diluar sana AWAS jangan buat benggong deh.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER