Powered by Blogger.

Rayuan seorang peguam yang diugut bunuh oleh kerabat

>> Thursday 14 June 2012

Kenapa lawyer neh kena ugut oleh gangster2 upahan kerabat? apa yang membuatkan pembesar neh begitu marah kat lawyer neh sehingga sanggup mengugut bunuh dan ada sorang lawyer berpihak kepada pembesar itu terpaksa buat satu episod bagi memburukkan nama lawyer ini, bila tanya kat balai polis yang di report lalu polis menjawab dengan nada seorang pegawai PDRMNO "ini laporan rahsia"<--- kahkahkah lawak sial, orang dituduh nak tanya kes kenapa dia dilaporkan tapi dirahsiakan oleh polis.

Sebagaimana gua cilok kat utube lawyer kamarul neh kata dia diugut bunuh akibat tak nak mengikut arahan pembesar didalam urusan pembahagian harta pusakanya ayahnya selepas kematian bapa pembesar tersebut. Kau nak tahu citer selebih baca kenyataan lawyer yang diugut bunuh neh, letih siot nak menaip bagi korang baca. Kenyataan Peguam Kamal hisham 

Seperti yang telah dinyatakan dalam sidang akhbar oleh pihak saya pada 31 Januari, 2012 bahawa saya sentiasa bersedia untuk memberi keterangan kepada pihak polis dan telah menulis surat secara rasmi kepada pihak polis agar kenyataan saya kepada pihak polis diambil diluar Malaysia memandangkan terdapat “ISU-ISU SENSITIF” yang terdapat disebalik kes ini. 

Saya telah mendapat beberapa “UGUTAN BUNUH” yang dipercayai dibuat oleh seorang kerabat di-Raja yang mana perkara ini telah saya maklumkan kepada pihak polis. Dalam surat saya kepada pihak polis saya menerangkan bahawa lapuran polis tentang ugutan-ugutan bunuh yang saya terima masih belum saya buat memandangkan terdapat “ISU-ISU SENSITIF” yang akan timbul susulan kepada lapuran saya nanti.

Untuk pengetahuan umum, SYARIKAT SOUTHERN ADS SDN BHD adalah syarikat saya yang telah saya tubuhkan sendiri pada 2003. Kerabat di-Raja tersebut menggunakan pengaruhnya agar memasukkan dirinya kedalam syarikat ini pada tahun 2005. Segala modal telah dikeluarkan oleh saya seorang diri dan Kerabat Di-Raja tersebut tidak membuat sebarang bayaran modal.

Konflik diantara saya dan Kerabat Di-Raja tersebut merupakan konflik peribadi berpunca dari tugas saya mahu menjalankan amanah berkaitan dengan pembahagian harta pusaka yang saya percaya wujudnya unsur-unsur yang bertentangan dengan Hukum Agama dan Undang-Undang Negara.

Selain dari itu, kerabat Di-Raja tersebut menggunakan wang Syarikat untuk membayar gaji 2 orang anaknya (putera dan puterinya) yang tidak pernah hadir bekerja. Kerabat Di-Raja itu juga mengambil wang syarikat untuk membayar RM20,000/- kepada isteri mudanya setiap bulan yang tiada kaitan dengan syarikat ini. Terdapat beberapa kenderaan peribadi dibeli oleh Kerabat Di-Raja ini menggunakan wang syarikat tetapi didaftarkan atas nama peribadi dan digunakan untuk tujuan peribadinya.

Tuduhan terbaru yang dibuat terhadap saya dalam sidang media yang dibuat oleh peguam yang mewakili Kerabat Di-Raja hanya bertujuan untuk menjatuhkan kredibiliti saya yang sebenarnya bertujuan untuk mengalihkan perhatian dari isu sebenar.

Saya merasa sangat hairan, didalam sidang akhbar tersebut, peguam-peguam yang mewakili Kerabat Di-Raja mendedahkan bahawa mereka mempunyai maklumat-maklumat yang terperinci berkaitan urusan siasatan yang sepatutnya hanya diketahui oleh pihak Polis Johor. Bagaimana peguam-peguam ini boleh mengetahui terlalu banyak maklumat? Bukankah peguam-peguam itu sendiri mengeluarkan kenyataan dalam sidang akhbar bahawa “Repot Polis tidak akan dimaklumkan kepada orang yang dilapurkan” .

Saya ingin bertanya semula kepada peguam-peguam ini “Dari mana pula mereka mendapat maklumat rahsia dan sensitif itu?”. 

Saya percaya maklumat-maklumat siasatan Polis Johor terhadap kes yang dibuat terhadap saya telah disalah gunakan oleh pihak tertentu sehingga menjejaskan hak saya untuk mendapat keadilan yang tulus. Saya hairan apabila saya mahu bekerjasama dengan pihak polis dengan bertanya apakah lapuran dan tuduhan yang dibuat kepada saya, pihak polis menyatakan bahawa lapuran yang dibuat keatas saya dikategorikan sebagai “Rahsia”.

Saya mempunyai banyak dokumen yang boleh membuktikan kebenaran saya yang boleh membuktikan bahawa penjenayah sebenar adalah orang lain tapi membuat tuduhan terhadap saya kerana mahu menutup kesalahannya. Saya sekali lagi mengulangi bahawa campur tangan Menteri Dalam Negeri dan Ketua Polis Negara adalah perlu untuk memastikan bahawa pihak Polis Johor menjalankan siasatan dan urusan secara professional dan tulus. 

Sekian, Kenyataan Akhbar saya.


p/s: Kepada polis yang sedang membaca ambil tindakan anda sebagai seorang polis rakyat bukan polis pembesar2 vip vvip. jangan jadi polis dgn hasil lendir jer. rakyat bayar gaji korang yang lebih, so buat kerja untuk rakyat kena lebih. kesianlah lawyer neh takut nak balik negara sendiri akibat ugutan bunuh tersebut. kepada rakyat negeri pembesar tersebut jangan melenting pada gua bila aku besarkan isu neh yang tekah dilontarkan oleh blogger uncleseeker<--- gua cilok sana
Read more >>

Read more...

PR dedah video dakwa MP ditawar RM2 juta sertai BN


Insyallah tak keluar utusan mahupun tv3 al musyrikin


KUALA LUMPUR – Pakatan Rakyat (PR) mendakwa Barisan Nasional (BN) menggunakan taktik kotor dalam meraih sokongan dan menguasai majoriti dua per tiga dalam Dewan Rakyat.

Timbalan Pesuruhjaya Pas Selangor, Khalid Samad berkata, perkara itu disahkan melalui rakaman video daripada kamera litar tertutup (CCTV) yang mengandungi perbincangan antara lima orang di sebuah restoran di sekitar Lembah Klang, setahun yang lalu.

“Pertemuan itu melibatkan dua wakil Ahli Parlimen Pakatan Rakyat dan dua ejen mewakili BN serta seorang pemandu kepada ejen. Mereka membuat tawaran bernilai RM2 juta sekiranya Ahli Parlimen PR keluar parti.

“Salah seorang daripada ejen ini ialah bekas ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kedah, Zamil Ibrahim yang kini mengaku dirinya sebagai pemimpin Parti Kesejahteraan Tanah Air (Kita),” katanya kepada pemberita selepas tayangan video itu di pejabat Ketua Pembangkang di Bangunan Parlimen, hari ini.

Khalid berkata, rakaman yang didedahkan selama tiga minit 41 saat itu adalah sebahagian daripada rakaman penuh yang berlangsung selama tiga jam dan dirakam selepas beberapa Ahli Parlimen dari PKR seperti Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim dan juga Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong meninggalkan parti itu.

“Video ini membuktikan bahawa pembelian ahli parlimen PR memang dijalankan oleh ejen-ejen ini, malah ada nama yang disebut dalam perbualan itu merujuk kepada mereka yang telah meninggalkan parti.

“Sebelum ini kita tidak ada bukti, tapi sekarang kita ada bukti dan kita mintak orang yang dinamakan (Zamil) memberi respons,” katanya.

Dalam sidang media sama, Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail turut mempersoalkan kemewahan yang diperoleh Zamil sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Zamil katanya, kini tinggal di banglo mewah di Kelab Cinta Sayang, Sungai Petani dan memiliki beberapa kereta mewah sedangkan beliau mengenali Zamil dengan latar belakang sebagai penjual burger dan isterinya menjual alat kosmetik tradisional.

“Dengan latar belakang itu, tidak diketahui dia ada perniagaan yang dapat laba tinggi,” katanya.

Sementara itu, Zahrain ketika ditemu bual media berkata, beliau tidak pernah ditawarkan wang ringgit untuk keluar parti ketika masih dalam PKR, dua tahun lalu.

“Saya tidak tahu dan tidak terlibat mengenai ejen rahsia serta tidak pernah ditawarkan apa-apa untuk keluar PKR, sebab itulah saya menjadi wakil rakyat Bebas di Parlimen. Saya bebas mengkritik pembangkang mahupun kerajaan.

“Apa yang saya tahu mengenai kes membeli Ahli Parlimen ini, ia bukan kes baru kerana sebelum ini ia pernah berlaku di Taiwan apabila Ahli Parlimen BN ditawarkan untuk masuk PR," katanya lagi.

Katanya, beliau jelas mengenai kes berkenaan malah Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim turut melakukan perkara itu dengan mengejar Ahli Parlimen BN.

“Wang ringgit bukan boleh beli semua orang, tapi kalau kata nak beli, berhubung kait dengan isu 16 September itu saya tahu, dengan jelas ada yang mahu beli Ahli Parlimen BN. PR sendiri, Anwar sendiri, pernah telefon setiap ahli BN untuk lompat parti,” katanya.


Sedutan klip video: Perbualan rakaman video

ANTARA kandungan perbincangan itu, salah seorang dari wakil ahli Parlimen Pakatan Rakyat (PR) berkata “dua juta tak berapa cukuplah”.
Lalu disambut oleh seorang lagi ejen yang dinamakan Mr X berkata “kita punya maksimum is like that...”.
Kemudian kedengaran individu yang didakwa Zamil (Mr Z) mencelah dengan berkata “kita dapat syiling sahaja... cuma itu Pak Zahrain...”.
Rakaman perbincangan itu diakhiri dengan Mr X berkata “mula-mula dia dah bagi, lepas tu dia increase... tapi dalam Barisan Nasional sudah ada dah, ini price mana standardized,”.
Lalu Mr Z mencelah dengan berkata “Directlah!”.
Berikut adalah perbualan yang terkandung di dalam video yang didedahkan selama 3 minit 41 saat.
L:... Dua Juta tidak berapa cukuplah!
Mr X: Empat batang kayu sahaja.. (diselangi dengan bunyi ketawa)
L: Very straight forward. Itu hari sahaja saya cerita ada cukup ikhlas ke tak.. Kita tolak.. business.. Kita punya maksimum is like that.
Mr Z: Kita dapat syiling sahaja. Cuma itu Pak Zahrain.. Macam hari itu Datuk habaq kata..
Mr X: Jangan minta macam tu lah.. minta something. Minta cash minta something. I open.. You have 10 millions. You have 10 millions...You want to take out 2 millions.. Banyak oh! Ini orang yang kita letak. Aku dah tengok dah.. Bos ada orang..
L: Tetapi saya sekarang ada 2 juta juga.
Mr X: I know.. I know.. Myself also involved... kita understand.. kita understand. Chinese juga ada orang macam...
Mr Z: Ada macam habaq kata..kata..cakap dapat lebih daripada dua tu..
L: Sedikit adalah!
Mr X/Z:... (perbualan tidak jelas, bunyi bising)
Mr X: Mula-mulanya dia dah bagi.. Lepas tu dia increase.. Tapi dalam Barisan Nasional sudah ada dah! Ini price mana standardized!.. Project bergantung pada proposal...
Mr Z: Directlah!..- sh
p/s: Kita tunggu kita nanti siapakah balaci yang menjadi orang tengah. adakah dikalangan katak2 mp yang melompat. dan kita tunggu siapakah manusia yang berperangai binatang adakah mereka ini yang selama neh bercakap demi keadilan agama bangsa dan raja? bila pendedahan ini dah terbukti jom sesama kita jumpa mereka ini kita ludah atas muka depa , ada bran?
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER