Powered by Blogger.

FITNAH DAJJAL TELAH TURUN

>> Wednesday 10 February 2010

Taktik Tiga Serampang Umno Pecahkan PR 


DAJJAL 2010 
 
KUALA LUMPUR, 10 Februari - Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan dakwaan bahawa Pakatan Rakyat kini mula goyah berikutan desas desus beberapa Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negerinya akan keluar parti.

Anwar sebaliknya menyifatkan desas desus itu sebagai strategi Umno-Barisan Nasional menguburkan pakatan pembangkang itu.

“Tidak ada sama sekali, saya tidak tahu satu dua (Ahli Parlimen dan ADUN) tetapi kalau enam atau lapan, mereka telah keluar kenyataan dan telah marah kerana ditunding sedemikian,”katanya di perkarangan Kompleks Mahkamah Jalan Duta.

Katanya, Umno juga menggunakan kes konspirasi liwat II yang dikenakan terhadap beliau dan taktik memancing Ahli Parlimen dan ADUN bagi memastikan recana mereka berjaya.

“Strategi Najib memang menggunakan kes ini dan dalam masa sama menberi keputusan kes Perak, kemudian cuba membeli beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan anggota Parlimen.

“Sudah dikeluarkan kenyataan oleh salah seorang Ahli Parlimen PKR yang menyatakan orang kepercayaan Najib, Duta Malaysia ke Amerika Datuk Jamaluddin Jarjis adalah antara yang terlibat cuba memujuk dan menjamin apa saya. Golongan ini korupsi tidak ada makna bagi

mereka,”katanya.-YUSMAWATI MHD YUSOF

Selangorkini
Read more >>

Read more...

SKETSA DARI MAHKAMAH PENIPUAN RAKYAT

Perghhhh ramai jugalah yang hadir mahu pun yang tua atau muda...tapi aku tengok sebelah pakatan ni lebih ramai geng-geng veteran al-maklum lah geng-geng muda pakatan ni dah tahu jalan story mahkamah cap dacing ni...syabas yang veteran...tanpa veteran sipalah pemuda...!!!


ini tak lain tak bukan sah bertakbir...trade mark bulan maaa...india cina sekarang pun dah pandai bertakbir...he2 umno tak ambil tindakan tau report kaaa ini satu penhinaan terhadap islam...allah untuk melayu yang layu...!!!


wartawan pun penyibuk je ni...mana parpukari dah kata hero papa gomo...aku duk cari tak jumpa-jumpa...jumpa hang siap tidoq balai  la...berani dalam blog ja malaun ni.

Caya lah bro kit siang..,lu support gua...gua support lu
Haji I.S.A my sifu raja khilaf  wilayah persekutuan...trade mark haji,hang kitab mana pakai...
serban tak lekang dek kepala...wa cukup respect dengan dia ni...OCPD balai pun kecut teloq dengan orang tua ni...apa ayat dia pakai entah.

Yang ni tak yah cerita lah...ket mano ado orang ramai kek situ lah dia menyibuk...gaji naik rakyat juga bayor bukan hisham bayor...so lu kerja untuk rakyat bukan ikut kepala bana umno k

DARI MAHKAMAH KER PERHIMPUNAN BERSIH

 
Inilah lembu-lembu yang tak berakal...maruah tergadai dengan nilai dunia yang ciput...janji makan support duit 10 riyal...kahkahkah ketuanan zambry al-kuty


Daulat tuanku...umno sehaja yang berdaulat tuanku...rakyat lain perderhaka tuanku...ini lah anak melayu yang bakal memimpin negara tuanku...anak bangsa yang mudah dipancing dengan wang ringgit yang terlalu rendah nilainya...anak melayu yang bakal menjual negara tuanku...inilah ketuanan umno,tuanku...memperbodohkan rakyat agenda kami tuanku...kahkahkah

Ingin gambar lebih banyak sila klik.Terima kasih tuan blog yang sudi memberi izin mengambil gambar..gua dh minta izin siang2 lagi kat mahkamah dengan husband dia ni...sori lah gua punya camera cap ayam buat hal....al-maklum lah blogger pun cap ayam...kahkahkah
Read more >>

Read more...

ROSMAH DAN PERMATA WOW...!!! BERJUTA-JUTA BEB

Permata Rosmah Ancam Pengasuh


KUALA TERENGGANU – Dengan peruntukan yang ‘mewah’ Taska PERMATA yang dimulakan dengan program Permata oleh isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, kini menjadi ancaman kepada pengusaha Taska persendirian negeri ini.

Pada 11 Januari, 2009, saat-saat hampir menjelang Pilihanraya Kecil Parlimen Kuala Terengganu, Rosmah yang kini di gelar sebagai ‘ibu Permata’ mengumumkan program Permata ciptaanya mendapat peruntukan sebanyak RM77 juta.


Lima bulan selepas itu, pada 9 Jun, 2009, Bernama melaporkan program Permata Rosmah telah diperuntukkan pula RM150 juta melalui Pakej Rangsangan Ekonomi.

Pada bulan Oktober, 2009 pula, suaminya Perdana Menteri Dato’ Seri Najib telah mengumumkan peruntukan untuk program isternya itu, dalam pembentangan Bajet 2010 sebanyak RM100 juta.

Di negeri Terengganu, program Permata akan dilaksanakan oleh Yayasan Pembangunan Keluarga Negeri Terengganu (YPK).

Menurut Laman Rasmi YPKT, Ketua Penolong Pengarah Yayasan Pembangunan Keluarga Negeri Terengganu (YPKT) Kamarulzaman Awang berkata, Taska Permata dibangunkan oleh YPKT dengan peruntukan khas sebanyak RM6.4 juta.


Dengan itu, sebanyak 32 Taska Permata telah mula dibangunkan disetiap DUN sejak Mac tahun lalu, disamping 43 buah yang Taska sedia ada yang telah beroperasi dibawah YPK.

Kemunculan begitu banyak Taska dibawah kelolaan kerajaan telah menjadi saingan dan membimbangkan pengusaha Taska persendirian.

Malah, seramai 100 orang pengusaha Taska persendirian yang bernaung dibawah Persatuan Pengusaha Taska (Pengasuh) melihat kemunculan Taska Permata akan mengancam ‘periuk nasi’ mereka.

Seorang pengusaha Taska yang menghubungi Buletinonline berkata, perkhidmatan ‘percuma’ yang disediakan oleh Taska Permata menyebabkan saingan dalam industri tersebut menjadi ‘berat sebelah’.

”(Taska) Permata menawarkan perkhidmatan percuma kepada anak-anak bagi ibu bapa yang berpendapatan RM1500 kebawah, manakala ibu bapa yang mempunyai pendapatan lebih RM3000 sebulan dikenakan yuran RM50 sebulan,

”jika tidak ada satu garis panduan dan pemantauan, kami akan ‘gulung tikar’,”katanya yang tidak mahu dikenali.

Beliau berkata, terdapat 115 buah Taska persendirian di negeri Terengganu terpaksa bersaing, merebut pasaran yang sama.

Katanya peruntukan ‘mewah’ yang diberikan, Taska Permata bukan sahaja percuma tapi berupaya menggaji guru-guru berkelulusan Ijazah dan mengadakan perlbagai keperluan lain seperti taman mainan kanak-kanak dan permainan serta alatan yang lebih baik.

”Jika dibuat perbandingan, mesti ibu bapa memilih Taska Permata daripada Taska kami, bukannya khidmat kami tidak baik,

”(tapi) ‘modal’ kami kecil dan tidak mampu membiayai pelbagai kemudahan yang disediakan di sana (Taska Permata),”jelasnya.

Oleh yang demikian, beliau berharap satu polisi atau garis panduan dapat disediakan untuk memastikan Taska persendirian ‘terus bernafas’.

Walaupun, katanya, seolah-olah ada persefahaman dari pihak YPK, atas beberapa perkara, namun ia hanya ‘janji mulut’ yang tidak ada jaminan secara ‘hitam putih’.

”Saya dimaklumkan, YPK menetapkan beberapa syarat kemasukkan anak-anak ke Taska Permata, antaranya mereka (YPK) tidak akan menerima (bekas) pelajar-pelajar dari Taska lain, namun ia hanya secara lisan,”katanya.


Buletinonline
!!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
           !!!...http://ketuapolis.blogspot.com...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER