Powered by Blogger.

PERGI MAMPOS SAMA BN ...WA PEDULI APA

>> Wednesday 31 March 2010

Oleh:KetuaPolis

note:-
kehkehkeh...berita baik...berita yang di tunggu-tunggu...berita di sukai ramai...kahkahkha...dalam bab ni wa amat sokong samy vellu...lu jangan dengar itu cerita professor cap ayam tu...hello vellu teruskan calon orang india...woitt umno lu kenma jaga hati  orang india juga ...jangan main bodoh...itu kerusi mic punya...mana lu punya satu malaysia...lu taruk itu mic calon hulu selangor...wa jamin parti bn manyak menang oooooooooo...kahkahkah
Ini bukan kerusi hulu selangor...tapi ini kerusi untuk madey tak lama lagi...kahkahkah

Barisan Nasional (BN) diramalkan akan terus mengalami kekalahan pada pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor sekiranya tidak berubah dan terus berpegang kepada kepercayaan bahawa kawasan tersebut adalah milik 'tradisi' rakan komponennya, MIC sebagai calon sesuai bertanding.

Pensyarah Sains Politik Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Ahmad Nizamuddin Sulaiman berkata, BN tidak lagi boleh mengekalkan tradisi meletakkan calon daripada MIC kerana majoriti pengundi di kawasan Parlimen itu adalah Melayu.

"Tradisi berkenaan: tidak dapat dikekalkan, sebaliknya strategi perlu digunakan BN dalam usaha merampas semula kerusi berkenaan.

"Prinsip perkongsian kuasa yang diamalkan BN sepatutnya digunakan masa ini, pimpinan BN dan MIC perlulah mencari pendekatan baru dan berunding memandangkan saingan sengit daripada PR," katanya.

Menurutnya, kali ini amat penting bagi BN meletakkan calon Melayu berdasarkan faktor 'rakyat didahulukan' daripada mengekalkan kerusi sedia ada.

“Kalau kita lihat pilihan raya umum 2008, banyak kerusi MIC kalah, kalau letak calon MIC, harapan BN untuk menang amat tipis," katanya.

Sementara itu, berlainan pula bagi penganalisis terkenal, Prof Madya Dr Mohammad Agus Yusoff berkata, masih terlalu awal membuat sebarang kenyataan berhubung perkara itu.

"Kita kena tunggu sehingga proses penamaan calon bermula, barulah menampakkan gerakan pilihan raya. Faktor calon amat penting, bukanlah parti yang bertanding.

"Buat masa ini, dijangkakan 30 peratus masing-masing menyokong BN dan PR, manakala selebihnya 40 peratus masih atas pagar dan menunggu calon yang dinamakan sebelum membuat keputusan," katanya.

Ditanya apabila Presiden MIC tetap menamakan timbalannya Datuk G Palanivel yang pernah tewas pada pilihan raya lalu sebagai calon, Agus berkata, perkara itu juga perlu mengambil kira undi kaum India yang akan memihak kepadanya.

Jumaat ini, Suruhanjaya Pilihan raya (SPR) dijangka akan mengumumkan tarikh penamaan calon dan Pilihan raya Kecil Parlimen Hulu Selangor berikutan penyandangnya Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad meninggal dunia akibat barah otak.
Read more >>

Read more...

GAMBAR TERKINI SIDANG DEWAN PANAS

Oleh:KetuaPolis

IPOH 31 MAC: Semua 28 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pakatan Rakyat Perak hari ini bertindak keluar dewan selepas tidak berpuas hati dengan perjalanan persidangan berkenaan.


Kami bersiap sedia zambry untuk merempuh sidang dewan agar pakatan tidak bernyawa...perghhhwa bekerja untuk gerombolan je...kehkehkeh...sebab gerombolan yang naikkan gaji dan kebajikan kami...kami nak jilat zambry...kahkahkah

Haiyaaaa...makahai ini mb haram bejadah...dulu itu mb nizar kasi masuk...ini mamat botol jd mb manyak cilaka...sama media pun gelombolan takut haaa...tonaseng itu zambly...kahkahkah


!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER