Powered by Blogger.

GARA-GARA MEMELUK ISLAM

>> Wednesday, 27 January 2010

7 beranak sasaran bunuh


KUALA TERENGGANU: Hanya kerana memeluk Islam tanpa restu sanak-saudara kira-kira tiga tahun lalu, kehidupan seorang mualaf berusia 48 tahun bersama isteri dan lima anaknya kini umpama pelarian apabila terpaksa menyembunyikan diri dan identiti semata-mata bagi memastikan keselamatan terjamin.

Lebih menyedihkan, mereka kini terpaksa tinggal dalam lori kerana selain dapat dijadikan tempat berteduh, ia memudahkan mereka melarikan diri jika diserang.

Menurut lelaki itu, mereka enam beranak memeluk Islam dengan mengucap dua kalimah syahadah di Rawang, Selangor manakala anak bongsunya dilahirkan sebagai seorang Islam, tujuh bulan lalu.

Katanya, berikutan tindakan itu, dia sekeluarga terpaksa melarikan diri ke negeri ini untuk meneruskan kelangsungan hidup dan bersembunyi daripada ahli keluarga dan kenalannya yang kurang senang dengan tindakannya memeluk Islam.

“Apa yang ingin saya ceritakan ini hanya untuk memberitahu keadaan sebenar. Tolong jangan siarkan nama atau gambar saya kerana nyawa kami boleh melayang bila-bila masa.

Sumber Hmetro...
Read more >>

Read more...

KAKI LUPA MALAYSIA YANG TAK SEDAR DIRI

Pakatan Rakyat tidak akan kekal, kata Tun Mahathir


                    WAHAI MACHA MADEY...LU SAPAAA?


KUALA LUMPUR, 27 Jan – Gabungan Pakatan Rakyat merupakan ‘‘marriage of convenience’’ (perkahwinan mutaah) yang tidak akan kekal lama, demikian bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengulanginya hari ini.

“Tidak ada apa-apa persamaan antara PAS, DAP dan PKR. Ia hanya ‘marriage of convenience’ dan ia tidak kekal lama,” katanya kepada pemberita selepas melawat I-City di sini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pergesaran antara Ahli Parlimen Kulim Zulkifli Noordin dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad dari PAS.
Mengenai isu dakwaan menghina Almarhum Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, oleh seorang penulis blog baru-baru ini, Dr Mahathir, yang juga seorang penulis blog, berkata penulis blog tidak wajar menyatakan sesuatu yang tidak membawa manfaat kepada sesiapa pun.

“Kenapa guna blog untuk mencerca orang dan membuat tuduhan yang anda tidak dapat pertahankan? Saya ada banyak artikel dalam blog saya berbanding penulis blog lain. Saya tidak fikir mereka akan menahan saya setakat ini,” katanya dengan nada gurau.

Katanya beliau bersedia mempertahankan apa yang disiarkan dalam blognya. – Bernama

note:-
woit pelupa itulah lumrah adik beradik...!!!
air di cincang takkan putus...!!!
kahkahkah tua tak sedar diri kubur kata mari...!!!
bawa2 bertobat lah usah campur lagi urusan politik...!!!
kata-kata mu sudah tidak laku mulut pun dah berbau...!!!
kencaman hebat dari segenap mana pun rakyat tetap mahu perubahan...!!!
angin perubahan bertiup kencang tapi sedudup tidak akan goyang...!!!
kahkahkah guna blog lah sebab tv,media semua kaki barua umno...!!!
guna blog best boleh hentam siapa saje termasuk tua tak sedar diri dari kubang pasu...!!! 
guna blog la bagus sebab media anjing kerajaan semua kaki pengampu bongok...!!!
Read more >>

Read more...

DEMO AKAN BERDEMO ESOK

Himpunan 100 Ribu Royalti Minyak Esok, Permit Polis Lulus Petang Ini - Gegar                           UNIT AMAL TIDAK DI PERLUKAN ESOK


KUALA LUMPUR : "Himpunan 100,000 rakyat Kelantan yang bermula esok telah mendapat kelulusan daripada pihak polis," kata Setiausaha Gerakan Bertindak Kembalikan Royalti Rakyat (Gegar) Mohd Hisyamuddin Ghazali kepada erapakatan.com di sini, hari ini.

"Seluruh rakyat Kelantan dan masyarakat awam dijemput hadir. Alhamdulillah baru dapat permit polis. Jadi, program Himpunan 100 ribu rakyat Kelantan tuntut royalti minyak di negeri ini adalah halal di sisi undang-undang negara. Semua dijemput hadir.

"Permit polis itu, kami terima pada 3:18 petang tadi di Ibupejabat Polis Daerah Kota Bharu," kata beliau.Ekoran itu, tambah Mohd Hisyamuddin, Gegar telah menyusun beberapa program sebagai langkah persediaan menjelang esok.

"Kita ada ceramah malam esok, termasuk program solat hajat berjemaah dan ceramah oleh Tengku Razaleigh Hamzah," kata beliau.

Mohd Hisyamuddin berkata, himpunan tersebut boleh diikuti secara langsung melalui laman sesawang http://www.mykelantan.tv.Sumber dari...!!!

note:-
polis kat kelantan dah beriman...!!!
fru,pga semua dah pandai pakai kupiah...!!!
polis kelantan lebih senang dibawah TGNA...!!!
polis malaysia sakit jiwa dibawah rejim gerombol...!!!
ayuh turun aktivis-aktivis mandikan dengan minyak...!!!
Read more >>

Read more...

PROVOKASI CAP BABI

Dua kepala babi di masjid Datuk harun

PETALING JAYA, 27 Jan: Dua kepala babi dikesan dilontar di masjid Jumhuriah Taman Datuk Harun di Petaling Jaya pagi ini.

Menurut satu sumber, kejadian disedari jam 7 pagi apabila siak masjid menjumpai bungkusan mencurigakan di perkarangan pintu masuk bahagian belakang masjid.

Pada mulanya beliau menyangka bungkusan tersebut mengandungi bayi yang ditinggalakan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Namun setelah pihak polis yang dihubungi datang menyiasat, terdapat dua kepala babi dalam bungkusan tersebut.
Turut hadir Yang Dipertua PAS Kawasan Petaling Jaya Selatan, Ustaz Ghazali Shaari dan beberapa anggota unit amal.

"Kita mengutuk sekeras-kerasnya tindakan ini. Saya harap umat Islam khususnya bertenang dan jangan emosi dalam perkara ini.

"Kita serah kepada pihak polis buat sisatan," jelasnya.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan ada usaha terancang oleh pihak tertentu membuat provokasi untuk mencetuskan kemarahan agama dan kaum.

Difahamkan turut mengalami nasib sama adalah masjid Taman Sentosa.
Selain kepala babi,30 keping wang seringgit juga ditaburkan di kawasan masjid itu.Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dan beberapa agensi berkaitan dilaporkan sedang menyiasat kawasan kejadian ketika ini.orang ramai juga dilaporkan mula memenuhi kawasan tersebut.note:-
kahkahkah provokasi yang cuba mencetuskan huru hara...!!!
provokasi yang tak bertanggungjawab dilakukan barua2 haprak...!!!
modus operandi sama kes di dua buah surau di johor baru2 ini...!!!
1)surau dan masjid majoriti kawasan melayu...!!!
2)berani betul org bukan islam masuk kawasan melayu buat hal...!!!
3)lu fikir lah sendiri ini di antara sisatan polis yang bakal di ambil...!!!

kalau masjid kawasan bandar2 besar kemungkinan besar puak bukan islam...!!!
kahkahkah pihak ini tak kira apa saja asalkan duit..duit..duit...!!!
agama tolak belakang,undang-undang letak tapak kaki...!!!
inilah provokasi yang ingin menapi-apikan kaum melayu islam...!!!
inilah provokasi dilakukan agar terjadi juga perbalahan kaum agama...!!!

inilah kerja2 gerombol...!!!
aku tahu mung jangan nak lebong deh...!!!
Read more >>

Read more...

HUDUDKAN SAIFUL SEKIRANYA TIADA 4 ORANG SAKSI

Empat ulama tersohor sokong Qazaf terhadap Saiful

HTP_6131Empat lagi ulama muktabar dalam bidang fekah menyusul Sheikh Yusuf al-Qaradawi (gambar)  dan Dr Wahbah Az-Zulaili, mahukan permohonan mendengar aduan qazaf yang dikemukakan Datuk Seri Anwar Ibrahim (gambar) terhadap Saiful Bukhari Azlan disegerakan.

Mereka ialah ialah Dr Saud Al-Fanisan, Dr Muhammad Ali Zaghul, Dr Muhammad Fuad Al-Barazi dan Dr Taha Jabir Al-Alwani.
Mereka sebulat suara menegaskan bahawa undang-undang Islam mensyaratkan penuduh (Saiful) untuk mengemukakan bukti kukuh berupa empat saksi bagi menyokong tuduhan liwat yang dibuatnya.

Jika beliau gagal berbuat demikian, Saiful harus berhadapan dengan hukuman hudud, menurut pakar-pakar agama itu.

Mantan Dekan Fakulti Syariah daripada Universiti Al-Imam Al-Sa’ud, Arab Saudi, Dr Saud Al-Fanisan menegaskan, pertuduhan liwat yang dibawa oleh Saiful secara langsung bertujuan mencemar keperibadian dan rekod baik Anwar.

Justeru, aduan qazaf itu harus didengar secepat mungkin bagi memberi keadilan kepada pihak berkenaan mengikut hukum syarak Islam, kata beliau.

Dr Saud mengenali Anwar sebagai orang baik dengan rekod perjuangan terpuji dan yakin permusuhan politik di peringkat tertinggi menyebabkan beliau diasak dengan pelbagai fitnah.
“Asas  keadilan adalah seseorang itu bebas daripada pertuduhan sehingga ia dibuktikan di muka pengadilan. Kaedah ini terpakai pada sudut syarak dan perundangan sivil,” katanya.

Dekan Fakulti Syariah Universiti Mu’tah dari Jordan, Dr Muhammad Ali Zaghul pula menegaskan, jika pendakwa (Saiful) tidak mengemukakan bayyinah (bukti), seperti mengemukakan empat saksi, beliau dianggap pembohong dan penqazaf  boleh dikenakan hukuman hudud.
MALAYSIA-ANWAR/

“Dia (Saiful) (gambar) mesti mengemukakan bukti atau dalil terhadap dakwaannya. Jika gagal, kesaksiannnya tidak akan diterima,” katanya.
Dr Zaghul menyatakan pertuduhan itu adalah pengharaman paling keras jika berpunca daripada permusuhan politik dan memerlukan bukti  yang benar-benar jelas untuk proses pendakwaan.

“Penegasan secara sumpah dalam kes ini tidak wajib dilakukan oleh Anwar. Mengikut kaedah Syariat Islam, bayyinah perlu dibawa pendakwa (Saiful) terlebih dahulu sebelum diikuti sumpah.

“Ia juga tidak harus bersandarkan ujian DNA sebagai bukti… ujian DNA hanya petunjuk, bukan bayyinah dalam syariat,” tambah beliau.

Ahli Majlis Kajian dan Fatwa Eropah merangkap Pengerusi Rabitah Islamiah Denmark, Dr Muhammad Fuad Al-Barazi berkata, pihak berkuasa harus merujuk kepada keperluan syarak Islam untuk mensabitkan seseorang atas tuduhan zina atau liwat.

“Jika ada pengakuan, maka tuduhan itu boleh disahkan. Jika tiada, Islam menuntut empat saksi yang melihat pelakuan zina atau liwat secara jelas dan terang, tanpa sebarang keraguan. Jika tidak, maka ia dikira qazaf. Malah, jika disaksikan tiga orang, kemudian saksi keempat mengingkari kesaksian itu, maka tiga saksi berkenaan dihukum sebat,” tegas beliau.

Pakar Feqah dan Usul Fekah, Pengarah Institiut Pemikiran Islam Antarabangsa dan mantan Pengarah Majlis Fekah Amerika Utara, Dr Taha Jabir Al-Alwani, pula secara asas menolak pertuduhan itu.

Hujahnya, Ibnu Qayyim dalam bukunya, Al-Turuq Al-Hukmiah dan ulama lain menolak dakwaan yang dibuat oleh orang yang diragui keperibadiannya.“Dakwaan terhadap orang yang ada kedudukan dalam masyarakat dianggap qazaf manakala pendakwa adalah qazif (penuduh), mengikut al-Quran ayat  4 Surah An-Nur,” katanya.

sumber dari...!!!
Read more >>

Read more...

KES PENIPUAN TERHADAP ROYALTI KELANTAN

Kelantan dapat RM20 Juta Wang Ehsan Pada Mac Ini 


                    PENYANGAK  PANTAI TIMUR AWASSSSSSSS...!!!
 
KOTA BAHARU: Kerajaan Persekutuan memutuskan sebanyak RM20 juta wang ehsan diberikan kepada Kelantan yang akan dibayar pada Mac ini, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata hasil perbincangan Kerajaan Persekutuan dengan Petronas baru-baru ini, wang itu merupakan hasil pengeluaran hasil minyak dan gas di Medan Bumi Selatan, Blok PM301 yang berdekatan dengan perairan Kelantan.

"Jumlah RM20 juta itu merupakan nilai lima peratus daripada jumlah keseluruhan hasil di blok tersebut sejak Mei 2008," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Forum Wang Ehsan yang bertajuk "Antara Retorik Politik dan Keperluan Rakyat" di sini, malam tadi.

Lebih 5,000 rakyat menghadiri forum dengan anggota panel Timbalan Menteri Kewangan Senator Datuk Dr Awang Adek Hussin dan Anggota Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali manakala Pengarah Universiti Teknologi MARA cawangan Kelantan Datuk Profesor Dr Hussin@Mohamad Ab Rahman sebagai pengerusi forum.

Mustapa, yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, berkata tuntutan kerajaan Kelantan sebanyak RM11 bilion dalam bentuk royalti adalah sangat melampau sedangkan pengeluaran minyak tidak setinggi itu.

note:-
kenapa bangang sangat mat stopa ni,kelantan negeri mu,kenapa menafikan...!!!
kalau sami vellu yang menidakan masuk akal yang waras juga...!!!
ini ic pun 03 dah jadi kelantan murtad...!!!
woi bangang kau tak sepatutnya duduk di jeli atau duduk di bawah kerajaan islam...!!!
malang sungguh orang jeli dapat pemimpin yang bodoh tahaplembu ni...!!!
inilah dikatakan jarang anak melayu huhuu mengkhianati bangsa agama sendiri...!!!

"Ingin kita jelaskan pengeluaran minyak di Blok PM302 pula seperti yang dituntut adalah hasil bersama dengan kerajaan Thailand melalui perjanjian Kawasan Pembangunan Bersama Malaysia Thailand pada 1979.

"Hasil yang diperoleh dan dikongsi bersama hanyalah sebanyak RM800 juta dan ini perlu dijelaskan (bahawa) hasilnya tidak boleh diberikan kepada Kelantan kerana ia merupakan kawasan pertindihan tuntutan dua negara," katanya.

Mustapa mencabar kerajaan Kelantan untuk membawa kes tuntutan itu ke mahkamah jika mereka merasakan tindakan mereka itu betul."Tapi kerajaan negeri takut untuk berbuat demikian kerana mengetahui keadaan sebenar yang tidak mungkin berpihak kepada mereka," katanya.

note:-
ini satu lagi projek bodohkan melayu kelantan...!!!
inilah projek penipuan besar terhadap kerajaan kelantan...!!!
cabar kepala bapak kau,kenapa ikut tahiland bai...!!!
dekat dengan kelantan atau memang dalam perairan betul2...!!!
ini kes memang penipuan yang amat jelas...!!!
terengganu pun belum settle hakim BN sakit perut memanjang...!!!
ini pula kelantan,jangan jadi gila la weh..!!!
aku jumpa aku ludah je mat spek ni...!!!

Beliau juga menjelaskan kerajaan Pusat tidak dapat menyerahkan sepenuhnya RM20 juta itu untuk ditadbir sendiri oleh kerajaan Kelantan kerana khuatir wang ehsan itu akan disalah guna bagi tujuan lain.


Katanya wang itu akan dimanfaatkan dengan telus bagi membantu rakyat Kelantan meningkatkan tahap pendidikan, membasmi kemiskinan dan keperluan lain yang difikir perlu oleh satu jawatankuasa khas.

"Kita kecewa (Menteri Besar Datuk) Nik (Abdul) Aziz (Nik Mat) menolak pelawaan kita untuk menyertai jawatankuasa ini dan ia tidak sepatutnya berlaku," katanya.
Mustapa berkata Umno perlu memperjelaskan secara terperinci isu itu agar rakyat mengetahui dengan jelas akan isu yang hanya dicipta bagi mengalih perhatian terhadap isu Perbadanan Menteri Besar Kelantan dan isu Bazar Tok Guru."Isu ini untuk politik semata-mata dan kita tahu (ia) akan digunakan sebagai senjata untuk pilihan raya umum akan datang," katanya.

note:-
kahkahkah kau ingat ini kerajaan gerombol ke...!!!
kau ingat ini kerajaan negeri pahang ker...!!!
kau ingat ini anuar musa pprt ker...!!!
kahkahkah kau ingat nik aziz macam rosmah ker...!!!
kahkahkah bodoh bodoh muahahahaha...!!!

Sebelum ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan kerajaan Pusat akan memberikan wang ehsan, menggantikan bayaran royalti minyak, kepada kerajaan Kelantan mulai tahun ini bagi hasil pengeluaran minyak di luar pesisir pantai negeri itu. - BERNAMA

note:-
akhir  kalam tipu lah selagi kau orang belum mampos...!!!
jangan tak melebong rakyat selagi bernafas...!!!
hidup mati ku menipu atas darat yang kering kontang...!!!
itu lah gerombol yang berdiri diatas menipu dan membodohkan rakyat...!!!
Read more >>

Read more...

KENYATAAN GEROMBOL BILA TERDESAK

Muhyiddin akui peralat Jasa
Akibat rakus kuasa, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin (gambar) memperalatkan Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan demi kepentingan politik Umno-Barisan Nasional(BN).


Muhyiddin mengarahkan ratusan pegawai Jasa untuk memastikan Umno-BN kembali meraih majoriti dua pertiga di Parlimen serta merampas kembali Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan dari Pakatan Rakyat pada pilihan raya umum akan datang.

Beliau mengeluarkan arahan itu tanpa menghormati prinsip bahawa kakitangan awam yang dibayar gaji dengan duit rakyat, tidak boleh diperalatkan untuk kepentingan politik mana-mana pihak kerana mereka berkhidmat untuk rakyat bukan parti.


Namun, Muhyiddin membelakangkan prinsip asas perkhidmatan awam itu dan bingkas mengeluarkan arahan berkenaan kepada Jasa ketika majlis perjumpaan pegawai-pegawai Jasa peringkat kebangsaan di ibu negara.

Beliau berkata, pegawai Jasa hendaklah menonjolkan kestabilan politik dan ekonomi di bawah Umno-BN menerusi program-program mereka dan menampakkan Umno-BN kononnya bertindak membela rakyat.

“Pegawai-pegawai Jasa mesti berubah sepenuhnya dalam pendekatan mereka terhadap pengundi dan sasaran,” kata Muhyiddin.

Muhyiddin turut menetapkan KPI (Key Performance Index) bagi pegawai Jasa hingga pilihan raya ke 13 akan diukur atas kebolehan mereka membantu memastikan Umno-BN mengekalkan majoriti dua pertiga di Parlimen dan menawan kembali negeri-negeri yang dikuasai Pakatan Rakyat.
Ketua Angkatan Muda KEADILAN, Shamsul Iskandar Mohd Akin, ketika dihubungi berkata, kenyataan Muhyiddin itu jelas mendedahkan unsur-unsur salah guna wang rakyat untuk mendokong BN supaya terus kekal memerintah.

“Wang rakyat sepatutnya digunakan tanpa mengira fahaman politik, saya cabar pihak SPRM supaya menyiasat Muhyiddin kerana penyelewengan wang rakyat untuk tujuan kepentingan Umno adalah melanggar akta pencegahan rasuah,” kata Shamsul.

Menurut Shamsul, tindakan ini menunjukkan Umno sudah terdesak dan sanggup lakukan apa saja, malah kenyataan sebegini tidak pernah diumumkan secara terbuka sebelum ini.

Sementara itu AJK PAS Pusat, Datuk Kamaruddin Jaafar menyifatkan arahan Muhyiddin kepada pegawai JASA sebagai satu lagi bentuk pencerobohan terhadap jabatan awam.

“Kakitangan perkhidmatan awam tidak dibayar gaji oleh Umno dan peranan perkhidmatan awam bukan untuk memenangkan mana-mana parti atau menjatuhkan mana-mana kerajaan,” kata Ahli Parlimen Tumpat itu.

Jasa ditubuhkan pada 11 Mei 1960 dengan nama asal, Bahagian Hal Ehwal Khas (BHEK).
Tujuan asal penubuhan Jasa adalah untuk memelihara dan mempertahankan kestabilan politik serta memberi kesedaran dan kefahaman yang berkualiti, tepat dan jelas dalam aspek siasah dan agama.

Sumber dari...!!!

note:-
kahkahkah,tu dia mai dah kenyataan gila bila ribut taufan datang...!!!
belum pernah dibuat mana2 gerombol,inilah dia hero tamil kita...!!!
jasa bukan berkerja untuk gerombol woi jangan jagi bengap...!!!
gaji di bayar juga dari PR atau sosialis atau parti cinta malaysia,hindraf pun...!!!
mamat ni dah makan ubat ke belum,aku ingat dia ni sakit gigi kot...!!!

kahkahkah percaya atau idok itu la gerombol yang hampa undi...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER