Powered by Blogger.

[Video Inside] MCA parti seks cabar Guang Eng berdebat pasal HUDUD

>> Tuesday 6 December 2011

Masa yang dinanti2 oleh umat islam.apa yang di keluarkan oleh kediua-dua cina ini yer bila berhujah tentang hudud? parti sama2 menolak hudud tapi berlainan ideologi.satu tolak hudud bersama dgn kezaliman dan satu parti laghi tolak hudud tapi bersama mendirikkan negaro kebajikkan.

Adakah sama2 mengeluarkan hadis sahih muslim atau bukhari dan ayat2 Allah? den setuju bonar dongan pendapat kafir harbi MCA sekutu rapat UMNO ni. moga-moga bila kedua2 ini berdebat mudah-mudahan terbuka otak karat United malay National Organization.

SHAH ALAM - MCA mencabar Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng untuk berdebat mengenai isu hudud dan disiarkan di televisyen.

Timbalan Ketua Publisiti MCA, Loh Seng Kok berkata, sudah beberapa kali pihaknya menjemput Guan Eng untuk berdebat tetapi ditolak.

"Lim Guan Eng seharusnya berani untuk berdepan dengan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dalam debat televisyen dan tidak memberi alasan untuk elak cabaran ini.”

“Jika tidak, ia akan merendahkan statusnya sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang," katanya dalam kenyataan media hari ini.

Beliau berkata, sebelum ini MCA beberapa jemputan untuk berdebat mengenai isu semasa, bagaimanapun,  Ahli Parlimen Bagan itu mengelak dan lebih gemar 'cakap besar' di pentas ceramah DAP di Pulau Pinang dengan mengkritik serta menjatuhkan MCA.

Sebelum ini, Naib Presiden MCA Senator Gan Ping Sieu mencabar Guan Eng secara terbuka untuk berdebat mengenai isu hudud.

Bagaimanapun, Guan Eng membalas cabaran itu dengan berkata "Please lah!" dan tidak memberi sebarang sebab kenapa dia menolak.

Selain itu, Seng Kok berkata, MCA telah memberikan masa kepada Guan Eng untuk membalas cabaran itu tetapi masih tiada maklum balas.

Menurut beliau lagi, Institut Analisis Strategik dan Penyeldidikan Dasar (INSAP) telah menjemput Adun Air Puteh itu untuk menghadiri forum  "Hudud: Implikasi ke Atas Orang Bukan Islam di Malaysia" di Wisma MCA baru-baru ini, tetapi sekali lagi, Guan Eng tidak muncul dan memberi alasan bahawa beliau tidak diberi masa yang cukup untuk bersiap sedia.

Antara anggota panel dalam forum itu ialah Presiden International Movement For a Just World (JUST) Prof Dr Chandra Muzaffar dan Penasihat Agama kepada Menteri Besar Terengganu, Mohd Kamal Saidin.

"MCA masih akan terus menjemput beliau dan berharap rakyat dapat tahu serta lebih memahami mengenai isu masyarakat daripada debat yang akan dilakukan.

“DAP dilihat seolah-olah cuba melambatkan dan mengelak dari memberitahu orang ramai mengenai pendirian mereka mengenai hudud," katanya.

Dalam pada itu, Seng Kok berkata, sebelum ini DAP ada mengatakan bahawa mereka membantah undang-undang hudud dan ini merupakan peluang yang terbaik untuk mereka menjelaskan pendirian mereka.[sinar]
 


Admin:mudah-mudahan kamu masuk islam.umno wajib bertaubat
Read more >>

Read more...

[Video Inside] Bai'ah Pas haramkan pendapatan, elaun dan pencen

Alhamdulillah,kini satu persatu umno mengikut langkah kerja PAS. walaupun parti pas musuh mereka tetapi langkah baik pas di tiru bulat-bulat, seingat den lamo bonar dah umno buat kerja tiru meniru ni. seingat den mula2 dia meniru pembinaan setiap rumah wajib mempunyai tiga bilik. bukan kah langkah ini di ceduk dari kerajaan pas KElantan? pembentangan bajet 2012 boleh dikatakan separuh diceduk dari buku jingga Pakatan Rakyat.


 Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man
 SHAH ALAM - Jika Umno melakukan Sumpah Taat Setia bagi 'mengikat' ahlinya daripada mengkhianati calon yang bakal dipilih oleh pucuk pimpinan parti untuk bertanding pada pilihan raya akan datang, Pas pula melakukan Sumpah Bai'ah bagi memastikan calon yang menang tidak lompat parti.
Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, ada tiga perkara dalam Sumpah Bai'ah yang perlu dipatuhi oleh calon Pas yang dipilih.
"Pertama, calon  berjanji jika menang (dalam pilihan raya), dia tidak akan melompat atau keluar parti. Kedua, sekiranya keluar parti atau lompat parti, mereka mesti mengosongkan kerusi yang dimenangi kerana telah khianat kepada pengundi yang telah memilihnya daripada parti yang dia bertanding.
"Dan yang ketiga, sekiranya dia (calon) keluar parti atau lompat parti dan tidak mengosongkan kerusi, maka haramlah pendapatannya, elaunnya dan pencen yang diterimanya kerana dia tidak  amanah  kepada rakyat yang diwakilinya," kata beliau ketika dihubungi Sinar Harian.
Bagaimanapun, Tuan Ibrahim berkata, tiga perkara tersebut ditetapkan bagi mengelak calon Pas yang menang tumbang di tangan Umno.
"Sebelum ini, ada usaha untuk membeli wakil rakyat kita (Pas) dengan menawarkan wang agar lompat parti. Jadi dengan cara ini, kita ikat calon dan mereka bersumpah atas nama Allah," katanya.
Jelasnya,  sebelum lafaz sumpah dilakukan, taklimat terperinci akan diberikan supaya calon jelas dengan perkara yang ditetapkan.
"Sumpah Bai'ah dibuat setelah seseorang telah pasti dipilih sebagai calon. Yang melanggar sumpah ini berdosa dan wajib bayar kifarah sumpah," ujarnya.
Semalam, Tuan Ibrahim memberitahu sumpah antara Umno dan Pas begitu berbeza.
"Dalam Pas, kita lakukan Sumpah Bai'ah terhadap calon yang memenangi pilihan raya agar mereka tidak keluar atau lompat parti kerana mereka menang atas tiket Pas yang dipilih oleh rakyat. Sebaliknya, Umno melafazkan sumpah itu untuk tidak mengkhianati dan taat setia pada calon yang bakal dipilih oleh pucuk pimpinan parti untuk bertanding.
"Sumpah Umno ini lebih kepada pemilihan calon dan bukan dibuat kerana amanah yang diberikan oleh rakyat atau parti," katanya.
Pada Perhimpunan Agung Umno yang berakhir Sabtu lalu, sumpah taat setia yang diketuai oleh Timbalan Presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah dilafazkan oleh semua perwakilan dan Ahli Majlis Tertinggi Umno
Antara kandungan lafaz ikrar taat setia ahli Umno ialah:
"Kami orang UMNO, berikrar untuk merapatkan saf perjuangan, mengeratkan ukhuwwah, menghapuskan sengketa, menghindari hasad dengki dan irihati dan meletakkan kepentingan parti mengatasi kepentingan peribadi.
Kami orang UMNO berjanji taat setia kepada parti dengan memberikan sepenuh kepercayaan dan sokongan padu kepada YAB Presiden untuk memimpin kita mencapai kemenangan besar dalam pilihanraya nanti. 
Kami orang UMNO bersumpah untuk bekerja dengan gigih, tersusun dan teratur, berjihad dan berinfaq di jalan Allah s.w.t, bagi memastikan kemenangan UMNO dan Barisan Nasional dalam Pilihanraya Umum ke-13.  
Kami orang UMNO berikrar untuk memberikan sokongan padu dan tidak berbelah bahagi kepada calon-calon yang bakal dipilih oleh pucuk pimpinan parti untuk bertanding dalam pilihanraya nanti."[sinar]

Ikrar Umnuuuuuu
 

Admin:Bubar jer umno masuk pas sonang, kepalo tak sakit nak mikir projek mega
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER