Powered by Blogger.

KENAPA ISTERI PM, ROSMAH, JATUH CINTA DENGAN APCO.

>> Friday, 9 April 2010

note:-
kehkehkeh...baru wa tahu kenapa depa dua ekoq ni sayang sangat kat yahudi...kenapa bijan ni takut sangat ke parlimen untuk menjawab tohmahan anwar...dengar khabar udara dari pekan...bijan sudah potong itu kapla bagi rosmah simpan dalam peti ais...tawaran untuk ahli umno...sesiapa dapat memisahkan bijan dan rosmah akan mendapat tawaran sikit je bawah skit dengan harga scorpene rm 10j...takkan lu tak tahu mat pampers tpm dah sound itu najib "sampai bila lu nak ikut cakap bini"...wakakaka...mesti lu dengar lucu ek...info baik punya...betui lah bijan takut bini maaa...bersatu kita bersatu...dengan setia berganding bahu...apco kiblat baru kita ayuh kita berbangga...kehkehkeh

Kehlehkeh...laporan dari jawi...bijan and bik mama kini tidak sehaluan lagi...kerana depa dua ekoq ni lebih sayangkan yahudi....kehkehkeh

Laman web APCO sendiri menunjukkan siapa sebenarnya yang terlibat dengan syarikat ini yang dibayar RM 23 million duit rakyat oleh Perdana Menteri Najib Razak untuk mengendalikan "strategi komunikasi" dan "membina imej" negara.

Ahli lembaga APCO termasuk dua bekas duta Israel - Shimon Stein (bekas duta kepada Jerman), dan Itamar Rabinovich (bekas duta kepada Amerika Syarikat) - serta Doron Bergerbest-Eilon, bekas ketua keselamatan Agensi Keselamatan Israel (Israeli Security Agency, ISA) yang lebih dikenali sebagai Shabak atau Shin Bet. Jawatan ini adalah bersamaan dengan pangkat Mejar Jeneral dalam tentera Israel.

Shin Bet bertanggungjawab menjaga keselamatan dalam negeri Israel, termasuk menghadapi intifada Palestin. Semasa intifada al-Aqsa, Shin Bet memainkan peranan untuk mengenalpasti identiti dan lokasi pemimpin-pemimpin Palestin yang dijadikan mangsa pembunuhan oleh serangan udara tentera Israel.

Shin Bet turut terkenal dengan kaedah-kaedah menyeksa tahanan mereka semasa soal-siasat. Seorang wartawan Palestin, Mohammed Omer, mendakwa beliau ditahan oleh Shin Bet pada tahun 2008 dan dibogelkan, dibelasah oleh lapan pegawai Shin Bet yang bersenjata - mengakibatkan beliau terpaksa dirawat seminggu di hospital. Makhamah Tertinggi Israel sendiri memutuskan bahawa kaedah-kaedah soalsiasat Shin Bet berketerlaluan, melanggar hak asasi manusia, dan bersifat menyeksa.

Penglibatan Shin Bet dengan APCO tidak terhad kepada satu individu. ASERO merupakan sebuah syarikat adik-beradik kepada APCO yang berkait rapat secara terbuka dengan APCO dan mempunyai pengkhususan dalam hal-hal keselamatan dalaman negara. Selain Doron Bergerbest-Elion, tiga lagi pemimpin utama ASERO adalah bekas pegawai berpangkat tinggi Shin Bet - David Harel, Oded Raz, dan Gadi Kalai.

Selain itu, Naib Presiden ASERO Carl Truscott, dan penasihat ASERO, Don Riegle Jr, adalah bekas ahli kerajaan Amerika Syarikat yang didapati bersalah menyalahgunakan kuasa mereka semasa berkhidmat.

APCO dan ASERO seumpama satu keluarga, dengan pemimpin-pemimpin yang sama. Doron Bergerbest-Eilon adalah presiden ASERO, manakala Mara Hedgecoth - anak kepada Margery Kraus, Presiden APCO - merupakan Naib Presiden di kedua-dua APCO dan ASERO. Denise Teeling pula, adalah Ketua Kewangan (CFO) bagi kedua-dua APCO dan ASERO juga. Menurut laporan Suruhanjaya Syarikat Malaysia, Denise Teeling dan Margery Kraus adalah direktor APCO Worldwide Sdn Bhd, yang ditubuhkan di Malaysia.

Mengapakah sebuah syarikat dengan kaitan yang amat rapat dengan elemen-elemen Zionis dan dipimpin oleh individu yang terlibat dengan organisasi yang terkenal kerana menyeksa orang Palestin diberi peluang membentuk dasar-dasar sensitif Malaysia?

Dengan pengupahan APCO, pengaruh Zionis, penyeksa serta mereka yang handal menyalahgunakan kuasa kerajaan kini telah dibenarkan menentukan hala tuju negara, serta kini mempunyai akses kepada semua peringkat kerajaan - termasuk maklumat yang berpotensi menjejaskan keselamatan dan kepentingan negara. Tidak membimbangkan ke, Ketua Kewangan ASERO, Denise Teeling, yang bekerja untuk bekas pegawai Shin Bet, terlibat secara terus dengan operasi APCO di Malaysia?

Selain daripada Israel dan Amerika Syarikat, kepada pengaruh siapakah Malaysia kini dibukakan? Di antara pemimpin ASERO satu-satu individu yang bukan warganegara Amerika, UK atau Israel adalah Kelvin Tan Wee Peng - seorang bekas polis Singapura.

Apakah Perdana Menteri Najib sanggup menggadai masa depan dan kedaulatan negara hanya demi mereliasasikan cita-cita politiknya?

APCO tidak hanya terlibat dengan aktiviti Zionis dan pencabulan hak asasi sahaja, malah juga dengan aktivisme anti-Islam.

Jonathan Winer merupakan Naib Presiden APCO di Washington DC. Pada 2003, Winer memberi keterangan di Jawatankuasa Senat Amerika Syarikat di mana dia menuduh gerakan Ikhwan Muslimin (Muslim Brotherhood) serta beberapa badan kebajikan Islam sebagai pengganas, dan berusaha untuk menghentikan segala aktiviti kewangan badan-badan ini.

Marc Ginsberg pula, ahli lembaga APCO dan bekas duta Amerika Syarikat, memanggil tokoh pemikir Islam Sayyid Qutb (inspirasi kepada Ikhwan Muslimin dan penulis karya Ma'alim fil Tariq dan Fi Zilal al-Qur'an) seorang "musuh" dan membandingkan beliau dengan Adolf Hitler.

Siapa sebenarnya di merata dunia yang sanggup mengupah syarikat yang dipimpin oleh mereka yang berusaha menentang Islam dan menyemai kebencian?

Klien-klien dan bekas klien APCO termasuk beberapa 'tokoh' yang cukup terkenal. Di antaranya adalah Jeneral Sani Abacha, yang mencuri hampir RM 10 billion duit rakyatnya semasa presiden Nigeria. Jeneral Abacha turut dikenali kerana pencabulan hak asasi manusia yang cukup parah, termasuk penahanan dan pembunuhan aktivis-aktivis.

Nursultan Nazarbayev, diktator Kazakhstan yang didakwa bersama keluarganya terlibat dalam rasuah yang cukup besar serta beberapa pembunuhan, turut merupkan seorang klien APCO. Di antara strategi APCO adalah untuk "membeli" beberapa laporan dari institusi pengajian tinggi untuk mengharumkan nama Kazakhstan di Barat.

Narenda Modi pula, Ketua Menteri Gujarat di India yang dikatakan membiarkan rusuhan kaum berlaku antara rakyat Hindu dan Muslim, mengakibatkan hampir 2,000 kematian - kebanyakannya Muslim - juga pernah mengupah APCO untuk mengharumkan balik imejnya.

Beginilah senarai pemimpin yang kini disertai oleh Perdana Menteri Najib, yang seandainya tidak mengenal malu.

Adakah ini sebuah pengakuan diam bahawa Perdana Menteri mempunyai beberapa kesamaan dengan pemimpin-pemimpin yang dituduh berasuah dalam negara kaya dengan minyak, gagal menghentikan konflik perkauman, serta mengakibatkan kematian?

Keputusan Perdana Menteri untuk membuka Malaysia kepada pengaruh Zionis dan anti-Islam serta berganding bahu dengan para perasuah yang paling parah di dunia harus dipertikai oleh setiap rakyat yang cintakan Malaysia.

Sekiranya Perdana Menteri masih berdegil dengan mengekalkan kontrak APCO ini, maka tergadailah negara dan terjejas keselamatan serta maruah kita semua. Kita hanya boleh harap kita masih belum terlambat.
Read more >>

Read more...

BUKTI UMNO PARTI PERKAUMAN

Oleh:KetuaPolis

note:-
kehkehkeh...dulu wa cakap lu tak percaya...nazri kata kat madey lu hantam madey...lu tengok sekor lagi mamat dari tanjung karang membuat kenyataan sempena kempen beliau di hulu selangor...kononnya nak pujuk pengundi cina dan india...malang sungguh lidah lembut dari gigi bhai...tersalah pangkah umno boleh dipadam bro pakai eraser...tapi terlajak sebut amat padah...perkiraan wa akibat kenyataan mamat bengis undi india dan cina pasti swing ke PR...mari kita lihat saper yang kena...kita mendapat  kemenangan yang pertama...kehkehkeh


KUALA LUMPUR, 8 April — Timbalan Pengerusi Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar memohon maaf kepada masyarakat Cina dan India berhubung kenyataannya bahawa mereka harus bersyukur dan “terhutang budi” kerana diberikan kewarganegaraan.

Kenyataan beliau itu dibuat pada Konvensyen BN Selangor di Shah Alam semalam ketika BN bersiap sedia untuk menawan semula kerusi Parlimen Hulu Selangor 25 April ini.

Dalam kenyataan rasmi dikeluarkan hari ini, Noh yang juga pengarah jentera pilihan raya kecil bagi BN ini berkata, kenyataan beliau itu semata-mata petikan daripada nukilan Tun Tan Siew Sin dan Tun VT Sambathan.

Oleh itu kata anggota Kabinet persekutuan ini, kenyataan tersebut tidak berniat untuk menyinggung perasaan mana-mana pihak.

“Saya tidak ada niat untuk menyinggung perasaan mana-mana kaum. Bagi saya, apa yang dibacakan adalah satu tulisan sejarah yang sangat penting dan rakyatnya tinggal secara harmoni selari dengan konsep 1 Malaysia,” kata beliau.

Jelas Noh, tujuan beliau membacakan petikan bekas pemimpin-pemimpin adalah untuk mengukuhkan kembali semangat kerjasama di kalangan ahli dan pemimpin BN.

“Jika ucapan ini tidak sesuai untuk dibacakan dalam konteks generasi sekarang, maka saya memohon maaf,” katanya.

Kandungan ucapan Noh itu menjadi fokus serangan Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo di Parlimen awal hari ini.

“Umno masih menghina orang lain khususnya masyarakat India dan Cina... ini adalah sesuatu yang mengarut,” kata Gobind.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER