Powered by Blogger.

MAMA MALAYSIA CUBA DIET

>> Tuesday, 22 December 2009


Rosmah enggan layan 'pembohongan, gosip'
Belum sempat soalan berhubung pemindahan wang RM600,000 secara tidak sah ke Dubai dikemukakan, sidang media isteri perdana menteri Rosmah Mansor terus ditamatkan.

Ketika Malaysiakini ingin mendapat penjelasan berhubung dakwaan wang itu disalurkan ke akaunnya Ogos tahun lalu, beliau terus memotong soalan tersebut dengan berkata:

"Saya kata (tanya) soalan berkaitan. Saya tidak mengulas gosip. Saya tidak mengulas pembohongan. Itu yang saya cakap tadi, kita mesti fokuskan pada isu yang lebih besar.

"Jika anda mahu berjaya, anda kena fokuskan pada isu yang lebih besar.

"Saya tahu anda mahu menjual surat khabar, tetapi marilah fokus pada isu yang lebih besar dan relevan yang boleh memberi manfaat kepada semua orang, semua rakyat Malaysia."

note:-
kihkihkih....mama kita buat lawak depan copong...!!!
kalau tak padam under wear kecil usah dipakai...!!!
pakai la underwear cap guni jalur...!!!
kalau salah saman je yb tian ...!!!
mahkamah pun hampa punya nk takut apa...!!!
belum bersedia dengan jawapan berbohong...!!!
rakyat tunggu jela jawapan tipu lepas ni....!!!
ooo duit untuk dana kebajikan ank2 yatim dubai...!!!
Read more >>

Read more...

T'GANU DARUL RUNTUH MALAYSIA DARUL HILANG

note:-
hilang hilang hilang...!!!
lepas ni apa pulak agaknya...!!!
kalau malaysia kena serang tak heran la...!!!
cuba cek kat bawah ko gerombolan hilang tak...!!!
2007 menteri pertahanan saper ek...!!!
lu jangan nak konar bearing plak...!!!
gerombolan tetap kelentong janji terlepas...!!!
yang jadi mangsa dah tahu dah semestinya anak tambang...!!!
huhuuhu...!!! wang malaysia hilang...!!!

 
KUALA LUMPUR, 22 Dis (Bernama) -- Selain dua buah enjin pesawat tempur F-5E milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang dilaporkan hilang, peralatan lain yang berkaitan turut lesap, kata Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi Selasa.

Beliau berkata Kementerian Pertahanan akan mengambil tindakan terhadap pegawai atasan dalam perkhidmatan itu yang bertanggungjawab ketika kes itu berlaku.

Satu mesyuarat Majlis Angkatan Tentera (MAT) akan diadakan dalam masa terdekat bagi membincangkan isu itu serta mengambil tindakan ke atas pegawai atasan tersebut, katanya.

Hasil mesyuarat akan diberikan kepada saya selaku pengerusi untuk ulasan," katanya pada sidang media selepas menerima kunjungan hormat Menteri Pertahanan untuk Keselamatan Sosial Maldives Ameen Faisal di sini.

Beliau berkata selain empat anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang ditahan terlibat dengan kes itu, pihaknya turut mengenal pasti beberapa orang lagi dalam ATM yang terlibat.

"Kami telah menempatkan mereka di tempat tertentu dalam perkhidmatan serta telah mengambil tindakan terhadap mereka. Mereka masih berkhidmat dalam ATM kerana kita sedang menunggu siasatan dari aspek perundangan Angkatan Tentera," katanya.

Ahmad Zahid berkata mereka yang ditahan itu merupakan pegawai bawahan Lain-lain Pangkat (LLP) di Lembah Klang yang turut mempunyai rangkaian di Butterworth.

Beliau berkata sebuah syarikat pembeli enjin pesawat yang berada di sini dan mempunyai cawangan di negara jiran turut disiasat.

"Penyiasatan dilakukan secara menyeluruh dan saya tidak fikir syarikat penyelenggara pesawat itu terlibat secara langsung kerana ia melibatkan sebuah syarikat pembeli yang berpangkalan di sini dan mempunyai cawangan di negara jiran.

"Saya fikir syarikat itu mempunyai rangkaian di peringkat antarabangsa. Enjin dan peralatan ini dipercayai dihantar ke negara Amerika Selatan," katanya.

Beliau berkata kehilangan peralatan itu tidak boleh diterima langsung walaupun perkara seperti itu pernah berlaku di beberapa negara luar.

"Pengkhianat, penderhaka berada di mana-mana. Kementerian Pertahanan bukan sahaja menjalankan siasatan dalaman tetapi sebagaimana yang disebut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semalam, kita telah menyerahkan kes ini kepada polis 100 peratus.

"Pejabat Peguam Negara pun sudah mengeluarkan kenyataan bahawa siasatan yang diperlengkapkan dengan beberapa aspek perundangan harus dibuka kepada umum melalui tindakan mahkamah," katanya.

Ahmad Zahid berkata sistem rekod dan iventori semua perkhidmatan ATM cukup kemas tetapi sekemas manapun sistem itu, pengkhianat negara mesti mencari jalan untuk membolosi semua peraturan yang sedia ada.

Beliau turut meminta bloggers tidak cuba untuk menyeleweng fakta dan memesongkan keadaan dengan pelbagai analisis dan spekulasi.

Katanya Perdana Menteri sendiri akan terus memantau hasil siasatan itu dan tindakan selanjutnya akan diambil terhadap mereka yang bersalah serta akan diumumkan dari semasa ke semasa kepada orang ramai bagi memperlihatkan ketelusan kementerian.

Ahmad Zahid berkata kementerian telah meminta syarikat pengeluar peralatan itu memberi butir-butir spesifikasi dan teknikal enjin serta peralatan lain yang hilang dan dijangka menerimanya dalam masa terdekat.

Beliau berkata bagi mengelak perkara yang sama berulang, sistem penghantaran peralatan persawat untuk diperbaiki kini diperketatkan dan dipantau dengan lebih terperinci.

--BERNAMA"

note:-
apa plak sebut2 nama blogger ni...!!!
kalau takut dengan bini jangan nak kelentong yer...!!!
tengok la wahai dunia gerombolan cuba nak kelentong...!!!
satu kes senyap dua kes senyap tiga kes pun senyap...!!!
yang jadi mangsa pakatan juga...!!!
hahahaha...!!!alahai gerombolan
Read more >>

Read more...

MAKIN BERTAMBAH PROJEK MENIPU

Tenaga elektrik Bakun tak disalur ke Sabah kerana kos tinggi


                             DUIT TAKDAK INI JE YANG ADA...!!!


KUALA LUMPUR: Keputusan kerajaan untuk tidak menyalurkan bekalan elektrik dari projek hidroelektrik Bakun ke Sabah disebabkan oleh kos yang tinggi, persidangan Dewan Negara diberitahu hari ini

Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Noriah Kasnon, berkata kos yang tinggi itu disebabkan permintaan bekalan elektrik yang rendah di Sabah iaitu dalam lingkungan 300 megawatt sahaja.

"Sebaliknya, pembinaan stesen janakuasa yang lebih efektif dari segi kos adalah lebih wajar dipertimbangkan bagi memenuhi permintaan elektrik di Sabah khususnya di Pantai Timur," katanya menjawab soalan Senator Datuk Maijol Mahap.


                                       YANG NI ADA DUIT PULAKnote:-
keluarkanlah sedikit duit komisyen scorpene atau duit 600 ribang tu...!!!
potong elaun mp2 10% sorang untuk rakyat apa salah nya...!!!

kesian diorang apa yang diharapkan selama ni di bantah oleh menteri sendiri...!!!
ini bahana sokong kerajaan berpuluh tahun dapat balasan yang sudah setimpa...!!!
kos yang amat mahal amt beban bagi kerajaan dalam pada yang sama untuk f1 ada duit...!!!
wang malayisa rakyat dibodohkan inilah trade mark bijan...!!!
alasan yang bodoh dilontarkan umtuk kebajikan rakyat sendiri...!!!
kepada rakyat sabah undilah lah lagi umno barisan nasional...!!!
sampai bila kamu harus diperbodohkan oleh menteri sendiri...!!!
pikir metar deh...!!!
Read more >>

Read more...

TIADA BEZA DENGAN I.S.A

 IKUT SUKA AKU LAH GEROMBOLANHARGEISA (Somalia): Seorang tahanan Guantanamo dari Somali yang baru pulang selepas lapan tahun meringkuk di penjara milik Amerika Syarikat itu menyifatkan Guantanamo ibarat 'neraka dunia' yang penuh dengan seksaan dan penderaan.

Mohamed Saleban Bare, yang tiba di tanah airnya di Hargeisa, Sabtu lalu berkata, beliau tidak bersalah untuk setiap pertuduhan sejak beliau ditahan di Pakistan pada 2001 sebelum dipindahkan ke Guantanamo melalui Afghanistan.

"Teluk Guantanamo seperti neraka dunia. Ia penuh dengan penderaan," katanya.
"Pada saat inipun saya belum pulih menjadi manusia biasa tetapi saya bersyukur kepada Allah kerana saya masih bernyawa.

"Saya bersyukur kerana saya sudah bebas daripada penderaan dan seksaan fizikal dan mental seperti rakan saya yang lain yang masih menghidapinya," katanya.

Bare, 44, adalah antara 12 tahanan Guantanamo dari Afghanistan, Yaman dan Somalia yang terbaru dihantar pulang ke negara masing-masing.
Bare bersama seorang lagi rakan senegaranya, Osmail Mohamed Arale, 45, dibebaskan sebelum pulang ke kampung halamannya di Hargeisa oleh anggota jawatankuasa Palang Merah Antarabangsa.

"Beberapa rakan saya di dalam penjara itu hilang penglihatan, sesetengah hilang anggota badan dan ada yang sakit mental. Namun saya ok berbanding mereka," katanya.

    BAYANGKAN SEKIRANYA SEDARA MARA KAU WAHAI GEROMBOLANnote:-
sebab tu kerajaan sayang sangat2 kat isa ni...!!!
satu2 nya jentera penyelamat politik mereka...!!!
itu lah yang dikatakan isa adik beradik guano demo...!!!
nak bayang macammana isa samalah lah kat guatanamo...!!!
layanan seperti anjing kurap...!!!
macam tu lah isa...!!!
sebab tu lah isa haram...!!!
tapi gerombolan menyokong...!!!
lu pikir lah sendiri...!!!
selagi tak kena atas kepala sendiri gerombolan tetap kata halal...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER