Powered by Blogger.

MENTERI MANA HARUS BERTANGGUNGJAWAB KERUGIAN INI

>> Tuesday 30 March 2010

Oleh:KetuaPOlis 

note:-
kehkehkeh...terengganu darul runtuh...wang malaysia darul hilang...apa itu wang rakyat...wang yang di pegang oleh kerajaan yang di amanatkan oleh rakyat...harapkan tokki,tokki merogol cucu...semua kaki rembat merembat...ramai sungguh kaki songlap kat mesia ni...kahkahkah

 Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mengambil pandangan yang serius terhadap ucapan YB. Wee Choo Keong (Wangsa Maju) di parlimen berhubung pendedahan bekas ahli parlimen yang juga mantan Pengerusi POS Malaysia & Services Holdings Bhd, Tan Sri Adam Kadir dalam majalah Malaysian Business bertajuk 'Is whistle-blowing really serious'. Artikel berkenaan turut menyentuh secara langsung isu kehilangan wang rakyat berjumlah RM546 juta dalam pelaburan Pos Malaysia.sumber Disini


!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!
Read more >>

Read more...

PR MENDAPAT KEMENANGAN YANG PERTAMA DI HULU SELANGOR

note:-
kehkkehkeh...kemenangan pusingan yang pertama dengan mendapat markah 80%...Adu domba yang halal menglagakan gerombolan umno dengan mic...ayuh rapatkan saf-saf blogger kita pakat pujuk samy vellu dan najib supaya letak calon masing-masing...kahkahkah woitt vellu ini zaman mongolia lah...ini bukan zama madey kutty...ini zaman bukan lu punya anak beranak...pergi mamposs itu sama madey...bagi wa hulu selangor adalah calon terbaik adalah dari kalangan mic...sebab itu kerusi tradisi mereka turun temurun...lu umno kasi hormat sikit la lu punya cousion...kalau sekiranya gerombolan umno bertanding juga bermakna umno memang sah perompak...bagi test tengok mic ada power atau tarak...kahkahkah wa banyak rindu itu samy vellu punya muka maaaa...!!!

BN mula terasa bahang Hulu Selangor apabila sehingga berada dalam keadaan defensif kerana masalah perebutan calon antara MIC dan Umno.

Perebutan ini tidak dapat dibendung lagi keraan masing-masing mendakwa mempunyai sebab mengapa calon mereka mesti diketengahkan pada pilihanraya ini.

Umno mendakwa calonnya berupaya untuk merampas kembali kerusi ini dari PKR. Manakal MIC mendabik dada menyatakan kerusi itu adalah milik mereka sejak sekian lama.

Keputusan pilihanraya umum 12 tidak boleh dijadikan ukuran kerana menurut keadaan sudah berubah dan MIC melalui Timbalan Presidennya, G Palanivel berupaya untuk membalas dendam kerana kerana tewas kepada Allahyarham Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad pada PRU Mac 2008 itu.

Hari ini Taukeh Enjin Hilang, Zahid Hamidi memberi peringatan kepada pemimpin BN dan kuncu-kuncu mereka supaya supaya tidak membincangkan isu calon pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor secara terbuka.

Naib Presiden UMNO itu berkata, jalan terbaik adalah dengan menyerahkannya kepada kebijaksanaan kepimpinan tertinggi BN untuk membuat keputusan.

Tegasnya, pertikaian atau perbincangan mengenai isu itu secara terbuka hanya akan memberi peluang kepada pihak pembangkang untuk membidas.

Terbukti mula gentar dengan perkembangan ini apatah lagi komposisi pengundi di Hulu Selangor tidak memberikan kelebihan kepada Umno/BN kerana peratusan orang Melayu hanya 53.9 % sahaja manakala Cina 26.7 % dan India 19 %. Jumlah kesemua pengundi ialah kira-kira 60,000 orang.


Read more >>

Read more...

JAUHNYA PALESTIN DARI KITA TAPI UMNO DEKAT

Oleh:KetuaPolis


note:-
kehkehkeh...jauhya palestin dengan kita...jauhnya cehnya dari mata kita...jauhnya afghanistan dari hati kita...jauhnya iraq dari telinga kita...jauh...jauh...jauh...walaupun kita masih jauh dengan mereka tapi kita masih dekat dengan umno munafiq...tapi kita masih hampir dengan kafir harbi MCA...tapi kita masih dapat melihat secara kasar samy vellu...lawanlah gerombolan ini nescaya syahid kamu...kahkahkah gerombolan pun rejim yahudi juga...kehkehkeh

Pada kita derita itu
pada gagalnya peperiksaan
laparnya perut pada makanan
putusnya cinta pada kekasih pujaan
jauhnya ibu ayah dari dakapan
juga habisnya duit dalam bekalan
Pada mereka derita itu
Apabila rumah kediaman digesel trak
Harta benda serba serbi dirompak
maruah keluarga dipijak-pijak
anak bini dicincang oleh manusia tak berotak
tanah air Islam diinjak-injak
irama kita
adalah suara Siti yang merdu
atau muzik rock yang bingit melegakan
atau suara nasyid yang mendayu-dayu
irama mereka
bulddozer yang menghiasi setiap pagi
ketulan batu yang dicampak ke muka yahudi
Bom yang tak pernah sunyi berbunyi
sungguh sukar kita berada di tempat mereka
kita masih tak sanggup menerima ujian sedemikian mereka
berpisahnya kita dari keluarga cuma sementara
berpisahnya mereka dengan ayah,ibu, adik beradik adalah buat selama-lamanya
tanggisnya kita di dunia adalah kerana gagalnya kita dalam ujian
putusnya cinta atau geramnya pada manusia
tanggisnya mereka di dunia kerana tidak dapat membunuh musuh Allah
kerana gagalnya mereka menemui kesyahidan
Rindu kita hanya bauan pada keluarga tercinta
Pada kekayaan melimpa ruah
pada umur yang panjang
agar keluarga kita lebih makmur membahagiakan
Rindu mereka pada wangian syurga tertinggi…
pada syahid tanpa henti
pada perjumpaan teragung
dengan Ilahi tercinta…
Siapakah kita berbanding mereka?

--SIDDIQAH--!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER