Powered by Blogger.

RASUL MELAYAU DITAHAN

>> Wednesday, 16 September 2009

SHAH ALAM: Selepas lebih tiga tahun melarikan diri daripada dibicarakan atas tuduhan mengaku sebagai Rasul Melayu, menyebarkan doktrin palsu, menghina Islam, dan menghina pihak berkuasa Islam, akhirnya Abdul Kahar Ahmad ditahan, pagi tadi.
Tertuduh ditahan sepasukan pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) selepas melarikan diri ke rumah barunya di Sungai Long, Kajang.

LAMANYA....ZAMAN TOYO DULU JAIS TAK KERJA KE.....MACAM2
Read more >>

Read more...

7 TAHUN MERANA KINI BEBAS

Setelah tujuh tahun menyambut Syawal tanpa bersama keluarga, Mat Sah Mohamad Satray - yang dibebaskan daripada tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) semalam - bersyukur kerana dapat meraikan hari mulia itu kali ini di samping keluarga tercinta.

"Saya tak sabar-sabar untuk berjumpa dengan anak tunggal saya yang kini berusia 16 tahun. Masa saya tinggalkan dia, dia baru berusia 9 tahun.

"Rasanya banyak yang berubah. Tengoklah, saya pun dah berjambang," katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumah bapanya di Ampang, Selangor.
Difahamkan, isteri (foto, kiri) dan anaknya kini berada di Sabah.

Menurut Mat Sah, beliau dimaklumkan tentang pembebasannya Sabtu lepas.

Mat Sah ditahan di bawah ISA kerana terlibat dengan gerakan Jemaah Islamiah (JI) dan Kumpulan Militan Malaysia (KMM) pada April 2002.
Read more >>

Read more...

''WIRA KASUT''SEMBUNYI SELAMATKAN DIRI

BAGHDAD: Wartawan Iraq yang dipenjara kerana membaling kasut ke arah bekas presiden Amerika Syarikat, George W Bush dibebaskan semalam, tetapi kini meninggalkan Baghdad kerana bimbang keselamatan nyawanya.
Muntazer al-Zaidi yang menjadi hero dunia Arab selepas membaling kasutnya ke arah Bush 14 Disemer tahun lalu, tampil buat pertama kali dengan kehilangan gigi depannya.

Beliau memberitahu wartawan bahawa ketika di dalam penjara beliau didera termasuk menggunakan kejutan elektrik.


BILA BENDA NI NK BERLAKU KAT ONE MALAYSIA AGAK2 NYA?
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER