Powered by Blogger.

TOBAT JAHAT MENATANG UMNO NI

>> Saturday 3 April 2010

note:-
kehkehkeh...dari dulu wa dah cakap umno ni parti perompak,parti munafik,parti khianat bangsa sendiri ...lu gerombolan masih engak percaya...lu pergi mampos la...wa punya tugas wa sudah sampaikan..."sampaikan walau sepotong ayat"...lu umno memang bebal kerana dek duit habuan dunia lu sanggup hantam islam...nanti lu mampoos tanam jirat taman canorgh la...kehkehkeh

KEHKEHKEH...ANTARA SEKUMPULAN GEROMBOLAN NEGARA...KEHKEHKEH

Berikut adalah 17 pengkhianatan Umno terhadap orang Melayu yang disenaraikan oleh Dato’ Kamaruddin Jaafar di dalam Majlis Hi-Tea tersebut;-

1. Melemahkan institusi raja-raja Melayu yang menjadi simbol ketuanan Melayu.

2. Melemahkan sistem kehakiman negara.

3. Menarik balik royalti rakyat petroleum rakyat Terengganu yang majoriti orang Melayu.

4. Memperkenalkan PPSMI; menghapuskan bahasa Melayu.

5. Menarik peruntukan geran kepada Sekolah Agama Rakyat, tempat belajar agama anak-anak Melayu.

6. Memperkenalkan meritrokrasi; mengurangkan peluang belajar anak-anak Melayu.

7. Memperkenalkan PTPTN dan mengurangkan biasiswa kepada anak-anak Melayu.

8. Persempadanan semula pilihanraya pada 2002; mengurangkan kawasan majoriti orang Melayu.

9. Menafikan hak royalti rakyat Kelantan yang majoriti Melayu.

10. Memperkenalkan Islam Hadhari yang mengelirukan orang Melayu.

11. Menyenaraiawamkan syarikat TH Plantation yang dahulunya dimiliki 100% oleh Tabung Haji dan dimiliki oleh orang Melayu. Tetapi sekarang orang bukan Melayu boleh memiliki saham TH Plantation.

12. Menggabungkan syarikat-syarikat konglomerat orang Melayu iaitu; Sime Darby,Guthrie dan Golden
Hope, dan sekaligus mengurangkan peluang orang Melayu daripada tiga syarikat kepada satu syarikat sahaja.

13. Memetik kenyataan Mufti Perak, Dato’ Harussani – 250 ribu orang Melayu murtad. Semua ini adalah dibawah pemerintahan kerajaan Umno.

14. Mewujudkan Wilayah Iskandar yang menjadi zon bebas, maka orang-orang Singapura boleh masuk secara bebas ke sana.

15. Krisis Menteri Besar di Perlis dan Terengganu apabila Umno sendiri yang menentang keputusan Sultan di negeri berkenaan.

16. Membubarkan Kementerian Pembangunan Usahawan yang menjadi sumber bantuan usahawan usahawan Melayu.

17. Memperkenalkan liberalisasi ekonomi, maka sekaligus menghapuskan Dasar Ekonomi Baru yang tujuannya membantu ekonomi orang-orang Melayu Bumiputra.
Read more >>

Read more...

BERITA DUA KALI BODOHKAN MELAYU

note:-
kehkehkeh...berita menyejukkan hati....berita cukup menenangkan semua orang...pertandingan gusti antara gerombolan mic dan umno kononnya telah berdamai...kononya mic mengalah...ini kira bijan umno menang lah ni...woitttt orng hulu selangor ini filem tamil yang ditayangkan sebelum bik mama lahir lagi...ini filem orang tamil sudah bakar ini panggung...pasal cerita tak sedap...sedap lagi tengok tubuh bik mama dari filem tamiul versi gerombolan...kehkehkeh


IPOH, 3 April — Presiden MIC Datuk Seri S. Samy Vellu menyerahkan sepenuhnya kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk membuat keputusan mengenai calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor.


Samy Vellu berkata dalam setiap pilihan raya kecil sememangnya terdapat isu pertindihan di mana akan ada beberapa pilihan untuk menjadi calon.


“Jadi saya serahkan kepada Perdana Menteri untuk membuat keputusan...MIC telahpun membuat persediaan untuk menghadapi pilihan raya kecil yang dijadualkan berlangsung pada 25 April ini. Banyak kerja telah dijalankan,” katanya kepada pemberita selepas satu seminar anjuran MIC Perak di sini.
Read more >>

Read more...

BERITA GILA BABI...KEHKEHKEH

Oleh:KetuaPolis

note:-
kehkehkeh...berita percubaan menlebong orang hulu...berita wajid kedengaran bila prk diadakan...berita lain pada yang lain...berita kawasan angkat ...kehkehkehMeskipun Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata lawatannya ke Hulu Selangor hari ini bukan untuk berkempen, namun kawasan parlimen itu dijanjikan empat buah sekolah baru.

Berucap kepada 500 guru dari Hulu selangor yang dihimpunkan di Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor, Muhyiddin mengumumkan sebuah sekolah menengah dan tiga sekolah rendah akan dibina.

Dalam ucapan 30 minitnya itu, Muhyiddin, yang juga menteri pelajaran berkata guru berperanan membawa tahap pendidikan negara ke tahap antarabangsa.

!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER