Powered by Blogger.

BETUL KER ISTANA KELANTAN TENGAH BERGOLAK...FRU DATANG

>> Thursday, 25 March 2010

Oleh:KetuaPolis

Sebentar tadi, segerombolan lebih kurang 8 buah Trak Merah FRU dan juga 2 buah bas yang membawa anggota FRU keluar dari perkarangan Istana Kelantan dan menuju ke PCB.topengperak

!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!
Read more >>

Read more...

HANTAM,GOMO,SEPAK,TERAJANG JER...!!!

Oleh:KetuaPolis

note:-
kehkehkeh...dedah zul jangan jadi dayus...jangan main teka teki bodoh...siapa pihak ke tiga...jangan munafik zul..opssss lu memang munafiq dah zul...ada berani ka zul...wa sudah tahu lu banyak gosok itu najib mahu masuk umno terus jadi calon pru13 kan...wa nak jemput esok lu datang demonstrasi kedutaan sweden esok lepas jumaat...ini isu agama islam yang lu duk bising-bising sangat tu...lu memang sorang je kat malaysia ni membela islam....buktikan esok zul...kahkahkah
CANDID…apa agaknya yang diperbualkan begitu serius antara Naib Presiden PKR dan Ahli Parlimen Gombak,Azmin Ali dengan Ahli Parlimen Bebas Kulim Bandar, Bharu Zulkifli Nordin sejurus selepas beliau membuat pendedahan mengenai akuan bersumpah fitnah Perdana Menteri di Dewan Rakyat.Di lobi Dewan Rakyat tidak lama lepas itu.Sebelum itu mereka berdua disertai oleh Ahli Parlimen Bebas Bagan Serai,Mohsin Fadzil Shamsuri.

!!!...Cakap pakai AKAL lah,lembu pun ada OTAK...!!! 
!!!...Menembak apa saje yang terlintas di kepala OTAK ...!!!

Read more >>

Read more...

CELAKANYA KAFIR HARBI

Oleh:KetuaPolis

note:-
kehkehkeh..celaka ini punya kafir...lu apa tunggu di luar sana...jom esok berdemo menentang kafir harbi di hadapan kedutaan sweden...lu cakap lu sayang islam...nak harap lu pergi palestin perghhhh jauh pokok dari akar...lu orang semua jangan lupa esok bersolat di masjid tabung haji...ulang suara esok berdemo...esok demo...kahkahkah jangan lupa jemput pemuda-pemuda munafiq negara...kahkahkah


Dikhabarkan monumen yg terdapat di suatu pameran 'seni' di Sepanyol... memang kurang ajar...sumber sini
Read more >>

Read more...

ZUL KINI DICABAR..LU ADA BRAN KA?

KUALA LUMPUR, 25 MAC - Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh mencabar Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifly Nordin menyatakan nama pihak ketiga yang memberi tawaran kepada beliau untuk mendapatkan surat akauan bersumpah membabitkan Perdana Menteri, Najib Razak dan isteri, Rosmah Mansor dalam kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantunya Shaariibu.


Malah beliau turut mempersoal keikhlasan Zulkifly mendedahkan perkara itu hanya selepas empat tahun perbicaraan kes itu berlangsung.


"Saya cabar Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu untuk menyatakan siapa pihak ke tiga  yang menyuruh beliau membuat satu surat akuan bersumpah untuk kaitakan Perdana Menteri dan isteri dalam pembunuhan itu.


"Kenapa sekarang 4 tahun selepas perbicaran dimulakan di Mahkamah Tinggi Shah Alam? Adakah beliau rela sama ada di dalam mahupun di luar dewan untuk menyetakan siapa pihak ke tiga, adakah beliau berani buat laporan polis? Kerana jika dibuktikan laporan yang dibuat palsu, maka Kulim Bandar Baharu boleh didakwa di mahkamah bersabit kes memberi laporan palsu,"katanya.


Karpal berkata demikian pada sidang Dewan Rakyat.


Malah beliau turut mencabar keempat-empat wakil rakyat Bebas yang dulunya merupakan Ahli Parlimen dari Parti Keadilan Rakta (PKR) supaya mengosongkan kerusi bagi membolehkan pilihanraya kecil diadakan.


"KUlim Bandar Baharu bukan Yang Berhormat dalam dewan malah seorang peguam tetapi jadi pengkhianat bukan kepada PKR tetapi pengundi dalam Kulim Bandar Baharu.


"Di Pulau Pinang, Yang Berhormat Bayan Baru dapat keistimewaan, baru-baru ini dianugerahkan Datuk Seri, adakah dia layak dapat darjah itu? Kelakuan dia baru-baru ini buat tomahan dalam dewan atas pemimpin dalam PKR.


"Empat ekor ini bukan lagi dalam PKR, tidak bermakna PKR lemah, lebih baik kempat-empat ini terima cabaran saya sekarang,"katanya.


Karpal berkata, sekiranya keempat-empat mereka enggan mengosongkan kerusi kerana takut tidak dapat bertanding daam pilihanraya umum mahupun pilihanraya kecil dalam tempoh 5 tahun, beliau mencadangkan agar mereka tidak menghadiri sidang Dewan selama 6 bulan.


Katanya, mengikut Perkara 51(1) Perlembangaan Persekutuan, seseorang wakil rakyat yang tidak menghadiri sidang dewan selama enam bulan, bemakna kerusi kawasannya kosong, namun tiada halangan untuk wakil rakyat itu bertanding semula.


"Tujuan Mahathir untuk meminda Perlembagaan 48(6) adalah untuk menghalang Yang Berhormat dari Semangat 46 yang menyatakan kepada umum akan letak jawatan untuk membolehkan satu pilihanraya kecil di kawasan masing-masing. Tetapi Mahathir lupa Perkara 52(1).


"Apa yang penting sesiapa yang duduk di dewan mempunyai sokongan daripada pengundi.Bayan Baru ada 27ribu pengundi, Nibong Tebal 20 ribu dan Kulim Bandar Baharu 18 ribu, mereka tidak ada hak selepas jadi wakil rakyat Bebas di Dewan Rakyat untuk duduk di sini,"katanya.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER