Powered by Blogger.

DUA PILIHAN UNTUK ANAK MUDA ESOK

>> Monday 8 February 2010

Anwar mohon hakim dilucut daripada dengar perbicaraan-utusan loya
KUALA LUMPUR 8 Feb. – Perbicaraan kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim masuk hari keempat hari ini, bagaimanapun kes berkenaan ditangguhkan apabila pasukan pembelaan membuat permohonan supaya Hakim Datuk Mohamad Zabidin Md Diah dilucutkan daripada mendengar perbicaraan kes itu.

Permohonan itu akan didengar pukul 9.30 pagi esok.Ini kerana pihak pembelaan tidak berpuas hati dengan keputusan hakim Mohamad Zabidin kerana enggan mengenakan tindakan menghina mahkamah ke atas Utusan Malaysia pada perbicaraan kes itu.

Anwar, 63, Penasihat Parti Keadilan Rakyat dan Ahli Parlimen Permatang Pauh, dituduh meliwat Mohd. Saiful Bukhari Azlan di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Dia dituduh mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun dan disebat jika disabit kesalahan.Perbicaraan itu berlangsung selepas 18 bulan Anwar pertama kali dihadapkan ke mahkamah pada Ogos 2008.

Mohd Saiful, 25, bekas pembantu peribadi Anwar adalah saksi pertama yang memberi keterangan apabila kes itu bermula pada Rabu lepas di hadapan Hakim Mohamad Zabidin. – Bernama

note:-
esok 9hb,dua pilihan untuk anak muda dan para reformis dan pencinta keadilan...pada waktu yang sama samaada anda semua ke putrajaya atau ke jalan duta...ini kes semuanya akibat kejahatan zionis yahudi malaysia...anda masih menyokong umno...bermakna anda masih menyokong yahudi...bermakna anda menrelakan pembunuhan rakyat palestin oleh rejim...oleh itu anak muda jom berubah kearah malaysia baru.
Read more >>

Read more...

GUANG ENG DAH MENGAMUK WOIII...!!!

Fitnah DPMMPP: Kerajaan negeri buat laporan polis


GEORGETOWN: Kerajaan negeri membuat laporan polis terhadap Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Pulau Pinang (DPMMPP) yang didakwa membuat kenyataan palsu mengenai kerajaan negeri.

ADUN Datuk Keramat Jagdeep Singh Deo yang mewakili kerajaan negeri berkata DPMMPP menuduh kerajaan negeri mengamalkan diskriminasi dengan menganiaya peniaga-peniaga Melayu.
“Kenyataan oleh DPMMPP adalah fitnah dan berniat mencetuskan sentimen perkauman kerana Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan tempatan, Pengurusan Lalulintas Chow Kon Yeow telah menjelaskan perkara ini berdasarkan statistik daripada pihak berkuasa tempatan,” katanya kepada pemberita semalam, lapor Bernama.


Beliau turut meminta polis untuk menyiasat sama ada kenyataan yang dikemukakan DPMMPP sebelum ini merupakan kenyataan palsumatau fitnah jenayah terhadap kerajaan negeri dan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.

Semalam sebanyak 50 badan bukan kerajaan Melayu yang dikenali sebagai ‘Gabungan  Sedaq’ telah mengadakan perhimpunan bagi menyerahkan memorandum kepada Ketua Menteri bagi menyampaikan rasa kurang senang terhadap layanan yang diberikan kepada
peniaga Melayu.

Antara mereka yang bercakap sewaktu protes tersebut ialah Presiden DPMMPP Rizal Faris Mohideen yang mendakwa pihak berkuasa telah merobohkan premis peniaga Melayu.
Perhimpunan yang dihadiri 300 orang itu, yang diketuai oleh Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali, gagal menyerahkan memorandum terus kepada Guan Eng.

Marah kerana hanya ditemui setiausaha politik ketua menteri – Ng Wei Aik, mereka bertindak membakar memorandum tersebut sebelum turut membakar patung Guan Eng. freemalaysiatoday
Read more >>

Read more...

BERITA YANG CUBA DISEMBUNYIKAN OLEH MEDIA-PANAS...!!!

Erdogan Minta Najib Hentikan Fitnah Keatas Anwar

KAN WA DAH CAKAP ITU TELOQ NAJIB SUDAH MANYAK PICAH


Chukai, KEMAMAN – Ramai pemimpin Negara-negara Islam mengikuti perkembangan yang berlaku di Malaysia dan mencurigai dasar-dasar serta tindakan yang diambil oleh kerajaan, khususnya oleh Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Razak

Pengarah Strategik Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua berkata antaranya adalah polisi tidak membenarkan selain Islam menggunakan kalimah Allah dan tindakan kerajaan mendakwa Penasihat PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim dengan kes liwat.

Menurutnya, Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogan telah menegur Najib terhadap kedua-dua perkara tersebut sewaktu bertemu di Timur Tengah baru-baru ini.

”Saya nak kongsi sedikit apa Tayyip Erdogan sebut ketika bertemu dengan Najib, ia tidak pernah didedahkan kepada umum,

”Tayyip bertanya kepada Najib apa yang sedang berlaku di Malaysia?,”kata Tian Chua ketika menyampaikan ucapan dalam program penerangan DUN Chukai.

Katanya, ketika itu terjadi peristiwa pembakaran gereja dan surau ekoran kontroversi penggunaan kalimah Allah.

”Najib kata….Oh… ini perkara sensitive, kalimah Allah tidak boleh digunakan oleh orang bukan Melayu,

”Tayyip Erdogan kata, nanti sekejap………anda orang Melayu, saya orang Turki tidak ada persamaan diantara awak dengan saya, selain daripada Islam, yang sama kalau boleh dipakai di Turki (mesti) boleh di pakai di Malaysia,”ujar Tian Chua lagi.

Katanya, Erdogan menegaskan kalau Najib tidak mahu berpegang dengan Islam tidak ada apa-apa hubungan antaranya dengan Erdogan, kerana kata Erdogan beliau berbangsa Turki dan Najib berbangsa Melayu.

Oleh kerana itu, kata Tian Chua, Erdogan menegaskan hubungan antara mereka adalah atas satu kalimah yang sama, iaitu Islam.

Justeru, kata Tian Chua, Erdogan berkata kepada Najib, di Turki orang-orang Kristian boleh menggunakan kalimah Allah, mengapa di Malaysia tidak berlaku demikian.
Berhubung dengan kes pendakwaan liwat terhadap Anwar, Tian Chua berkata, Erdogan meminta Najib menghentikan segala fitnah yang sedang berlaku.

Tian Chua berkata, menurut Erdogan, sikap dan tindakan politik yang sedang diambil oleh kerajaan Malaysia sedang memecahbelahkan dan meruntuhkan dunia Islam.

Ia adalah kerana, kata Tian Chua, Erdogan menganggap tindakan mendakwa dan menjatuhkan Anwar, seteru politik Najib, dengan fitnah skandal seks akan menjadikan umat Islam dipandang rendah dan akan ditindas.
”Erdogan bertanya kepada Najib, apa yang terjadi kepada Brother Anwar, Najib kata, oh…kali ini ada bukti terhadap Anwar dan mahkamah akan putuskan dan beliau (Najib) tidak campurtangan,”kata Tian Chua.

Namun menurut Tian, Erdogan berkata kepada Najib, supaya Najib jangan berbohong kerana menurut Erdogan beliau telah melihat bagaimana perjalanan mahkamah yang berlaku ketika fitnah yang sama terhadap Anwar sebelum ini.Buletinonline
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER