Powered by Blogger.

SUKANYA DIA

>> Thursday 17 December 2009

 MAGHRIB SOLAT KE BELUM
MALAYSIA mengakhiri penantian 20 tahun pingat emas bola sepak Sukan Sea apabila menewaskan Vietnam 1-0 di Laos, sebentar tadi.

Gol kemenangan hasil jaringan sendiri pemain Vietnam, Mai Xuan Ho

note:-
itu yang dibimbangi...!!!
nampak pukul lapan setengah duk tgh padang lagi...!!!
masa bila nak solat...!!!
jangan lepas ni ada mufti2 yang benggong buat statement...!!!
jangan menang di dunia je...!!!
akhirat nak menang juga...!!!
tak berbaloi dengan 1-0 semua ke neraka...!!!
ada otak ada iman pikir la...!!!
Read more >>

Read more...

ANTARA AWAL1431 DENGAN 1430

DIA DATANG LAGI

Saje letak tajuk di atas sebab hari ni adalah hari terakhir untuk 1430 tahun hijrah.Selepas asar hingga la ke maghrib di masjid-masjid di seluruh negara penuh dengan pengisian menyambut awal muharam.dengan bacaan yassin,doa akhir tahun juga tahlil.Itu semua nya bagus untuk pengisian rohani bekalan untuk akhirat esok-esok.


Tak kira la samaada negeri pr atau gerombolan semuanya sama menu jadualnya.masing-masing dengan azam baru mereka,dari jahat ke baik,atau sebaliknya.hari ni lah tok2 iman,tok siak,tok bilal,ajk masjid surau orang yang paling sibuk.semuanya kemasjid kononya azam baru nak berhijrah atau dengan kata lain azam baru sempena tahun baru.


hahahaha...hari ini penutup tahun hijrah 1430 penuh dengan sukaduka,baik jahat,pahala,dosa,amal atau maksiat.itulah lumrah kehidupan manusia yang hanya sementara diatas muka bumi illahi.


rapatkan saf,,,,huuhuhu kuala lumpur terkenal dgn lumpurnya yang bertimbung-timbun dari kl utara hinggan kl selatan.hari last day hirah 1430 korang boleh pulak buat show,okestra la kononya.pas tu jemput pulak si anak-anak yatim.hendak tak hendak datang dengan terpaksa.kononya bulan disember ni bulan arabic dengan malam minggu buat show tarian arab itu dah kira islamic latu.percampuran antara lelaki dengan perempuan apa benda ni.


Itu la realiti dalam negara malaysia maksiat ke atau segala kemungkaran boleh terhenti apabila ada hari kebesaran islam,mengaku nabi muhammad rasul kami,ikutan kami dengan membawa sepanduk,entah berapa lama dia ikut rasul s.w.a lepas tu campak sepanduk perangai lama berulang kembali.maklum la akhir zaman memegang islam umpama mengengam bara api.Tak lupa juga pada si pelawan hudud,penzina,penipu harta kawan hatta harta rakyat semua nya menghayati bulan kebesaran islam.itu la negara sekularku yang dikatakan one malaysia.
Read more >>

Read more...

PAGI-PAGI BUAT HAL

R.S. Thanenthiran, presiden Parti Makkal Sakti yang dilancarkan dua bulan lalu, memberi amaran kepada kumpulan bertelagah dalam partinya bahawa beliau tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan disiplin terhadap enam ahli jawatankuasa pusat termasuk timbalan presiden kerana terus mencemarkan imej beliau.
Kumpulan diterajui timbalan presiden A. Vathemurthy itu tetap mahu mengadakan mesyuarat ahli jawatankuasa pusat (CC) Sabtu ini walaupun Thanenthiran semalam menegaskan pertemuan itu telah dibatalkan manakala pejabat mereka akan dikunci.

note:-
dey macha apa lu kecoh pagi2 ni...!!!
nak cari publisiti bukan macam ni tambi...!!!
lu mesti kutuk gerombolan atau terjun bangunan...!!!
ini baru betul atau lu kasi itu kahak atas muka bijan...!!!

tarak wang ka nk manage itu parti...!!!
dey...lu jual cendol lagi bagus la...!!!
orang nak berparti dia nak berparti...!!!
orang nak lawan kerajaan lu pun nak lawan...!!!
kalau nanded sejengkal usah berparti la...!!!
lu itu join la sama itu parti sudah kuat maaaaa...!!!
tapi jangan gerombolan sudah...!!!
nanti lu pun orang gomo ada paham...!!!

GEROMBOLAN BERNAFSU ARTIS
Pelakon Zizie Izette yang dikaitkan dengan Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Moktar Radin belum bernikah dan tidak ada sebarang majlis resepsi dalam waktu terdekat ini.
Demikian reaksi ibu Zizie, Khaty Fauziah berhubung laporan konon anaknya sudah bernikah dengan Bung Moktar, wakil rakyat dari Sabah itu.
Malah semalam Bung Moktar juga menafikan desas-desus sudah berkahwin dengan aktres itu.
Menurut Khaty, apa yang dilaporkan dalam laman-laman web semuanya tidak benar dan sebagai ibu sudah tentu beliau paling sibuk ketika ini menyelenggarakan majlis pernikahan anaknya.

note:-
huhuhuhu...!!!
memang kasi gempak la...!!!
memang bikin panas ini isu...!!!
bila wang sudah banyak cari berrer lain...!!!
bila wang sudah banyak besarkan umah...!!!
bila wang sudah banyak sori beb org kinabatangan...!!!
lu susah lu punya hal...!!!
gua punya duit gua punya suka...!!!
woit gerombolan liang lahad sudah panggil...!!!
tambah bini itu la kerja gerombolan...!!!
sabah miskin lantak kau la...!!!


Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER