Powered by Blogger.

UMNO CELAKA..CELAKA..CELAKA

>> Wednesday 17 February 2010

SUDAH KU JANGKA DITOLAK SIANG-SIANG SIAL


KAMI TERLALU KENYANG  MEMFITNAH PAKATAN

Salam untuk anwar...!!!anwar kau sapaer?kau hanya seorang pemimpin pembangkang yang lantang bersuara menentang kerajaan diktator...sudah di jangka awal-awal lagi tentang  kes perguguran  liwat yang dikendalikan tiga badut yang terlatih...ya sedara anwar ku yang dikasihi untuk pengetahuan sedara mahkamah itu mahkamah umno...pembinaan mahkamah menggunakan duit umno...hakim yang terlatih itu semua di tanggung oleh umno membiayai pelajaran beliau.

memang tak masuk akal sekiranya mahkamah menyebelahi kamu dalam kes pengguran liwat.memang dunia nak terbalik  atau mungkin mahkamah nak runtuh kot...mana mungkin mahkamah menyebelahi kamu walaupun laporan pakar H-K-L tidak mendapati tanda-tanda sebarang tusukan pada dubur Saiful.inilah fitnah dajjal yang berkaki dua bermata dua...sial

So tiada guna lagi bukti dari jabatan kerajaan...ditolak mentah-mentah,walaupun dah terang lagi bersuluh..."Seperti Hakim Mahkamah Tinggi, mereka turut mengambil pendirian bahawa laporan doktor itu tidak boleh dijadikan sandaran untuk menggugurkan pertuduhan itu"... Siapa berani nak tuduh TGNA berzina,siapa nak tuduh TGHH berjudi.silakan kerana mahkamah tidak akan menyebelahi si tertuduh tambah-tambah dari pemimpin pembankang.

Umno memang kau celaka dunia akhirat...tunggulah saat kehancuran mu lambat bangat kamu akan meroyan dalam lokap sungai buloh menjadi badut-badut liar.

Kepada bro anwar doa mu tiada hijab so jangan tunggu lama-lama setiap detik and saat berdoalah memohon pada illahi moga-moga doa mu di perkenan...doakan si celaka-celaka tu supaya perut buncit sampai ke lutut biar orang kenal inilah dajjal kaki fitnah paling besar kat malaysia.
Read more >>

Read more...

UNTUK PENGGUNA JALAN RAYA SAHAJA OK

Dr. Mohd Asri bin Zainul Abidin


 
Rentetan daripada isu perarakan Maulidur Rasul yang timbul baru-baru ini, maka saya dengan ini mencadangkan agar semua agama tidak benarkan menggunakan jalanraya untuk sebarang upacara keagamaan sehingga mengganggu pengguna jalanraya yang lain.

Semua agama bererti bukan sahaja orang Islam, tetapi juga Hindu, Buddha, Kristian dan lain-lain. Berikut adalah alasan-alasan kepada cadangan ini; 

a) Jalanraya tidak diwujudkan untuk upacara keagamaan. Sebaliknya untuk kemudahan penggunanya yang ingin menuju ke destinasi masing-masing. Juga di Malaysia rakyat membayar cukai jalan untuk tujuan itu, bukan untuk upacara keagamaan.

b) Tiada teks mana-mana agama yang menyatakan disuruh menggunakan jalanraya untuk melakukan upacara agama. Upacara agama yang hanya membabitkan pengikut agama masing-masing sepatutnya dibuat di tempat ibadah agama masing-masing, atau tempat yang dimiliki atau disewa untuk upacara tersebut.

c) Menggunakan jalanraya untuk upacara keagamaan boleh menyebabkan kesesakan, atau ditutup laluan. Ini mengganggu, bahkan merampas hak pengguna lain yang tidak terlibat dengan upacara tersebut.

d) Kesesakan jalanraya yang disengajakan seperti ini boleh menyebabkan pembaziran minyak, waktu, menghalang rawatan orang sakit, menghalang urusan penting orang lain dan berbagai lagi. Islam tidak membenarkan penganutnya berbuat demikian, juga semua agama yang menghormati masyarakat awam tidak mungkin boleh membenarkan hal seperti ini.

e) Gangguan kepada pengguna jalanraya yang lain boleh menimbulkan perasaan tidak senang, atau kebencian terpendam antara penganut agama. Seorang muslim mungkin akan tidak puas hati apabila perjalanannya terhenti disebabkan upacara agama lain yang dibuat atas jalanraya raya. Demikian juga perasaan penganut agama-agama lain.

f) Sesetengah upacara keagamaan telah mengotor atau mencemari kebersihan jalanraya yang mengganggu pemandangan orang awam. Juga menyusahkan pihak majlis perbandaran untuk membersihkan upacara agama yang tidak kongsi oleh semua masyarakat itu.

g) Tenaga pihak Polis, Perbandaran, RELA dan berbagai lagi terpaksa digunakan untuk menjaga upacara keagamaan seperti ini. Sedangkan kita tahu bahawa bukan semua anggota-anggota yang bertugas itu seakidah, atau seagama dengan upacara tersebut. Ia boleh mengganggu perasaan dan rasa kurang senang dari masa ke masa.

Dengan alasan-alasan ini, juga beberapa rasional yang lain, saya berpendapat amat tidak wajar jalanraya dijadikan tempat perarakan keagamaan mana-mana agama. Jika perhatian ini cuba diberikan oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang, saya melihat Kerajaan Selangor patut memberikan perhatian yang sama terutama di Kawasan Batu Caves. Ini bukan kenyataan yang berat sebelah, tetapi terpakai untuk semua agama.
malaysiatoday
 !!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
           !!!...http://ketuapolis.blogspot.com...!
Read more >>

Read more...

MARI KITA KENALI MUNAFIQEN NEGARA

Di dahului raja segala raja munafik lagi bangsat

Saya selaku ahli parlimen pasir mas bertanding di atas tiket pas setelah parti umno menendang saya jauh-jauh.Kini saya memang bercita-cita memasuki umno kembali setelah saya melihati umno lah parti yang boleh mengutungkan saya dan membuncitkan perut saya.Kini parti pas boleh blah kena tipu atas darat kering oleh saya.Bye-bye parti islam semalaysia.
Saya ahli dewan undangan negeri changkat jering bertanding atas tiket PKR,dan kini saya ahli bebas ala mesra umno meninggalkan pkr setelah SPRM mengekori saya berkaitan skandal rasuah.Oleh itu jalan selamat dari di ekori mereka hanyalah kau umno.
 
Siapa tidak kenali saya sewaktu dulu hanyalah seorang penghantar surat (mat piun) bertanding di atas tiket pkr,kini saya meninggalkan pkr setelah saya juga di ekori pegawai SPRM di dakwa melakukan skandal rasuah kerajaan negeri perak.Dengan itu jalan selamat saya juga mengikuti adun changkat jering melompat ke seberang laut,ala2 mesra dajjal di panggil parti pengkhianat.


Aku seorang amoi jelapang melompat setinggi-tinggi nya bersama-sama changkat jering dan behrang untuk menhancurkan kerajaan pakatan yang di beri mandat oleh rakyat perak.Setelah saya melihati perkembangan pakatan yang tidak mendatangkan keuntungan pada saya dan rakan2 saya.Apalagi saya mahu tunggu tanpa berfikir panjang melompat ke dalam lubang najis yang sewaktu dulu saya amat benci.Kini saya jilat kembali parti itu.Kerana BN lah parti cari makan maaaa...!!!


Saya ahli dewan undangan negeri lunas PKR mengikuti jejak rakan saya dari perak untuk menhancurkan bangsa dan negara saya.Sebenarnya saya tiada alasan yang kukuh untuk keluar dari PKR.Namun saya mengreka-reka alasan bahawa pakatan tiada duit untuk membiayai saya untuk membantu penduduk kawasan lunas.Dengan akal pendek lagi bodoh saya terus berenang jauh-jauh untuk menyelamatkan kedah dari terus di perintah oleh ustaz azizan.Saya juga dikenali sebagai adun lunas yang bermasaalah.
 

Saya anak pok loh dari P.kelang dan dari adun PKR juga kini tidak yakin dengan pemimpin saya iaitu anwar ibrahim  setelah saya mencurigai tentang kes liwatnya yang banyak mencari alasan menangguhkan kesnya di mahkamah.Itulah alasan saya untuk tidak bersama lagi dengan pakatan khususnya PKR.Sebenarnya alsan saya itu saje di reka cipta.setelah di fikir-fikir namun tidak di ketemui.Saya yakin anwar tidak melakukan liwat itu.apa kan daya bro zaman sekarang zaman duit.jalan untuk selamat di dunia hanyalah kau umno,iaitu parti lama saya yang saya duk kutuk ,maki hamun sewaktu dulu.namun kini saya lebih selesa menjilat semula kahak saya yang pekat lagi hijau..eeee


Saya MP bayan baru.Baru saje beberapa hari melompat mengikuti rakan2 saya yang gila duit.Saya mulai curigai dengan pentadbiran Lim guang em kerana beliau menindas kaum melayu dan berfahaman komunis.Dengan itu saya istiharkan diri saya keluar dari PKR menjadi mesra umno.Sebenarnya saya mengkritik kerajaan lim kerana dia jahat sangat tidak meluluskan projek padang golf saya berjumlah 40j,Beliau telah menutup periuk nasi saya dan keluarga saya.Dengan jalan itu lah saya mencari makan setelah dulu dengan umno saya tidak dapat cari makan sebanyak itu.Dengan jalan mudah tanpa berfikir panjang dengan akal banggang saya lalu saya masuk umno semula tanpa pedulikan apa pengundi saya nak kata.

KEHKEHKEH..siapa tidak kenal saya MP PKR kulim bandar baru.saya sebenarnya kalah dalam pertandingan PRU 12 yang lepas kerana gagal mengistiharkan harta.namun cerita belakang kasi kawtim dengan pihak lawan saya,beliau menarik ballik fail mahkamah itu.Tapi beliau mengenakan satu syarat iaitu berjanji hendaklah mengkucar-kacirkan pakatan rakyat dengan isu bercanggah di kalangan ahli pakatan yang lain.Kini saya kekal sebagai MP palsu.dn saya sebenarnya sudah menjadi ahli umno sewaktu perjanjian dengan beliau dengan mengisi borang umno dan telah menandatangani di depan loyal ala2 PR.Itulah silap saya,saya tidak menyedari loyal itu adalah dari pakatan.namun rahsia saya belum di ketahui umum lagi.Saya tdak hairan sedikit pun sekiranya PKR mahu membuang saya dari menjadi ahli.sebenarnya saya memang nak keluar dari parti tu.saya pembela islam bukan macam TGNA atua TGHH.itulah prinsip saya islam dulu baru parti.Namun sebelum rahsia besar di ketahui lebih ramai saya ingin keluar dari PKR.dengan alasan DAP yang jahat,PAS parti boneka DAP.Bagi saya itu semua parti mangkuk hayun yang tak bela nasib melayu,tak macam umno parti yang bakal saya lompat sanggup meroboh masjid bujal,rampas harta rakyat,tanah rakyat,itulah prinsip perjuangan saya yang selari dengan pegangang hidup saya...muahahahaha good by PKR ,umno pujaan hatiku

 !!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
           !!!...http://ketuapolis.blogspot.com...!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER