Powered by Blogger.

USAH PERCAYA MAMAT NI CAKAP

>> Thursday, 24 December 2009Peguam Negara jamin siasat habis-habisan KALAU MAMAT NI OK


NEW DELHI - Peguam Negara, Ta:n Sri Abdul Gani Patail semalam memberi jaminan pejabat beliau akan berusaha habis-habisan bagi menyelesaikan kes itu.

:Katanya, kes kehilangan dua enjin jet pejuang F-5E disifatkan sebagai 'perkara serius'.

:“Ini perkara serius. Setahu saya, ia melibatkan dua enjin dan apa yang lebih teruk lagi ialah kehilangan itu hanya diketahui kira-kira setahun kemudian. Saya mahu siasatan penuh dibuat. Saya berpendapat orang ramai berhak mengetahuinya,” katanya.

:Laporan yang tersiar minggu lepas tentang kehilangan dua enjin pesawat pejuang F-5E Tentera Udara Diraja Malaysia (RMAF) itu mendorong pihak berkuasa menjalankan penyiasatan mengenainya.

Abdul Gani berkata, kes berkenaan rumit kerana ia melibatkan pelbagai agensi, kementerian, agensi pengangkutan dan penghantaran, rangkaian keselamatan dan syarikat yang membaik pulih enjin.

Menurutnya, pihak tentera telah menjalankan siasatan sendiri berhubung kes itu sebelum mengambil keputusan membuat laporan polis lebih setahun selepas kehilangan enjin berkenaan.

Kes itu dirujuk kepada Pejabat Peguam Negara kira-kira enam bulan lepas untuk disiasat.

note:-
kahkahkah....satu pembohongan mengambil masa berbillion tahun...!!!
jangan nak tipu rakyat semua dah tahu...!!!
kalau kerajaan siasat kerajaan apa akan jadi...!!!
hanya tin kosong berkarat jer...!!!
polis sprm,pak taik sama jer...!!!
agen umanok sedunia...!!!
hanya tertangkap ank bilis...!!!
semua dah tahu  dah tengok dah sivaji the bos...!!!
skrip pun dah tahu oiiiiiiii...!!!
hanya bomba saje yang boleh percaya...!!!
huhhuuhu....!!!
Read more >>

Read more...

CHING PENG DAN MALAYSIA

Chin Peng: Icon kebencian yang direka
Ketika saya sedang menuntut di Universiti Islam Antarabangsa, hanya terdapat sebuah kedai buku di dalam kampus di mana saya dan mahasiswa-mahasiswa lain boleh mendapatkan buku teks dan bahan bacaan lain dengan harga yang lebih murah daripada harga biasa, iaitu di Pekan Buku.  Oleh itu, saya sentiasa pergi ke situ sekurang-kurangnya seminggu sekali - bukan sahaja untuk mendapatkan buku teks, tetapi juga bahan bacaan lain yang menarik minat saya.
read more...
Read more >>

Read more...

KELAKAR AJAIB BIN HAIRAN

Setiausaha Kerajaan Terengganu Tidak Tahu Tentang Kehilangan Kenderaan Milik Kerajaan

KALAU HILANG JUGA ENTAH LA

KUALA TERENGGANU – Amat mengejutkan dan agak pelik ! Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Terengganu, Dato’ Mokhtar Nong tidak tahu menahu tentang kehilangan tiga buah kenderaan milik kerajaan negeri.

Menurut Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wakaf Mempelam, Haji Mohd Abdul Wahid Endut, sepatutnya SUK lebih tahu kerana perkara tersebut telah di nyatakan dalam laporan Ketua Audit Negara.


http://buletinonline.net/images/stories/berita17/hilangkenderaan1.jpg

”Saya kemukakan soalan dam sidang DUN, tentang kehilangan 3 buah Proton Perdana V6 sebagaimana dilaporkan dalam Laporan Ketua Audit Negara,

”SUK tak tahu apa-apa tentang kehilangan kenderaan milik kerajaan itu,”kata Haji Wahid ketika dihubungi Buletinonline semalam.

Selain kereta, katanya, sebuah jengkaut (excavator) milik Majlis Bandaraya Kuala Terengganu turut hilang.

Malah, sewaktu makan tengahari, beliau telah diberitahu oleh Pegawai Kewangan Negeri, bukan tiga buah kereta Proton Perdana yang hilang, tetapi empat.

”Saya juga dimaklumkan, waktu makan tengahari, Pegawai Kewangan beritahu, bukan tiga kereta yang hilang tetapi empat,

”Sebuah proton Perdana baru hilang awal tahun ini,”jelasnya.

Keadaan tersebut katanya menunjukkan ketidakcekapan pentadbiran kerajaan Umno/BN negeri Terengganu yang turut mendapat teguran oleh Ketua Audit Negara.

Malangnya, kata beliau, Laporan Ketua Audit Negara berkenaan Aktiviti Jabatan/Agensi dan Pengurusan Syarikat Kerajaan Negeri Terengganu Tahun 2008 tidak diedarkan kepada wakil-wakil rakyat .

”Ia satu lagi kelemahan kerajaan, sepatutnya ia diedarkan, supaya perkara yang penting dalam Laporan tersebut dapat diketahui dan dibahaskan dalam siding DUN,”katanya.

Justeru beliau menyeru seluruh rakyat negeri Terengganu supaya membuat penilaian dan menolak kerajaan Umno/BN pada pilihanraya umum akan datang kerana tidak mengamalkan prinsip ‘Kerajaan Yang Baik, Telus dan Bertanggungjawab’ (Good Governance, Transperancy & Accountability)
Read more >>

Read more...

ULAMA SOKONG LARANGAN PAKAI NIQAB

BAGAIMANA DENGAN MINAH NI 

DAN INI
KAHERAH: Tiga pemimpin kanan Islam Mesir secara terbuka menyatakan sokongan terhadap tindakan kerajaan melarang wanita Muslim memakai niqab atau penutup muka di bilik asrama dan dewan peperiksaan sambil menegaskan kewajipan memakai niqab tiada dalam Islam.

Oktober lalu, ketua Universiti al-Azhar, Sheikh Mohamed Sayed Tantawi, mengeluarkan arahan melarang pemakaian niqab di asrama dan bilik kuliah khusus untuk wanita. Kementerian Pengajian Tinggi turut menguatkuasakan larangan memakai niqab dalam peperiksaan di universiti.

“Al-Azhar tidak menentang pemakaian niqab tetapi melarang penyalahgunaannya,” kata akhbar harian al-Akhbar yang memetik kenyataan Tantawi dalam satu forum kelmarin.

Beliau berkata pemakaian niqab hanya satu kebiasaan yang tidak mempunyai asas dalam undang-undang Islam.

Awal minggu ini, Tantawi bersama Mufti Negara Ali Gomaa dan Menteri Agama Hamdy Zakzouk, mengeluarkan kenyataan menyokong larangan pemakaian niqab di bilik asrama dan dewan peperiksaan.

Kerajaan Mesir sejak sekian lama mengambil sikap berhati-hati terhadap aliran pemikiran Islam di negara itu dan pada 1999, ia mengambil tindakan keras memusnahkan cubaan menubuhkan negara Islam.
Forum dianjurkan selepas mahkamah Kaherah memutuskan tiada badan pentadbiran atau agensi lain boleh mengharamkan pemakaian niqab.

Menteri Pengajian Tinggi, Hani Hilal, awal minggu ini berkata beliau khuatir kemungkinan pihak tertentu menggunakan niqab untuk menyembunyikan jenayah, termasuk gadis yang mengambil peperiksaan.

Bagaimanapun, banyak pihak tidak bersetuju dan kurang puas hati dengan kenyataan itu.

Anggota Ikhwanul Muslimin dan ahli parlimen, Al-Said Abdel Maksoud Askar berkata Hani memberi alasan tidak munasabah berikutan larangan itu.
“Mengenal pasti identiti seseorang adalah amat mudah,” katanya.

Anggota Pusat Penyelidikan Islam Al-Azhar, Sheikh Mahmoud Ashour berkata setiap wanita bebas memakai niqab asalkan mereka patuh apabila diarah menunjukkan muka.

Bilangan wanita memakai niqab semakin meningkat. Ramai antara mereka membantah dan menyifatkan larangan itu sebagai diskriminasi di kampus. - Reuters

note:-
pelik tapi menipu...!!!
mana keislaman mu wahai wanita munafiq...!!!
Read more >>

Read more...

PENGODAM MEMANG HEBAT

Komputer Citigroup diceroboh

 NEW YORK - Biro Siasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat kini menjalankan siasatan terhadap kegiatan penggodam terhadap kumpulan perbankan terkemuka, Citigroup Inc yang mengakibatkan kehilangan wang berjumlah puluhan juta dolar Amerika dari akaun para pelanggan, lapor The Wall Street Journal kelmarin.

Institusi kewangan itu bagaimanapun menafikan sekeras-kerasnya sistem komputer mereka telah diceroboh.
"Tidak ada pencerobohan dan tidak ada apa-apa kerugian yang ditanggung,'' jelas Citigroup dalam satu kenyataan.

Menurut kenyataan itu, memang pada waktu tertentu berlaku kes-kes seperti pecah amanah atau masalah ketirisan membabitkan sistem pihak ketiga tetapi mereka sentiasa mengambil tindakan segera untuk menjaga kepentingan pelanggan dan Citigroup.

Bagaimanapun, The Wall Street Journal melaporkan bahawa seorang pelanggan Citibank, institusi perbankan di bawah Citigroup mendapati wang simpanannya sebanyak AS$1 juta (RM3.5 juta) telah lesap dan akhirnya didapati disalurkan kepada bank di Latvia dan Ukraine.

note:-
hebat hackers ni...!!!
dijemput datang malaysia hack akaun mana2 gerombolan...!!!
rembat semua wang chedet dalam akaun...!!!
tun paklah dalam bank rakyat ada berapa riyal...!!!
jangan lupa rembat duit mama mah pm kita tu sekali...!!!
syabas pengodam skali lagi...!!!
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER