Powered by Blogger.

PGU:Mat Said mengamuk

>> Friday, 14 January 2011

CHUKAI - Kegusaran kerajaan Umno/BN pimpinan Menteri Besar Dato' Seri Ahmad Said terhadap kempen PAS Ganti Umno (PGU) terserlah apabila jentera kerajaan diperalatkan untuk menyekat kemaraan PAS.

Ucapan Ahmad Said turut 
menyebut tentang PGU pada satu majlis besama veteran Umno disini semalam. telah disusuli tindakan Umno/BN memperalatkan jentera kerajaan menghalang kemaraan pengaruh PAS

Sehari menjelang himpunan kebangkitan rakyat - PGU diadakan, pihak berkuasa Majlis Perbandaran Kemaman (MPk) dengan bantuan pihak keselamatan Polis Kemaman bertindak mencabut hampir 500 bendera PAS yang dipasang sekitar bandar Chukai dan di Jambatan Sungai Kemaman.

Tinjauan Buletinonline mendapati operasi selama satu jam itu berjalan dibawah kawalan sebuah kereta peronda Polis dan beberapa buah kereta yang dipercayai pasukan keselamatan berpakaian preman (SB).

Pihak PAS Kemaman melahirkan rasa dukacita dengan tindakan pihak berkuasa tempatan yang disifatkan mengikut 'arahan' pimpinan Umno-BN Terengganu yang bimbang dengan perhimpunan tersebut.

Timbalan Pengarah Program, Haji Hanafiah Mat menyifatkan Umno-BN 'pengecut' dan hanya berani bertindak dengan mengarahkan memperalatkan jentera kerajaan dan kakitangan kerajaan MPk membuang bendera partinya.

Sehubungan itu, Dewan Pemuda PAS Terengganu akan turun beramai-ramai di Jambatan Kemaman dan sekitar bandar Chukai bagi memasang semula bendera PAS yang telah ditanggalkan oleh MPk.

Setiausahanya, Wan Mohd Faizul menyatakan rasa kesalnya dan mengingatkan Umno/BN supaya menghotmati 'adab-adab berpolitik' diantara parti-parti dalam sistem demokrasi.

Menurutnya, para pemuda PAS tidak pernah menganggu gugat sebarang syiar Umno/BN yang dipasang dijalan-jalan raya sempena program parti tersebut.

Ketika menghubungi Buletinonline, Wan Faizul berkata, Umno/BN mesti menghormati program Himpunan Kebangkitan Rakyat dan bertindak sebagai lelaki sejati dan jangan berselindung dibelakang jentera kerajaan.

"Umno/Bn tidak perlu takut dengan bendera, kerana Dato' Ahmad Said telah 'menjamin' Umno tetap kuat, kita minta Umno hormati program PAS sebagai satu program rakyat,"jelasnya.

Beliau juga akan memastikan sehingga jam 8 pagi esok seramai 11,000 pemuda PAS Terengganu akan berhimpun di Dataran Geliga dan memasang semula bendera yang telah dicabut MPk.

"Saya menyeru semua pemuda agar dapat berada ditapak himpunan pada jam 8 pagi sebelum bergerak memasang kembali bendera tersebut."ujarnya.
Read more >>

Read more...

Sekitar Demo Kg Baru

 p/s
Gempaq siot....memang dasar pemuda umno penakut dan dayus.cakap bergegar-gegar sampai bergoncang aras.namun polis di mainkan oleh pemuda umno yang tk bertanggungjawab...celaka tul umno.
 Bhai.memang gempaq siot kalau umno berani masuk gelangan persilatan masjid kg baru bhai.berapa ramai pemuda2 PAS duk tunggu.wa rasa kalau jadi demo tersebut mungkin akan berlaku kekecohan yang anda tak pernah anda lihat beb.Pemuda -pemuda Kampung baru ramai sungguh duk menanti kedatangan Reezal bhai.
Jangan kata polis duk tunggu,wartawan pun kena kencing beb.lu ada nampak sebahagian muka pintu masjid kelihatan pemuda2 PR duk tunggu.wa talak cakap kosong maaaaaaaaaa...lu bayang la kalau ada jadi itu demo...kehkehkeh
 kehulu kehilir la bhai.beli barang.dah duk tunggu umno tak kunjung .anjing tul polis.sempat beli minyak lintah rega Rm 50.celaka umno terbang duit wa.
Ini bukan berdemo beb.ini tepung datang dari kedai Pak yazid mau teoung tawar umngok...kahkahkah
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER