Powered by Blogger.

Bila berhijrah kearah kebaikkan kenapa dilabel masuk PAS

>> Sunday, 4 December 2011

Inilah mentaliti otak penjajah,sekular

KOTA BHARU - Penghijrahan aktres Catriona Ross untuk bertudung mengundang fitnah apabila beliau dilemparkan pelbagai tohmahan termasuk menyertai parti politik pembangkang apabila aktif menerima undangan berceramah dalam majlis-majlis tertentu.
Menurutnya, sejak mengambil keputusan bertudung selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya beberapa tahun lalu, rakan seangkatan dalam industri hiburan yang dulunya rapat semakin menjauhkan diri.
“Rakan-rakan rapat saya yang dulu sentiasa bersama juga hilang entah ke mana. Ada juga yang menuduh saya masuk politik kerana saya banyak terima undangan majlis motivasi dan ceramah.
“Ada juga rakan-rakan dalam bidang hiburan sendiri yang menggelar saya ‘ustazah jadi jadian’ ekoran perubahan drastik yang saya lakukan selepas tampil bertudung di khalayak,” kata ibu kepada Sephia Rania Ross-Iddin.
Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas menjadi panel Program Bual Bicara Hijrah-Antara Usaha atau Hidayah Sempena Majlis Budaya Ilmu Perdana Maal Hijrah 2011 di Universiti Malaysia Kelantan (UMK), di sini, kelmarin.
Program itu turut disertai Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insaniah UMK, Dr Aminurrasyid Yatiban dan Dr Noorhisham Md Nawi.
Catriona Noorhayati Ross Bahrin Ross yang berasal dari Kota Bharu itu berkata, beliau akur dengan segala cercaan dan tohmahan yang diterima sejak berhijrah lebih ke arah kehidupan Islam kerana ia sudah menjadi lumrah.
Menurutnya, beliau selesa dengan penampilan baru itu dan bersyukur ahli keluarga dan rakan-rakan rapat semasa belajar dulu sentiasa memberikan sokongan padu kepadanya sehingga kini.
Katanya, penampilannya itu tidak lengkap tanpa diserikan dengan ilmu dan sebab itulah beliau kini aktif menerima pelbagai undangan program motivasi, bual bicara, ceramah dan juga usrah.
Anak kacukan Melayu-Scotland itu berkata, melalui aktiviti seumpama itu beliau dapat berkongsi pengalaman dengan pelbagai lapisan masyarakat dan juga dapat menimba lebih banyak ilmu agama dengan membaca al-Quran dan kitab agama untuk dikongsi bersama hadirin.
“Melalui pembacaan ini juga secara tidak langsung dapat meningkatkan ilmu agama saya dan apabila bercakap saya bukan bercakap kosong tetapi ada fakta yang menyokongnya.
“Saya tidak mahu menjadi individu yang hanya menutup aurat tetapi tiada ilmu. Sebab itu saya banyak membaca al-Quran dan kitab berkaitan agama untuk memperoleh lebih banyak pengetahuan,” katanya.
Mengenai pelbagai fitnah yang dilemparkan pula, beliau menerimanya dengan reda dan menganggapnya sebagai dugaan apabila berhijrah ke jalan ALLAH SWT.
Menurutnya, apabila menerima cercaan seumpama itu beliau hanya mampu tersenyum dan mendoakan individu yang mencercanya supaya berubah suatu hari nanti.
Katanya, beliau sentiasa istiqamah dalam menjalani kehidupan supaya perubahan yang dilakukan itu selain memberi kebaikan kepada diri sendiri, ia turut dapat dirasai dan dikongsi bersama mereka di sekelilingnya.
Catriona berkata, kini beliau sibuk dengan program ceramah dan motivasi di beberapa negeri sehingga aktiviti lakonan yang masih diminati terpaksa ditangguhkan sementara waktu.
Untuk perancangan masa depan, beliau bercadang menghasilkan buku yang menceritakan pengalamannya selama ini dan perubahan yang dilakukan selepas berumah tangga dan memiliki seorang cahaya mata.[sinar]

 Admin: Ramai artis dah berubah angin ke arah kebaikan malah ada pun menjadi pendakwah,so kalau kita jahil sepatutnya support atau berdiam diri walaupun ekau tak setuju,sebab kalau ekau bersuara makin terselah kebadohan dan kejahilan kamu.
Read more >>

Read more...

[Vidoe Inside]Terbongkarnya isu banjir di Kajang yang dipolitikkan blogger UMNO

Kenyataan blogger umno yang BERIMAN

Yang dipolitikan oleh blogger umno memakan diri

Segala-galanya nak dipolitikkan, bahkan isu banjir jumaat lepas di kajang pun nak dipolitikkan oleh umno kononya akibat banjir itu berpunca daripada kerajaan PR Selangor. kepada blogger2 umno yang suka membuat tuduhan liar apo salahnya off topic tuduhan ekau tu reramai segerombolan poei nolong mangsa banjir, daripado ekau menulis yang mengarut tak berfakta,silap2 jadi fitnah.

kerja hentam menghentam di kalangan United Musyyrikin national Organisation memang dah terkonal. so bagi mereka yang duk dalam dunia politik memang tak menjadi kehairanan. lebih dari itu gerombolan boleh buat tanpa takut pado dosa.Kerja2 pembersihan dilakukan

KAJANG 3 DIS : Kejadian banjir kilat terburuk di sini semalam dipercayai berpunca daripada aktiviti penerokaan tanah Hutan Simpan Hulu Sungai Jeluk yang berlaku dalam tempoh beberapa tahun lalu sebelum Kerajaan Negeri Selangor ditadbir Pakatan Rakyat (PR).
  
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang, Lee Kim Sin berkata selain itu hujan lebat hampir tiga jam yang berlaku di kawasan bandar itu selain kegiatan penerokaan hutan Simpan Hulu Sungai Jeluk antara punca banjir besar tersebut

Sebelum kita (PR) masuk menjadi kerajaan, keseluruhan hutan sebanyak 200 hektar sudah ditebang tebas, seluruh bukit memang sudah botak, tidak ada pokok yang dapat menyerap air. Mereka (peneroka) telah tebang tebas dan air hujan yang melimpah sebanyak ini memang tak dapat ditampung oleh hutan. Semuanya merupakan air larian atas permukaan dan masuk ke Sungai Jeluk.

"Ini semua telah dibawa dalam mesyuarat PAC iaitu Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam dan Kerajaan Negeri sudah meneliti.

Oleh kerana pajakan sudah diberi kepada penanam peladang getah, jadi kita masih dalam proses kaji bagaimana Kerajaan Negeri boleh mengambilalih dan kita boleh tanam (semula) dengan pokok semulajadi di hutan supaya hutan simpan ini dapat kembali tumbuh dan menyimpan air hujan yang merupakan satu sumber air juga," katanya kepada media selepas mengadakan lawatan di sekitar bandar itu di sini hari ini.[tvs]

Kerugian anggaran kasar keseluruhannya RM 3j

Jawapan buat blogger umnoadmin: Berbohong memfitnah dan menjadi darah dading
Read more >>

Read more...

Ahli Politik BN atau PR yang Simpan Perempuan Di Batam?

BERITA AWAL PAGI YANG PANAS
Adakah ahli politik dari Pakatan rakyat umno pas BN atau PKR? adakah ianya dari ahli MCA,MIC ata DAP? mempunyai perempuan simpanan menjadi perkara biasa bagi ahli politik atau orang kenamaan di malaysia,mana taknya duit banyak ,elaun dah berapa ribu, NAFSU DAH BOSAR belum masuk basic lagi bila jadi menteri atau ahli parlimen atau dun.

sekiranya isu ini di buat undian di laman sosial facebook 'AHLI POLITIK BN ATAU PR YANG MEMPUNYAI PEREMPUAN SIMPANAN DI BATAM a) BN b) PR"? den ghaso rata2 akan mengundi (a).apo2 pun sebelum ekau membuat sebarang tuduhan melulu dan menjadi fitnah, ekau baco dulu story bawah ni skit.
Apartment bakal mengeggarkan lagi politik malaysia

Beberapa minggu lalu ada seorang pemandu pelancong yang selalu berulang alik dari Johor Bharu ke Batam memberi tahu saya ada seorang ahli politik menyimpan perempuan di pulau Batam.

Menurut ceritanya tokoh politik itu menempatkan perempuan itu di sebuah apartment terletak dipinggir kota Batam. Perempuan itu berasal dari kampung Bandung dan pernah bekerja sebagai supervisior di sebuah kilang eletronik di Batam.

Perempuan ini dari suku Sundal. Orang Sundal terkenal dengan kelembutan dan pandai menggoda lelaki. Katanya, tokoh politik itu mulai mengenali perempuan itu pada pertengahan tahun lalu sewaktu beliau bersama rombongan ke pulau Batam.

Pemandu pelancung itu memberi tahu saya nama apatment berkenaan. Berkebetulan saya ke Batam Khamis lalu dan sempat ke lokasi yang dikatakan itu. Pemergian itu bukan sangat atas tugas untuk menyiasat, tetapi kerana ada tugasan lain berkebtulan pula saya ternampak apartment yang dimaksudkan itu.

Nah jadi cerita apartment yang dimaksudkan itu memang wujud. Saya mengambil gambarnya. Tetapi malang saya tidak Unit berapa perempuan yang disimpanan tokoh politik itu. Apabila saya bertanya kepada salah seorang yang juga tinggal di apartment bernama Matro Setopo, 36 asal Jawa yang bekerja sebagai penyelia di kilang eletrik yang sama tempat tempat supervisior itu dia mengesahkan ada orang Malaysia yang pernah mendatang apartment itu beberapa kali.

Tetapi katanya dia tidak tahu siapa, tetapi dia kenal kalau melihat mukanya. Dan dia juga pernah diberi tahu tokoh politik itu adalah ahli DPR (Dewan Perwakilan Rakyat)

Saya bertanya kepada Matro, apakah orang itu bercakap dilek Kelantan, atau Terengganu atau dilek Utara. Dia tidak dapat menjawab kerana tidak tahu pelet-pelet itu. Bagaimana pun dia percaya ahli politik itu dari negeri di Selatan tanah air Malaysia. Siapa? Saya akan menyiasat untuk menggesahkan siapakan gerangannya.
Marto berjanji untuk dapatkan gamar perempuan yang menjadi gundik itu.[mso]

Admin: dah kaya semakin kaya ,kaya pulak dengan dosa.rakyat menjadi tuan 5 tahun sekali ada akal fikir berbeza dengan lembu cuma ada otak.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER