Powered by Blogger.

UKURKAN SATU MALAYSIA BERMULA DI ULU SELANGOR

>> Wednesday 21 April 2010

note:-
kehkehkeh...perhatian orang ulu selangor...bonus untul lu orang...hadiah untuk penduduk felda...mat bijan ada umum berita baik punya...berita lu orang banyak unutng...kahkahkah...ganyangkan bijan di hulu selangor...byahkan bijan bik mama di batang kali...ini kayu ukur pentadbiran bik mama...ini markah untuk agenda satu malaysia...buktikan wahai penduduk ulu selangor bahawa kamu benci israel sayangkan bik mama...kehkehkehHULU SELANGOR, 21 April — Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak secara terbuka mengakui pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor sekarang sebagai referendum terhadap pentadbirannya yang mula melaksanakan pembaharuan politik dan ekonomi.

“Orang kata pilihan raya kecil ini satu referendum...,” kata Najib dalam ucapan kempen sulungnya di pusat gerakan utama Barisan Nasional (BN) di Bukit Sentosa di sini malam ini.

Di akhir ucapannya, Najib yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) berkata, undi pada Ahad ini merupakan petanda “sokongan terhadap hala tuju terhadap rancangan-rancangan baru” kerajaan.

Ini merupakan kehadiran pertama Najib sejak penamaan calon berlangsung. Ketika penamaan calon Najib berada di Amerika Syarikat.
Read more >>

Read more...

GAMBAR MENANTU PAKLAH, ARAK DAN BETINA SEKSI...PADAM MUKA

Oleh:KetuaPolis

note:-
kehkehkeh...jawab khairy jangan tak bohong...wa tahu lu memang gagap nak jawab...baru ada akal...baru ada teloq...lu jangan main sama itu PR...dia manyak peluru bila2 masa mahu letup...alahai khairy ngaku jela mangkuk...kehkehkeh


Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin hari ini tidak mahu diheret dalam kancah serangan peribadi yang membabitkan beberapa pemimpin didakwa minum arak.


Mangsa pertama yang diserang adalah calon PKR bagi pilihan raya kecil Hulu Selangor, Datuk Zaid Ibrahim. Bekas menteri itu kemudiannya terpaksa akur dan membuat pengakuan dia memang terjebak ketika muda dulu.

Semalam, pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang mencabar Umno dan menteri-menteri kabinet beragama Islam untuk tampil membuat pengakuan bahawa mereka tidak pernah meminum alkohol, khususnya semasa muda.

Sasaran utama Lim adalah Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abdul Aziz, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Apabila ditanya oleh wartawan di lobi parlimen, hari ini, mengenai sekeping gambar di Internet, Khairy cuba mengelak menjawab secara langsung.

Gambar berkenaan menunjukkan rakaman seorang lelaki yang tidak dikenali dengan dua wanita dengan beberapa gelas minuman beralkohol di meja mereka.

Berikut wawancara berkenaan.

Wartawan: Adakah Pakatan hiprokit kerana menyerang BN berhubung kontroversi arak itu?

Khairy: Jika saya melayan soalan ini, ia akan berlarutansepanjang kempen Hulu Selangor. Anda juga sepatutnya dipersalahkan kerana bertanyakan mereka soalan berkenaan dan kemudiannya mengajukannya kepada saya.

Cukupla. Saya saya jawap ia akan berlarutan.

Adakah anda menyalahkan media?

Anda cuba memaksa saya berkata-kata demikian. Saya tidak kata saya menyalahkan media. Anda cuba membuat saya berkata-kata demikian.

Jadi, apabila merujuk kepada 'anda juga' siapa mereka sebenarnya?

Semua pihak - politik dan juga media. Perkara ini semakin tidak terkawal. Jika anda ingin menghentikannya dan media mengambil berat terhadap isu itu, anda sepatutnya berhenti daripada membuat laporan daripada kedua-dua pihak.

Hentikan kempen propaganda berdasarkan serangan peribadi di kedua-dua pihak dan hentikan heret ahli politik dengan menbdapatkan ulasan mereka. Saya berminat untuk melihat bagaimana anda akan menulis.

(Ketika meninggalkan parlimen, Khairy sekali lagi 'diserbu' oleh sekupulan wartawan lain dan ditanya isu yang sama).

Wartawan:
YB, Saya berharap anda tak keberatan menjawap soalan...

Khairy:
Saya mesti pergi, saya mesti pergi.

Pembangkang menyerang anda dan mendakwa anda juga seorang kaki botol...

Siapa? Saya mesti pergi...Huh? Apa yang perlu diserang?

Boleh komen mengenainya?

Apa yang perlu diserang?

Mereka menggunakan foto yang kontroversial...


Foto kontroversial apa itu?

...menunjukkan seorang lelaki sedang minum...

Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Anda sudah melihat gambar itu?

Ya, saya sudah melihat gambar itu.

Adakah saya sedang minum dalam gambar itu? Adakah saya sedang minum dalam gambar itu?

Saya tidak pasti sama ada orang itu adalah anda...


Saya tidak minum.
Read more >>

Read more...

KAKI PUKUL BERSEMBUNYI DI ULU SELANGOR...KAHKAHKAH

Setiap kali Pilihanraya Kecil pasti anggota FRU dikerah untuk turut sama berkampong berdekatan di tempat Pilihanraya. Di Pilihanraya Permatang Pauh sebuah hotel telah fully booked untuk FRU.


Setiap kali berulang alik dari Gombak saya memilih menggunakan jalan Ulu Yam. Pemandangan yang indah dan damai, pokok-pokok menghijau, gunung yang masih segar tanpa banyak diganggu oleh apa-apa projek. Di sinilah berkubunya FRU menanti dipanggil untuk bertugas.

Hulu Selangor masih aman damai kini....... sumber sini
Read more >>

Read more...

SIDIN CAKAP TAK SERUPA BIKIN

Oleh:KetuaPolis

 Meskipun berjanji tidak akan berkempen dengan menyerang peribadi calon PKR, Datuk Zaid Ibrahim, namun Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin gagal mengotakan janji-janjinya itu.

Sebaliknya, serangan peribadi itu dikiaskan dalam bentuk puji-pujian kepada calon BN, P Kamalanathan.

“Dia tidak merokok, tak minum,” katanya kepada 500 orang pada ceramahnya di Ulu Yam Bharu, semalam apabila bercerita tentang ketokohan Kamalanathan.

Kata-kata Muhyiddin itu mendapat tepukan daripada penyokong yang jelas merujuk kepada Zaid yang sebelum ini mengakui bahawa dia pernah minum alkohol ketika bersama Umno.

“Seseorang calon semestinya seorang yang tidak membuat perkara yang tidak bermoral, sesuatu yang bertentangan dengan agamanya,” kata Muhyiddin.

Menurut timbalan pengerusi BN itu, bukan beliau yang menimbulkan isu alkohol itu tetapi meletakkan kesalahan di bahu media massa.

Walaupun berikrar tidak akan berkempen menyerang peribadi calon, Muhyiddin sebelum ini mempersoalkan kekayaan Zaid.

Mengulas pengumuman PKR yang memilih Zaid sebagai calonnya, Muhyiddin mendakwa bekas menteri itu dipilih kerana kekayaan.

Dakwaan itu menyebabkan Zaid mencabar Muhyiddin bersama beliau mengisytiharkan aset masing-masing.

Kekayaan Zaid sekali lagi ditimbulkan secara tidak langsung oleh Muhyiddin semalam apabila beliau berkata Kamalanathan seorang pemimpin yang tidak tahu hidup secara mewah.

“Tidak semua orang di Hulu Selangor hidup dalam kekayaan,” katanya dalam nada menyindir cara hidup Zaid jika dibandingkan dengan kebanyakan pengundi di kawasan itu.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER