Powered by Blogger.

ANAK DIDIK UMNO KENA TANGKAP

>> Friday, 2 April 2010

note:-
kehkehkeh...kenapa bangsat sangat ni...tak cukup lagi kerajaan united malaysian nasional organisation naik gaji...ini duit apa pulak lu makan...habaq mai skir...kami orang kijal tak tahu macamana besi buruk boleh makan...cincah dengan sos apa...atau besi celuk tepung dan di goreng...ini ha wa rasa la...mesti kasi perlindungan la...kehkehkeh.

KUALA TERENGGANU – Enam anggota polis adalah antara 10 pegawai kerajaan dalam dua serbuan berasingan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini dan Kemaman semalam.

Manakala tiga lagi yang ditahan adalah dari Jabatan Alam Sekitar (JAS), sementara seorang lagi belum dikenalpasti. 

Penangkapan tersebut dilakukan setelah mendapat maklumat berkaitan satu sindiket yang memeras ugut wang dari pembeli besi buruk di daerah Kemaman.

Para pegawai terbabit didakwa mendapat habuan ‘makan suap duit besi buruk’ dengan pulangan, membiarkan operasi perdagangan besi buruk tanpa sebarang gangguan dari pihak penguatkuasa.
Pengarah Penyiasatan SPRM Mustafar Ali berkata, kesemua mereka yang ditahan meminta duit rasuah diantara RM500 hingga RM5000 dari pembeli besi buruk.
”Kesemua mereka ditahan untuk siasatan,”katanya yang tidak menolak kemungkinan lebih ramai lagi yang akan ditahan terbabit kegiatan berkenaan.
Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER