Powered by Blogger.

PROJEK LANGGAR NIK AZIZ PART 2

>> Tuesday, 23 February 2010

 Oleh:KetuaPolis

Buat masa ni  tiada seorang pun yang berani menyahut cabaran gua yang agak keras lagi panas...persoalannya kenapa timbul dalam hal nak langgar nik aziz...dan persoalannya kenapa mesti langgar hadi...dan lagi persoalan yang bahalol kenapa mesti ada pas reform.

kenapa dan kenapa...dalam projek langgar hadi sudah terisi nama ahli-ahli yang follow akan membuat rombongan ke rusila...dalam projek buang masa dan gila yang memperbaharui pas kononnya tuan presiden pas reform yb husam musa lah...kehkehkeh kenapa semua ini perlu lakukan....dan kenapa projek langgar nik aziz geng2 langgar hadi dengan geng pas reform tak berani nak join ka?...kahkahkah

Dua geng ni sudah hilang kemaluan...lu berani lu join la...minggu depan gua nak pi kota bharu,pulau melaka kasi itu nik aziz rasmi gua punya projek...kehkehkeh ada beran...weh..weh..weh lu ingat gua cakap kosong ka ha...gua punya projek gua sudah bincang sama itu husam musa maa...trak percaya tanya sama itu merah tinta.

gua punya kertas kerja hampir siap dah 80%...lagi 2-3 hari gua punya kertas kerja siap...ok kalau lu berani join gua lu isi ini borang kasi send my email .


nama:____
blog:_____
no fon:____
alamtat :____


tq 
!!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
 !!!...
Menembak apa saje yang terlintas di kepala otak
...!!!

Read more >>

Read more...

KENYATAAN MEDIA AHLI PARLIMEN TITIWANGSA MENGENAI PEMBANGUNAN KAMPUNG BARU

Oleh:Dr Lo'lo'

Saya ingin mengulas mengenai pengumuman YAB Perdana Menteri mengenai cadangan konsep pembangunan semula Kampung Baru iaitu pembangunan akan dijalankan setelah mendapat persetujuan pemilik tanah dan penduduk disamping memastikan mereka tidak perlu berpindah ke tempat lain.

PM menyatakan sebuah badan khas yang dikelolakan oleh badan amanah kerajaan TANPA  pembabitan sektor swasta akan diwujudkan bagi menggerakkan pembangunan semula Kampung Baru demi kepentingan penduduk. (Berita Harian, 7 Feb 2010).KLIK

!!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
 !!!...
Menembak apa saje yang terlintas di kepala otak
...!!!
Read more >>

Read more...

KALAU DAH DASAR GILA KUASA APA BOLEH BUAT

Oleh:KetuaPolis

DI PERLIS

Isu pelantikan menteri besar Perlis selepas pilihan raya umum 2008 belum berakhir. Terkini, tersebar di Internet mengenai dakwaan wujudnya 'persefahaman' antara puak yang bertelagah di Perlis mengenai penggiliran jawatan tersebut.KLIK

DI TERENGGANU

KUALA TERENGGANU – Hasrat sepuluh Ahli-ahli Dewan undangan Negeri yang tidak sehaluan dengan Menteri Besar Terengganu, Dato’ Ahmad Said (Geng 10 Budak Hitam) untuk ‘menggugurkan’ Ahmad sebelum ‘tempoh matangnya’ nampaknya, sekali lagi akan menemui kegagalan.KLIK !!!...Cakap pakai AKAL,sebab lembu pun ada OTAK...!!!
!!!...
Menembak apa saje yang terlintas di kepala otak
...!!!
Read more >>

Read more...

PIMPINAN UG ATAU GENG GANUNG YANG PALING AWAL HADIR

To’ Kong Kampung Cina Terbakar
Oleh:BuletinOnline


 KUALA TERENGGANU – Sebahagian To’Kong, Tien Hou Kong, yang terletak di Kampung Cina disini telah terbakar kira-kira jam 8.45 malam, semalam 22 Februari.

Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut, adalah pemimpin Islam yang paling awal hadir setelah mendapat berita mengenai tragedi tersebut.
”Saya dimaklumkan lebih kurang pukul 9, ada satu kebakaran (di To’kong Kampung Cina), saya berkejar (dari satu majlis) kita ada program tadi,

”bila dimaklumkan (oleh pihak Bomba) mereka datang untuk menyelamatkan tapi tak dapat berbuat apa-apa kerana pintu (To’kong) berkunci,”kata beliau ketika ditemui media selepas masuk ke dalam To’kong dan mendengar laporan awal dari pihak Bomba.

Menurutnya, beliau diberitahu, penjaga To’kong yang memegang kunci tersebut keluar untuk makan malam,

Sehubungan itu beliau berkata, punca kebakaran masih belum diketahui kerana ia masih disiasat.

Namun, beliau yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu yakin, tidak ada unsur khianat yang menyebabkan berlakunya kebakaran tersebut.

”Jadi, punca sebenar masih belum diketahui, yang saya bimbangnya, takut ada unsur khianat, tapi tidak ada, pasal dia (polis dan bomba) check (periksa) di (bahagian) luar To’ Kong tidak ada (kesan unsur khianat),”jelasnya.

Oleh itu, beliau berkata kebakaran tersebut mungkin disebabkan oleh api pembakaran colok yang merebak dari luar, atau mungkin disebabkan oleh litar pintas.

”Mungkin dari situ (pembakaran colok) ia merebak secara senyap-senyap atau akibat litar pintas,”kata Wahid.

Justeru, beliau berharap tidak ada pihak yang mengambil kesempatan dan menuduh pihak-pihak tertentu yang menyebabkan kebakaran tersebut.

To’kong Tien Hou Kong adalah dianggap bersejarah kerana ia dilaporkan telah dibina pada tahun 1896.

Ia juga dianggap bersejarah kerana
mencatatkan sketsa yang menyedihkan, dimana beberapa orang Melayu ‘berselepoh’ menadah tangan dihadapannya.


note:-
kehkehkeh...yang pro reform jangan cemburu...mungkin lepas ni lu olang cakap boleh la itu berlaku negeri perpaduang...kehkehkeh...siapa yang sebenarnya mula menimbulkan isu geng perpaduang...yang pada asalnya nak mempertahankan jemaah pas sedia ada terus dilabelkan geng ug...kehkehkeh

Read more >>

Read more...

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER