Powered by Blogger.

RM100 juta Anwar akan saman Nallakaruppan dan utusan

>> Wednesday, 20 June 2012

Kahkahkahkah saman jer jangan biarkan,pandai buat pandailah tanggung bankrup nanti, bagi pakatan Rakyat utusan adalah lubang terbaik mencari dana.
Tanpa utusan, Pakatan Rakyat terus miskin dengan adanya akhbar propaganda United monkeys Nasional ORganization neh boleh juga cari dana tambah-tambah dekat nak pilihanraya neh...kahkahkah mampus kau kali neh utusan


KUALA LUMPUR 20 Jun: Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menetapkan 1 November depan untuk perbicaraan kes saman fitnah berjumlah RM100 juta yang difailkan Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadap Presiden Parti India Malaysia, Senator Datuk S Nallakaruppan dan dua lagi.
Memetik laporan sebuah portal, Pesuruhjaya Kehakiman Mahkamah Tinggi, Vazeer Alam Mydin Meera menetapkan tarikh itu hari ini selepas peguam Mohd Afiq Mohd Noor yang mewakili Anwar memaklumkan bahawa pihaknya telah memfail afidavit jawapan terhadap pernyataan pembelaan Nallakaruppan.
Pada 26 Mac, Anwar memfail saman terhadap Nallakaruppan, Utusan Melayu (Malaysia) Bhd dan Ketua Pengarang Kumpulan akhbar berkenaan, Datuk Abdul Aziz Ishak, berhubung perkataan-perkataan beliau (Nallakaruppan) yang mencemar nama baiknya melalui kenyataan yang disiarkan di muka hadapan akhbar Utusan Malaysia bertarikh 20 Mac.
Dalam pernyataan tuntutannya, Anwar berkata, perkataan fitnah yang terkandung dalam artikel akhbar berkenaan adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat.
Beliau menuntut gantirugi am berjumlah RM100 juta, selain gantirugi teruk, gantirugi teladan, kos dan relif lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah.kd
p/s: Macam2 akhbar umno neh

0 comments:

Post a Comment

Ikut suka kau la.janji jgn fitnah,spin atau auta.sebaik-baiknya FAKTA

Iklan lokasi D

BANTUAN ANDA DIPERLUKAN

BLOGGER

KOLEKSI Abang k

BLOGGER